#81 2007-04-29 20:51:48

Beavis
Zbanowany

Odp: Kimi Ga Nozomu Eien

marcin2 napisał:

PS. tylko troszeczke mnie zszokowalo, ze juz w drugim odcinku takie cos sie zdarza. Spodziewalem sie bardziej melancholijnego rozwiniecia akcji. A tu nagle takie "jeb!"
...

I właśnie dlatego bardzo mi się spodobała ta seria - uwielbiam jak są ostre granice pomiędzy wątkami bez zbędnych "wprowadzeń". Inaczej mielibyśmy taką japońską Modę na sukces oczkod

papa

#82 2007-04-29 21:58:53

tomxxx
Zbanowany

To chyba każdego zaskoczyło kto to oglądał i wszyscy to chwalą a wiele osób narzeka na dwa pierwsze odcinki ,a jak dla mnie one też były super.A z dalszej perspektywy to nawet szkoda że tylko dwa.Bo później trochę tego brakuje.Chyba granica wiekowa tego anime to 16 lat bo na pewno nie mniej.Jeśli na początku mają 16 lat to później prawie przez całe anime 19 lat.A w Polsce 19 lat to raczej mniej niż w Japonii(wiadomo o co chodzi).Bo w Japonii zazwyczaj mają dużo więcej pieniędzy.

#83 2007-09-21 22:37:53

Boomerek
Użytkownik

Witam, hmm ..co sadzicie o tym anime ? .. hmm ja sadze tyle  .. ja jestem aktualnie na 8 odc .. i średnio mi sie podoba chodź po pierwszych dwóch odcinkach .. jak zobaczyłem ze Haruka miała wypadek .. miałem nadzieje ze umrze i On będzie z Hayoką ..
lecz sie przeliczyłem .. autor zrobił to co najgorsze i przeniósł ich w starsze czasy .. i tu mnie zabolało ..
Wprawdzie to o czym marzyłem dla tego anime sie zaczęło spełniać .. i byłem szczęśliwy, ale nie na długo..W końcu Obudziła sie Haruka .. I znowu zaczęło sie wąchać miedzy Uczuciami Jej i Jego ..
aż w końcu do 8 odc. doszło do tego ze ona mu zakazuje wizyt.. co będzie to aż boje sie pomyśleć
Bo jeżeli nie będą ze sobą .. to to jest ostatnie anime .. romantyczne w których .. autor nakazuje postaciom wybierać miedzy dwoma :< ..
Moim zdaniem to najgorszy typ .. rozwiązania sprawy wręcz nie nawadze takich rozwiązań ..
Gdy Albo Kochają sie dwie Osoby[Fajne] I wpie*** sie jakaś lama .. lub gdy jest to miłość od dawna i nagle pojawia sie nowa .. która zakłóca fale .. .. >>> I HaTe <<<
Moje Uczucia na Aktualnym Stopniu Anime ? :
placze[placze][placze][placze][placze][placze][cholera]

Ostatnio edytowany przez Boomerek (2007-09-21 22:38:48)

Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę!    || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||

#84 2007-09-21 23:19:17

shifan
Użytkownik

Podsumowując całośc to napisałabym tak : anime dobre i interesująca ale niestety źle dobrane postacie i zakończenie. Może jeszcze przyponę ,że Hayase to kawał zdzi** ponieważ w którymś odcinku gdyby nie dawny przyjeciel Takayukiego to by ona dała dupy...(albo i nawet dała nie pamiętam) inaczej mówiąc sama się bawi a chłopakowi zabrania.

#85 2007-09-22 00:37:34

raziel4ever
Użytkownik

od wlasnie dala dupy temu przyjacielowi ktory zreszta sie w niej kochal  smile  a co do przeniesienia akcji pare lat do przodu to mi sie wydaje ze posuniecie mistrzowskie poniewaz mamy pokazane jak  zwykly wypadek moze wplynac na ludzkie zycie z dluzszej perspektywy  anime oceniam bardzo pozytywnie

#86 2007-09-22 01:47:12

Boomerek
Użytkownik

hmm... jestem po całości i "podsumię" jezor to tak [korzystając z waszych słów]
Moim zdaniem anime źle poukładane , akcja dzieje sie chaotycznie .. Postaci moim zdaniem dobrze dobrane .. Bo w mojej głowie nie wyobrażam sobie Hayase jako chuda i chora "szkapa" :p .. zbyt dobrze u mnie została oceniona .. I tak jak już mówiłem .. może źle twierdze jezor .. ale przesuniecie czasu w dal było słabym rozwiązaniem .. hmm tak samo jak .. Wspomnienia. Źle mi sie widziały jezor .. żeby pokazali co sie działo .. chronologicznie .. ta akcja chaotycznie nie była by porozrzucana .. a co do mnie i oceny postaci .. To Hayase powinna być z Takayukim .. chodź od początku nie byli razem .. ale w moich oczach wyróżniali sie z tłumu placze
i Wrażenia hmm.. no na pewno zadowolenie i zdziwienie.. bo jako pierwsze anime skoczyło sie tak jak ja to sobie wyobrażałem .. czyli Hayase z Takayukim .. A reszta to za bardzo mnie nie interesowała .. chociaż z nich wszystkich podobała mi sie jeszcze siostra Haruki =) ..
hmm .. swoja szlachetność okazał pan "kierownik" .. a z Charakterku przypadła mi do Gustu Ta Wysoka Pielegniareczka baka:-D która pod koniec na motorze spotkała Takayukiego =D
Jeszcze co do Hayase .. rzeczywiście troche zasmuciło mnie fakt ze gdyby nie Shuji[tak sie pisze? .. qumpel Takayukiego smile_big]To by sie sprzedała jak d**** czystej krwi...Z reszto z Nim tez to zrobiła .. ale była podłamana ,nie wiedziała co sie dzieje .. chciała o wszystkim zapomnieć.. oczywiście nie możemy tego traktować jako usprawiedliwienie .. ale z drugiej strony nie możemy jej 100% obwiniać.
Anime było całkiem niezłe, ale trochę mu jeszcze brakuje madrala
Anime oceniam na 7/10
to chyba tyle =)
PS:nie nawadze takich dramatów .. wybór miedzy jedna a druga .. ból i cierpienie cenzura[cenzura][cenzura]

Ostatnio edytowany przez Boomerek (2007-09-22 01:56:24)

Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę!    || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||

#87 2007-09-22 08:45:35

pitersan
Użytkownik

Sam wybór to żadna wada. Ważne jest to jak ukazane są te różne dylematy bohaterów. Podobało mi się w tym anime poważne podejście do tematu ale wybór na końcu był zły.

#88 2007-09-22 11:13:10

Boomerek
Użytkownik

szczerze .. to już nigdy nie obejrzę tego anime .. raz mi to wystarczyło ..
[czasami oglądam jedno anime parę razy jak jest fajne]- takie moje odchyłki smile
To już wiem jaki rodzaj mi na pewno nie pasuje .. dramat romantyczny .. niee..[fuj]
to nie dla mnie .. wszystkie włosy sobie powyrywam [baka]co do zakończenia mnie pasuje jezor
chociaż mogli by inaczej pokazać.. jako pary.. a nie osobno =)

#89 2007-09-22 18:15:55

Prince_Vegeta
Użytkownik

Ja KGNE oglądałem już ładny kawał czasu temu smile_big, ale i tak jest w pierwszej trójce na mojej liście ulubionych Anime.
Zakończenie ma wielki +  ( mimo, że "miało" być inne jezor )

Oczami Fana Blog ;]

#90 2007-09-22 19:31:11

Feniks_Ognia
Użytkownik

A wedłóg mnie dramat pierwsza klasa wszystko mi się podoba smile_big Tylko trochę szkoda że go zdradziła z przyjacielem no to mi się nie do końca podobało, ale ogólnie super smutne i przez to piekne

#91 2007-09-23 00:49:27

Boomerek
Użytkownik

ofc. nie chciał bym wykreślać tego anime kompletnie.. bo to może dla tego ze nie ogladalem żadnych dramatów miłosnych .. ten był pierwszy.. wiec może to mój błąd baka
bo w tym gatunku nie jestem obeznany =)

#92 2007-09-23 03:28:17

Suchy
Użytkownik

Żadnych?
A Asahina Suzuka? smile_big

To też był drama (lekki, ale był).

#93 2007-09-23 15:31:23

Boomerek
Użytkownik

hmm.. dramat ? ojej:o tego to nie zauważyłem [wstyd]rzeczywiście coś tam było .. ale nie dobiło mnie tak jak w KGNE wstyd

#94 2008-01-15 21:14:48

Zgrzyt
Użytkownik

Kimi ga Nozomu Eien to dowód w to że można robić nie kiczowate i cukierkowe serie anime w której głównym tematem jest "miłość i dramat".

Jest dość realistyczne by zaciekawić i poruszyć. Mamy tu wszytko :
Miłość
Sex
Zdrade
Cierpienie
Codzienne życie
Świetną oprawę
Szczerość
Wiarygodnych bohaterów
i dopracowany scenariusz(jednak motyw z restauracją i pracującymi tam kelnerkami średnio  pasuje)
orazten Czynnik X decydujący o tym czy historia poruszy.
Jednak zakończenie było zbyt proste, niedopracowane przez co siedziby przez pierwsze odcinki jak wryci a na koniec ma się ochotę rzucić czymś w monitor/telewizor. Przynajmniej ja tak miałem z powodu rozczarowania. Nie mówiąc że seria mogła by być dłuższa (ok 24 odcinki). Gorąco polecam.

#95 2008-01-15 21:23:16

Maniack
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

(jednak motyw z restauracją i pracującymi tam kelnerkami średnio  pasuje)

Sądzę, że to był taki rozluźniający motyw ze strony autorów, bo same anime miało raczej klimacik nader nie-lekki.

Zgrzyt napisał:

Jednak zakończenie było zbyt proste, niedopracowane przez co siedziby przez pierwsze odcinki jak wryci a na koniec ma się ochotę rzucić czymś w monitor/telewizor. Przynajmniej ja tak miałem z powodu rozczarowania. Nie mówiąc że seria mogła by być dłuższa (ok 24 odcinki). Gorąco polecam.

A ta opinia znowu jest zbyt indywidualna. Dla mnie zakończenie było bdb, nie można było jednoznacznie stwierdzić, czy wybór głównego bohatera był dobry, ale nie można też go z tego powodu potępiać. Nie było mu łatwo, dlatego wybór też nie był łatwy oczkod
A jakby liczba odcinków wynosiła by 24 odc. to ta historia była by zdecydowanie za nużąca oczkod 14 to dla mnie optymalnie (nie pisząc o tym, że obejrzałem to w jeden dzień).

#96 2008-01-15 21:27:13

Zjadacz
Użytkownik

"Takie se". Z jednej strony podobał mi się realizm, scenariusz itp., z drugiej jednak durna główna postać męska odstraszała. Gdyby nie on, ocena mogłaby być dużo wyższa.

"Skazany na zajebistość"

#97 2008-01-15 21:36:42

paulina2909
Użytkownik

KGNE jest dla mnie jedną z najlepszych serii jakie widziałam z tego gatunku smile Podobało mi się, że wszystko było bardzo realistyczne, czyli nie przesłodzone i nieprzewidywalne. Jeśli chodzi o końcówkę, lepszej wg. mnie nie może być. Czyli wszystko w jak najlepszym porządku smile

#98 2008-01-15 21:56:11

_KiRA
Użytkownik

[cytuj]Jednak zakończenie było zbyt proste, niedopracowane przez co siedziby przez pierwsze odcinki jak wryci a na koniec ma się ochotę rzucić czymś w monitor/telewizor. Przynajmniej ja tak miałem z powodu rozczarowania.[/quote]

Coz... ja rzucalem we wszystko co mi stanie na drodze... bo za pierwszym razem po ow serii siedzialem jak osowialy (coz terazm mam 3 raz na koncie).

Poza tym dobra wiadomoscia jest to, ze producenci nie olali fanow totalnie i stworzyli alternatywne zakonczenie. Coz, nie jest moze typu "i zyli dlugo i szczesliwie" tylko tez nieco dramatyczne. MOwie tu o OAV oznaczonymi nieco mylacym poddytulem "Drugi Sezon".

#99 2008-07-05 00:06:38

sadakot
Użytkownik

Właśnie skończyłam oglądać 3 odcinek nowej OAV. Poprzednia serie obejrzałam, ale jakoś mnie to nie oczarowało. Wszyscy zachwalali to się poświeciłam i jakoś zmęczyłam. Drugi sezon zaczęłam oglądać z ciekawości, bo cóż można by jeszcze tam wymyślić? Z resztą miały być 3 odcinki. Przeżyłam poprzednie 12..13(?), nie pamiętam ile ich było, to te 3 nowe też dam rade obejrzeć.
Jakie to były nudy. Pierwszy odcinek istna masakra... nic się tam nie działo, i do tego te odcinki prawie po 30 min.... było ciężko. Jednak jak już się powiedziało a to trzeba i be, więc drugi odcinek też obejrzałam. Było lepiej, ale nic nowego się z niego nie dowiedzieliśmy. No i w końcu trzeci - ostatni. Znowu się wszystko ślimaczyło, na chwile akcja drgnęła i nawet wykazałam żywe zainteresowanie i... pojawiły się napisy końcowe.
Najlepsze z tego anime są ostatnie 3 minuty. Tylko czy warto się aż tak poświęcać i tracić kupę czasu na oglądanie tych 15(?)odcinków, żeby dotrwać do zakończenia (i wiedzieć o co w nim chodzi?). Chyba nie. Ja w każdym razie nie zamierzam do tej serii wracać.

猫が大好き!!!

#100 2008-07-05 00:27:12

Kasumo
Użytkownik

ja po obejrzeniu tego anime tak sie podlamalem ze przestalem ogladac anime na 2 miesiace:P normalnie chodzilem zdolowany

Stopka forum

© Animesub.info 2025