Nie jesteś zalogowany.
anime fajne, jednak ostatnie 3 odcinki troche rozczarowujące. Mogli coś wiecej o Organizacji powiedzieć, oraz pokazać Claymore nr 1 i 2. Pewien niedosyt mam na koniec....fajnie jakby zrobili nową serie lub OVA....jednak to juz nie bedzie to pewnie, skoro Clare juz osiągneła ostateczną forme po przebudzeniu i nie ma możliwości na dalszy rozwój...
Można jeszcze zrobić super-claymore (na wzór SSJ), może być coś na wzór bankai, można obciąć Clare inną rękę lub nogę i inna claymore da jej swoją... sposobów na jej dalszy rozwój jest całkiem sporo:D.
Kto wie może przebudzony może się przebudzić jeszcze raz?
a właśnie i jeszcze 1 rzecz mnie nurtuje....mianowicie Teresa była ponoć najsilniejszym nr 1 w historii, a Pricilla przecież miała niby wiekszy potencjał i w przyszłości miała ją przewyższyć...czyli na to wychodzi, że Pricilla musiała być silniejsza od tych Władców Czeluści jak Easley itp....no czyli Clare także jest teraz od nich silniejsza, bo ją pokonała.....a skoro tak, to nie ma sensu dalszych odcinków robić....:|
Ale nigdzie nie jest powiedziane, ze Teresa pokonalaby Easley'a ...
a ja mowie ze w środę wyjdzie 01(27) epeke claymora pod tytułem druga saga cześć 1
I pokażą starania Priscili do pokonania przebudzonej Teresy :D:D:D
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2007-09-30 15:25:01)
@turunks
PONIZSZA WYPOWIEDZ ZAWIERA SPOILERY Z MANGI
Priscilla w mandze była silniejsza od Easleya. Kiedy poleciała na północ, walczyła z Easleyem i go pokonała + podporządkowała swojej woli.
A Clare to cienki bolek, w anime ją przepałerzyli, bo w mandze ledwie pokonała Rigardo, a i to dopiero po tym jak obudziła ręce i nogi.
W ogóle w mandze Priscilla i Clare się jeszcze nie spotkały.
~zmora150 POMARZYĆ KAŻDY MOŻE
Manga tralalanga.:P:P:P
Powiem jedno:[madrala] Macie problem bo czytacie Mange. I wszystko!!!!:-D
Ostatnio edytowany przez constans73 (2007-09-30 17:29:46)
hehe no tak ja tam mangi nie czytam....w sumie wole oglądać anime, bo to bardziej widowiskowe...jednak nie podoba mi sie taka sytuacja, że sa tak duze różnice miedzy komiksem a jego ekranizacją...
Hmmmm chyba będę musiał zacząć czytać mange! Po anime czuje zbyt wielki niedosyt XD
Modle się by w czwartek wyszed 1 odcinek nowej serii.
Czy sie domodle zobaczymy.
jakby mialo byc 52 epizody to bysmy juz wczesniej o tym wiedzieli:( pozyjemy zobaczymy mam nadzieje ze 2 sezony wyjdzie:)
Tylko teraz pyanie o czym miała by być ta kontynuacja anime?
co innego wymyślić zakończenie anime na 3-4 odcinki, a co innego napisac scenariusz na nowo... bo na mandze bazowac by raczej nie mogli. Oczywiście może być jeszcze coś ala zapychacze znane z Naruto, ale czy warto wtedy to oglądać?
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
jednak nie podoba mi sie taka sytuacja, że sa tak duze różnice miedzy komiksem a jego ekranizacją...
to nie byłoby sensu robić anime wówczas ...
a dlaczego ?
a dlaczego ?
Można zauważyć jak spadła jakość anime gdy autorzy przestali polegać na mandze i wymyślili swoje własne zakończenie.Claymore w dalszym ciągu była wciągająca ale nie tak gdy było to zgodne z fabułą mangi.
Pozostaje nam czekać i mieć nadzieję, że powstanie kontynuacja i będzie ona tak samo dobra, wciągająca jak jej poprzedniczka.
PS.Czytałem gdzieś na jakiejś japońskiej stronce, że ma być druga cześć i ma ona liczyć 26 epizodów ale nie wiem ile z tego to prawda.
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
Chciałbym zapytać o coś poza dyskusją...
Na stronie Nipponsei można ściągnąc taką płytę z muzyką:
Claymore Intimate Persona ~Character Song Shuu~
Ściągnąłem ją. Grają tam przeróżni japońscy muzycy. O co zatem pytam?
Czy to są piosenki o ClaYmore'rze, czy grają tam muzycy, którzy tworzyli OST, czy coś w tym rodzaju? Nie rozumiem, o co w tym biega. Dla zainteresowanych:
Heh, gdybym przypadkiem nie wszedł dzisiaj na ten wątek to bym nie wiedział, że to ostatni odcinek :|
Heh, gdybym przypadkiem nie wszedł dzisiaj na ten wątek to bym nie wiedział, że to ostatni odcinek :|
smutne to, ze to koniec ...
nie ma sie co oklamywac, wiecej odcinkow nie bedzie ...
a anime bylo dobre, bardzo wciagajace ..