Nie jesteś zalogowany.
Pomysłów na drobne usprawnienia i zmiany jest sporo (sam wypisałem Kanemu już chyba z kilkanaście), niemniej najpierw musimy się skupić nad tym by wsio chodziło na tyle stabilnie, by był sens wprowadzać nowe opcje (pomysł khadzada mi się podoba, ale wymaga większej przebudowy procesu rejestracji).
Odnośnie niedziałania ANSI pare dni temu, spowodowane było to padem bazy danej i uszkodzeniem się tabel. Zostały już naprawione. Przez czas między ponownym startem bazy, a naprawieniem tabel były dodane niektóre napisy. Podejżewamy, że dlatego były problemy z ich odczytem (skrypt nie wykonywał się do końca, ponieważ stawał na błędzie bazy danych powstałym przez uszkodzoną tabelę).
Dużo problemów sprawiają najpopularniejsze typy zapytań do bazy (zwłaszcza wyszukiwanie napisów), więc trzeba je optymalizować i odpowiednio zindexować, a to nie jest robota na 5 minut. Do tego dochodzi żmudne zmienienie kodowania znaków i wszechobecne "globalki".
Jakby było mało, sporo (i to bardzo sporo ) jest roboty przy moderowaniu, zarówno forum jak i napisów i komentarzy. A aktywnych moderatorów w tej płaszczyźnie jest na razie tylko 2.
Jak sami widzicie Kane ma b. dużo własnej pracy i jeszcze pracę inż. Ja z Freemanem też nie narzekamy na nadmiar wolnego czasu. Zatem prosimy was o cierpliwość.
Nie wiem, czy ktoś już poruszył ten temat, ale bardzo nie podoba mi się jedna rzecz, a mianowicie reklama google na stronie głównej została przystosowana jedynie dla czerwonej skórki, a Kane'owi zapomniało się o użytkownikach biało-zielonej Ja rozumiem, że reklama musi być widoczna itp. ale to już lekka przesada:
A wystarczy wprowadzić niewielkie poprawki w kodzie:
[cytuj]
<div style="background:#c71806 url(pics/zolty/z1.gif) 0px 50% no-repeat; height:25px; line-height:25px; border-top:1px solid #ffcc75; border-bottom: 1px solid #ffcc75; padding-left:20px; margin-top:1px;">Przerwa na reklamę </div>
<script type="text/javascript">
google_ad_client = "pub-1120601605359810";
google_ad_width = 120;
google_ad_height = 240;
google_ad_format = "120x240_as";
google_ad_type = "text_image";
//2007-08-29: Ansi Left
google_ad_channel = "3955496085";
google_color_border = "000000";
google_color_bg = "9A0000";
google_color_link = "D2E817";
google_color_text = "FFFFFF";
google_color_url = "DF8418";
google_ui_features = "rc:0";
</script>
<div style="background:#9A0000;">
<script type="text/javascript" src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"></script>
</div>
[/quote]
Pogrubione miejsca wymagają poprawek. Po czym kod wyglądałby mniej więcej tak:
[cytuj]
<div style="background:#61960F url(pics/zielony/z1.gif) 0px 50% no-repeat; height:25px; line-height:25px; border-top:1px solid #FFFFFF; border-bottom: 1px solid #FFFFFF; padding-left:20px; margin-top:1px;">Przerwa na reklamę </div>
<script type="text/javascript">
google_ad_client = "pub-1120601605359810";
google_ad_width = 120;
google_ad_height = 240;
google_ad_format = "120x240_as";
google_ad_type = "text_image";
//2007-08-29: Ansi Left
google_ad_channel = "3955496085";
google_color_border = "000000";
google_color_bg = "FFFFFF";
google_color_link = "D2E817";
google_color_text = "FFFFFF";
google_color_url = "DF8418";
google_ui_features = "rc:0";
</script>
<div style="background:#FFFFFF;">
<script type="text/javascript" src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"></script>
</div>
[/quote]
A sama reklama, mniej więcej tak:
Tam jeszcze możnaby poprawić fonta, żeby ładniej wyglądało ale to już detale...
Tłumaczenia są jak kobiety. Wierne nie są piękne, a piękne nie są wierne.
ja nie widze reklamy Google Adsense wcale,tylko pisze przerw na erklamy
wyłącz filtr blokujący reklamy, albo dodaj w nim na białą listę stronę ansi
raczej strony:
google-analytics.com
googleadservices.com
googlesyndication.com
pagead2.googlesyndication.com
www-google-analytics.l.google.com
Jeśli je sobie dodasz do czarnej listy, to nie wyświetlają się adwordsy/adsensy.
To samo w drugą stronę.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-20 13:39:12)
ale co mi moze blokowac?nie wiem wszytko odinstalowalem i nadal nic,trudno stracicie "klikacza"
Em...PW sie zje...zepsuło;)
Em...PW sie zje...zepsuło;)
Aha, czyli to nie tylko u mnie.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Zepsuło = zniknęły wszystkie PM
Ojjojoj... a miałem tam takie ciekawe wiadomości.. szkoda
Ja bym raczej powiedział, że Kane wyłączył, bo coś tam przy tym majstruje.
Jakby się zepsuło to byście mieli tego typowy objaw, czyli błąd.
erm nie wiem czy to bład tylko u mnie czy u innych tez czy tez to tylko wpadka autora posta;P post filipa w moderator napisów poszukiwany daje link "teoretycznie do Anidb" a w rzeczywistosci do mojej fotki xD(TUscreen daje;P)
Nie wiem czy to tylko u mnie, ale dostałem wiadomość na pocztę, że otrzymałem prywatną wiadomość na ANSI, ale jak już się zaloguje to nie mogę jej odczytać. A konkretnie nie mogę wejść w WIADOMOŚCI ODEBRANE. Co jest nie tak???
Każdy nad tobą o tym pisał
"Skazany na zajebistość"
Sorry nie mam w domu z neta, a jak już się dorwę to tylko na krótko więc co z grubsza przeczytam i piszę.
Przydałoby się jakieś oświadczenie władz, jak jest z tym PW. Bo teraz nawet nie wiem, czy jest sens pisać i wysyłać, czy to, co ewentualnie wysłałbym, ostatecznie trafi do adresata, czy też nie.
Póki co zalecane jest, aby wszelkie sprawy PM załatwiać przez GG (większość osób ma w profilu podane).
Wysyłane PM na razie nie sa zapisywane w bazie (mimo wysłania maila).
a kiedy bedzie dzialac(tak z ciekawosci pytam)
Jak zostanie naprawione (tak z uprzejmości odpowiadam - żeby się "władze" nie denerwowały na takie posty )