#621 2007-09-26 21:53:40

sw1ft
Użytkownik

Odp: Claymore anime dyskusje

no troche niemozliwe zeby to byl tvrip wiec raczej hdtv zostaje

#622 2007-09-26 21:58:30

sw1ft
Użytkownik

zreszta to avi tez jest z hdtv roznica w codingu, tu dowod

Producer: Madhouse Production
Genre: Adventure, Drama, Fantasy, Shounen, Supernatural
Episodes: N/A
Group: Eclipse
Source: HDTV
Video: XviD, 704x400
Audio: Japanese
Subtitles: English

normalne tvrippy maja rozdzielke 576x432 raczej.

#623 2007-09-26 22:01:13

vifon
Użytkownik

dzieki za info smile

#624 2007-09-26 22:01:18

ziomalLDZ
Użytkownik

sw1ft napisał:

Co tu duzo gadac, zal normalnie. Nie bedzie zadnej kontynuacji, nie zauwazylem zeby na nia sie zanosilo.
ORA ORA bo :

SPOILER START
Finalowa walka, dobro ze zlem, ble ble ble... Raki wiadomo byl potrzebny zeby pomoc Clare powrocic do normalnej formy. Wchrzania sie Jane, no w sumie trzeba bylo ja usmiercic bo dlug musiala splacic, koniec serii, trzeba wszystkie watki pozamykac. Ta walka i same sceny powrotu byly tak nudne, ze juz mnie korcilo zeby przewinac. Dialog podczas walki :
P : Yoma!
C : Zabic!
P : Niewybaczalne!
I tak w kolko pare razy. Jeszcze tamta sie powiekszyla do niewiadomych rozmiarow niewiadomo skad... eeh, zenada. No nie moglo zabraknac na koniec happy endu. Wszyscy pokazani. Jedni wpierdzielaja jakies jablka inni gdzies se siedza na niebo patrza, generalnie wszyscy sa zadowoleni. Ludzie no co tu komentowac, lipne zakonczenie i tyle. Zwalili ta serie normalnie. Nie liczcie na zadna kontynuacje bo jej po prostu NIE bedzie.
SPOILER END

Wolę tego typu walki niż końcówki walk w Bleachu gdzie za każdym razem lecą na siebie przez moment nic nie widać i koniec walki... Dodatkowo bardzo dobre Black Blood Brothers... końcowa walka i tylko:
C : Jirou
J : Cassa
itd... to wcale nie psuje zakończeń ponieważ jest tak prawie w każdym tego typu anime.
Biorąc pod uwagę nieścisłości fabuły z mangą oraz brak wyraźnego END na końcu można wywnioskować, że kontynuacja będzie ponieważ Claymore nie jest promocją mangi tylko jej adaptacją. Tak więc zakończenie musi być.

#625 2007-09-26 22:27:37

sw1ft
Użytkownik

kazdy ma swoje zdanie. dla mnie tworcy przegrali ten tytul na 22 epku i w moim przekonaniu nie ma juz szans na kontynuacje. po co robic przez 21 epow anime zgodne z manga a potem odbiec od niej tworzac standardowego 26-epkowca? ano zeby zakonczyc przed czasem. co maja niby pokazac w drugiej serii? raki wraca do easleya? clare goni kolezanki? Zostal jeszcze watek tych innych claymore w miescie ktore niby powinny zginac, choc nie wszystkie. no, moze sie myle i tworcy postanowili sami tworzyc, jednak dotychczas im to za bardzo nie wychodzi...

#626 2007-09-27 08:55:36

zergadis0
Użytkownik

Mi się zakończenie całkiem spodobało pomimo pewnego pójścia na łatwiznę, i mam nadzieję że kontynuacja będzie. Ogólnie moim zdaniem gdybym miał oceniać:
Grafika - jedna z najlepiej wykonanych serii jakie w życiu widziałem. Zarówno tła, wygląd postaci jak i ich animacja stoją na poziomie przy którym większość filmów kinowych wymięka. Daję 9+, było by 10 gdyby nie parę odcinków które jednak wyglądały trochę gorzej.
Muzyka - Opening i ending mam na swoim mp3 playerze od momentu wydania singlów z nimi i wciąż mogę ich słuchać w nieskończoność. Co do BGMów - wysoki poziom, nie są to może jakieś cuda na miarę Death Note, .Hack//Sign czy Berserk, ale trzymają porządny poziom. 8+/10.
Fabuła - Tutaj sprawa ma się trochę dziwnie. Po pierwszych odcinkach bym dał 6/10 (dość typowe dark/heroic fantasy bez żadnych szczególnych nowości), kiedy jednak zaczęły się odcinki z Teresą byłem absolutnie zachwycony i uważam że spokojnie zasługują na 9/10. Ciąg dalszy historii Clare był bardzo dobry (choć nie aż tak jak genialne odcinki z Teresą) i potrafił chwilami nieźle zaskoczyć. I tu już miałem zamiar dać 8+/10, ale... tylko niezłe zakończenie powoduje że dam serii 8/10.
Ogólnie moim zdaniem seria zasługuje na 9-/10 i nawet pomimo "tylko" niezłego zakończenia jest to jedna z najlepszych serii tego roku.

#627 2007-09-27 12:56:22

Ichigo_Bleach
Użytkownik

Co tu dużo mówić to Anime wywarło na mnie znakomite wrażenie, oglądałem je z dużą przyjemnością i żałowałem i żałuje że sie skończyło... no i mam nadzieje ze będzie jednak kontynuacja ^^ Pozdro dla fanów Kureimoa!!

metallica0005.jpg

#628 2007-09-27 13:02:17

Devil Raito
Użytkownik

A mi sie zakończenie podobało, nawet łezki mi poleciały:) Ale do przypuszczenia było ze Clare wróci do swojej postaci smile

A tak w ogóle (pytanie do tych osób co sie zakończenie nie podobało) to jakie byście chcieli żeby było?

EDIT: jedno mnie zastanawia, jak jest na officialu SOTRY DESIGN to z boku pisze The story continues jakaś wskazówka?

Ostatnio edytowany przez Devil Raito (2007-09-27 13:09:53)

#629 2007-09-27 13:06:11

Ichigo_Bleach
Użytkownik

Devil Raito napisał:

A mi sie zakończenie podobało, nawet łezki mi poleciały:) Ale do przypuszczenia było ze Clare wróci do swojej postaci smile

A tak w ogóle (pytanie do tych osób co sie zakończenie nie podobało) to jakie byście chcieli żeby było?

Ja tak samo nic do zakonczenia nie miałem XD Anime świetne a jak komuś sie nie podoba to trudno XD smile_lol

metallica0005.jpg

#630 2007-09-27 15:04:36

geostigma
Użytkownik

Poirytowal mnie troche fakt, ze przez wiekszosc odcinkow marudzili, ze jezeli sie przekroczy limit, nie mozna juz wrocic .. sama powah Teresa o tym mowila a Clare jakby nigdy nic wraca sobie do ludzkiej postaci mimo, iz przekroczyla swoj limit w 100%, fajnie, poswiecila sie jedna z jej 'przyjaciolek' i Raki troche poryczal ... ale imo troche przesadzili ... skoro juz chcieli walki przemienionej clare z Pricilla to mogli chociaz usmiercic Clare na koncu - Raki mogl ja zabic jezor Clare by go o to poprosila bo wiedziala, ze i tak nie da rady wrocic. Pricilla powinna zginac - nie po to prawie 20 odcinkow gadali o tym jak to Clare chce pomscic Terese aby w ostatnim stwierdzic - qrde niech jej wybaczy, a co tam ...

Ale to tylko moje odczucia oczkod Ogolnie anime - pomimo koncowki - swietne smile

#631 2007-09-27 15:15:56

Devil Raito
Użytkownik

Zauważ ze Clare nie była tak jak reszta towarzyszek pół Yoma, pół człowiekiem wiec inne zasady kierują jej limitem (zapewne).

#632 2007-09-27 18:45:12

MasterPLASTER
Użytkownik

[cytuj]A tak w ogóle (pytanie do tych osób co sie zakończenie nie podobało) to jakie byście chcieli żeby było? [/quote]

Mnie się zakończenie podobało, ale nie podobał mi się sposób w jaki je osiągnięto, a raczej droga, która do tego doprowadziła. Jestem strasznie zawiedziony tym, że wątek "organizacji", który zakreślił się po 11 epku został zupełnie odsunięty na bok. Myślę, że jeżeli został by on rozbudowany, cała seria sporo by zyskała. Tak samo, jeśli chodzi o wielką wojnę między mieszkańcami odchłani/czeluści, co się z nią stało ? I jeszcze wiele innych pomniejszych wątków, które nie zostały wyjaśnione . . . Jeżeli się nie zdecydują na drugi sezon, to aż się prosi żeby im nakopać . . .

#633 2007-09-27 19:22:41

Pepe
Użytkownik

Jestem nowym forumowiczem w waszych szeregach szczerze nigdy nieogladalem anime lecz pewnego razu poszedlem do kupla i on mi puscil 2 odcinki tak zebym rzucil okiem smialem sie z niego ze moze bajki ogladac ale jak ogladnelem te 2 odcinki claymora to tak mi zabeltal w glowie ze jestem nim oczarowany az do teraz i fajnie by bylo jak by byla jego kontynuacja Bardzo mi sie podobal ten klimat i wogole Wszystko co dobre szybko sie konczy Jezeli ktos bedzie mial jakies info o claymor albo jakies fajne tapetki zapraszam na moje gg 7189452 Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na gg

#634 2007-09-27 23:23:13

opcy
Użytkownik

Eragon napisał:

A ja wlasnie na przykladzie anime claymore zdalem sobie sprawę(już ostatecznie) jak latwo jest zje**ć piękna mangę i świetnie zapowiadające się anime. Tak to jest jak się zabiera do robienia swojego wlasnego zakonczenia.

I chyba się muszę zgodzić, rozumiem że anime nie musiało sie kończyć tak jak manga, ale połowe ostatniego odcinka stanowią płaczliwe teksty typu: "ja cie kocham i wszyscy cie kochamy więc żyj... (sfx w tle: Teressa, Teresa, Teresa)" pomine to że przez ostatnie dwa odcinki mieliśmy walke jak w dragon ballu w klimatycznej scenerii czynnego wulkanu (rozumiem dramatyzm i świetliste supermoce, ale pasowalo to wszystko do wcześniejszych odcinków jak świni siodło)

ogólnie jestem z lekka rozczarowany smutny

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#635 2007-09-27 23:27:55

sw1ft
Użytkownik

[cytuj]ogólnie jestem z lekka rozczarowan[/quote]
true, true...

#636 2007-09-28 14:27:03

vgobi
Użytkownik

sw1ft napisał:

[cytuj]ogólnie jestem z lekka rozczarowan

true, true...

True

#637 2007-09-28 15:11:24

Maga
Użytkownik

geostigma napisał:

skoro juz chcieli walki przemienionej clare z Pricilla to mogli chociaz usmiercic Clare na koncu - Raki mogl ja zabic jezor Clare by go o to poprosila bo wiedziala, ze i tak nie da rady wrocic. Pricilla powinna zginac - nie po to prawie 20 odcinkow gadali o tym jak to Clare chce pomscic Terese aby w ostatnim stwierdzic - qrde niech jej wybaczy, a co tam ...

Ale to tylko moje odczucia oczkod Ogolnie anime - pomimo koncowki - swietne smile

Miałem nadzieje na własnie takie zakończenie.
Ogólnie seria wypadła świetnie tylko ta koncówka pozostawia pewien niedosyt.

opcy napisał:

pomine to że przez ostatnie dwa odcinki mieliśmy walke jak w dragon ballu w klimatycznej scenerii czynnego wulkanu

Odnosiłem podobne wrażenie od momentu walki Clare z Rigardo smile

#638 2007-09-28 17:34:07

zmora150
Zbanowany

A ja sie ciesze ze to tak wyglądało z tym zakończeniem a nie jak to ktoś wspomniał Raki by miał zabić Clare bo by sie o gadanie i wspomnienia przedłużyło oo kolejne dwa odcinki jezor to zakończenie było chyba najlepszym możliwym co zrobili a tak ogółem cala seria ok i mam nadzieje ze zrobią wersje kinowa z innym zakończeniem czyli np. Clare morduje Priscile a później zaczyna ja ścigać organizacja bo jest przebudzona jezor

#639 2007-09-28 22:10:24

Kurisu
Użytkownik

Ogólnie jakbym miał podsumować Claymore to było jedno z lepszych anime jakie oglądałem, zakończenie jak to dobrze ujęto z lekka rozczarowuje - mogli zrobic cos więcej. Jakbym nie czytał waszych komentarzy, czyli innymi słowy nie miał porównania do orginału to powiedziałbym że anime było fajne smile

Ostatnio edytowany przez Kurisu (2007-09-28 22:10:46)

#640 2007-09-28 23:11:07

Angelo
Użytkownik

Tez uwazam, ze anime fajne bylo, choc zakonczenie takie troche zenua. Wyglada jakby mialo byc kontynuowane, bo w wielu innych seriach sa podobne motywy i przewaznie wtedy konczy sie jedna saga i zaczyna druga... I jeszcze jedna zdanie podsumowania: Zgadazam sie z Kurisu, ze dla osoby nie znajacej mangi to anime jest fajne smile_big

Stopka forum

© Animesub.info 2024