Nie jesteś zalogowany.
Dabek - może tak, ale JPF to najlepsze wydawnictwo na rynku i jeżeli ktoś miałby wydawać bleacha to właśnie JPF i naprawdę chętnie bym ich w jakiś sposób do tego zachęcił (tym bardziej, że sam nie czytałem, a gdyby wydali na pewno bym kupił ^^).
Ostatnio edytowany przez Smoczek (2007-09-20 01:44:27)
Jak dla mnie to wcale JPF nie jest najlepszy ;p dla mnie najlepszy jest wanenko xD a co do mangi bleacha to modlę się by JPF nie wydało i najlepiej niech NARAZIE (no aż się skończy ;p)nikt nie wydaję bo nie chcę mi się czekać około 3 lata by zobaczyć aktualne wydarzenia a mangi poza tym i tak jest ładnie przetłumaczona w necie na PL przez gbf lecz nawet jakby ktoś wydał to można czytać zawsze eng xD
Właściwie macie racje, nie idzie im to całkowicie. Ale nikt sie nie kwapi tego zrobić, Wanenko nie wydaje takich kolosów wiec kto to ma zrobić?? Jak teraz tego nie wydadzą to możemy poczekać jeszcze sporo czasu, fakt wkurza mnie to co robią, bo mogli by wydawać każdy albo prawie każdy tytuł dwa razy w miesiącu jak kiedyś DB. Wiadomo kwestia finansowa i dla wydawcy i dla nas, ale ja jestem za dwu tygodnikami. Tyle dobrych jest mang a wydawcy brak ;[.
Ten Torrent to cos stanął. Mam 30,5% 0 seedow, 2 peery. Da się to ściągnąć wogóle?
Pomogę trochę ;]
Dziwne mam to cale ale nie widać mnie ???
Widzę ze poszło, UL ok 500KB wiec dacie rade ;]
Ostatnio edytowany przez WIEKO (2007-09-20 11:15:42)
dZięki. Nie widzę Cię ale ktoś ściągnie od Ciebie , ja śćiągne od tego kogoś. Mnie w ogóle Azureus dziwnie chodzi(mam wersje 2.1.0.0)więc możliwe ,że to wina programu u mnie, że nie widać Seed'a mimo ,że jest.
Polecam założyć konto na Soul Society i ściagać dowoli Bleach Mange PL by ESPADA:)
Polecam założyć konto na Soul Society i ściagać dowoli Bleach Mange PL by ESPADA:)
Można link prosić. Czy są tam wydania od 1 epizodu?
EDIT. Już jest 1 seed i 1 leech i co dziwne mam transfer na poziomie 80kb/s.
Ostatnio edytowany przez budyn (2007-09-20 12:18:19)
http://bleach.pl/viewpage.php?page_id=17
Aby ściągać mange pl musisz się zarejestrować (mi to zajeło 2 min). Z tego co wiem na stronie są wszystkie chaptery po polsku ale mi akurat wszystkich się ściągnąć nie udało:(
Jak dla mnie to wcale JPF nie jest najlepszy ;p dla mnie najlepszy jest wanenko xD a co do mangi bleacha to modlę się by JPF nie wydało i najlepiej niech NARAZIE (no aż się skończy ;p)nikt nie wydaję bo nie chcę mi się czekać około 3 lata by zobaczyć aktualne wydarzenia a mangi poza tym i tak jest ładnie przetłumaczona w necie na PL przez gbf lecz nawet jakby ktoś wydał to można czytać zawsze eng xD
Kwestia gustu, ja zawsze wolałem JPF, a poza tym wolę mimo wszystko czytać sobie papierowe tomiki, dlatego takich tasiemców nie czytuję zazwyczaj ^^".
Widzę ze sporo poszło - 1.25GB ;]
Bez przesady gdzie są przynajmniej 2 sedd-y, jak ściągnęliście to łaskawie udostępnijcie innym, na tym to polega, porażka.
Ostatnio edytowany przez WIEKO (2007-09-20 20:27:30)
ludzie prosze seedujcie mam 70 procent i stoi
Ja mam cały czas włączone i połączone z jedną osobą ale słabo idzie ,na poziomie 1kb/s. Więc cierpliwości.
Smoczek - oczywiście ze JPF zrobi to lepiej i profesjonalniej. Ale zastanowiłeś się za ile lat ujrzymy te 30 tomików ktore sie do tej pory ukazalo? Przez ta licencję beda tylko blokowac najnowsze translacje, a co za tym idzie niemożność czytania Bleacha przez ludzi nie znajacych dostatecznie obcych jezyków
Co do mangi na bleach.pl - jest ona robiona dopiero od 283 chaptera, czyli maja ich na koncie tylko 9. Na bleachHeart GBF wydał wszystkie chaptery które się do tej chwili ukazaly To mowi samo za siebie.
Za chwilę tez wam sproboje pomoc w seedowaniu
Rzucę tylko, że Endriu z JPF powiedział, że będzie odzywał się do grup skanlacyjnych o usunięcie skanów Bleacha, bo sprawa o jego wydaniu jest już przesądzona. Czekać tylko, czy dadzą im licencję. Cytat:
"W sprawie Bleach'a sprawa jest juz raczej przesadzona. Wlasnie staramy sie o licencje. W zwiazku z tym bede musial zawiadomic grupy skanlacyjne o usuniecie skanow "Bleach". Jesli znacie wiec takie strony www, to prosze o info na priv."
Czemu JPF chce wydać Bleacha? Bo wywęszyło dobry interes. Seria chodliwa podobna do Naruto i DB. Do tego emisja serialu, etc. Powinni nieźle zarobić przynajmniej na kilkunastu pierwszych tomach.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Boże no już JPF bardziej nie mógł mnie dobić ;/Nawet jeśli bleach ma mieć licencję to wolałbym żeby było wydawane przez Wanenko niż przez tych łosi z JPF ;/No cóż zostało tylko czekać (tym co kupią) na wejście Bleacha co na pewno nie nastąpi szybko bo pewnie jest że będą zmieniane daty tak jak zwykle ;p poza tym po co im kolejny tasiemiec przecież i tak już ledwo wyrabiają się z tymi mangami co robią to chcą kolejną jeszcze tłumaczyć ;/ ehhh... chciwość ludzka nie zna granic
Boże no już JPF bardziej nie mógł mnie dobić ;/Nawet jeśli bleach ma mieć licencję to wolałbym żeby było wydawane przez Wanenko niż przez tych łosi z JPF ;/No cóż zostało tylko czekać (tym co kupią) na wejście Bleacha co na pewno nie nastąpi szybko bo pewnie jest że będą zmieniane daty tak jak zwykle ;p poza tym po co im kolejny tasiemiec przecież i tak już ledwo wyrabiają się z tymi mangami co robią to chcą kolejną jeszcze tłumaczyć ;/ ehhh... chciwość ludzka nie zna granic
Z wypowiedzi JPFu można wyciągnąć wniosek, że zawalają drukarnię i to przez nią te opóźnienia.
Kiedyś pisałem, że wydawnictwo to nie działalność charytatywna. Chcą zarobić. Proste jak rogalik.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
ja juz zbojkotowałem wszystko co wydaje jpf poki nie zacznie robic tego pożadnie:) nie mam nic przeciwko temu ze chca zarobic...chce poprostu by zarabiali uczciwa i sumienna praca;P
ja juz zbojkotowałem wszystko co wydaje jpf poki nie zacznie robic tego pożadnie:) nie mam nic przeciwko temu ze chca zarobic...chce poprostu by zarabiali uczciwa i sumienna praca;P
Mangi drukowane przez nich (na ich własnej maszynie) to faktycznie gówno (pod względem jakości wydania). Szkoda tylko, że jest wśród nich jedna z lepszych mang obecnie wychodzących (Heat). Do jakości pozostałych się nie czepiam. Terminów też się nie czepiam. Od niedawna zacząłem czytać komiksy spoza Japonii (świetnych tytułów jest w bród) i to, czy przeczytam Naruto (jedyna manga z JPF, którą kupuję i która regularnie powinna wychodzić) w wyznaczonym terminie, czy nie, nie robi mi różnicy, bo i tak kupię go dużo po dacie premiery.
Ale popatrz ile mają tych gigantów? Naruto, DN , przedtem DB a teraz Bleach?? Ledwo wiążą koniec z końcem...ograbili mnie z dwóch przedpłat...dla mnie już niestety nie jest to już dobry wydawca