#1 2007-10-02 15:40:30

lsiml
Użytkownik

School Days

Obejzalem wreszcie cala serje School Days i baaardzo mi sie podobala. Jestem ciekaw co sadzicie o tym anime.
Najbardziej podobalo mi sie to iz ze zwyklego romansidla szkolnego zrobiono cos tak oryginalnego smile_big

Pozdrawiam, sim

#2 2007-10-02 15:58:58

chicane_miko
Użytkownik

Odp: School Days

Mi się School Days nie podobał przez 11 odcinków, ale jak oglądnełam 12:D:D to zmieniłam zdanie. Bradziej niż szkolne romansidło przypominało mi to szkolną masakre;];] I powiem szczerze że oglądając co nastepny odcinek byłam coraz bardziej wściekła bo te panny wszystkie takie głupie wskakują do łóżka jednemu napalonemu kolesiowi, więc bardziej mi to pod hentaja podjeżdzało. Ale dobrze ze do końca wytrzymałam, bo takie zakończenie całkowicie mnie usatysfakcjonowało:D:D:D.

PS: Całe szczęście że to tylko 12 odcinków bo jakby 26 było to bym psychicznie niewyrobiła i jakiś klub feministyczny założyła:):D:D

#3 2007-10-02 16:04:10

Tehanu
Użytkownik

A ja przy końcu nie wiedziałam czy się śmiać, czy płakać. Jedno jest pewne. Takiego w pełni ZRYTEGO końca się nie spodziewałam. Twórcy naprawdę za wszelką cenę chcieli być oryginalny. A czy im wyszło? smile_big Kto oglądał, wie doskonale. A te panny to jakoś dziwnie były napalone jezor żeby się tak wszystkie mu na chama do łóżka pchały? Seria... dla panów.
Przyznam, że jakby to się skończyło happy endem to nie wiem co bym sobie zrobiła. To musiało sie skończyć tak jak się skończyło szpan chociaż miałam nadzieję, że y... pokażą to w trochę inny sposób[fuj][fuj] aczkolwiek popieram to, co mu się stało na końcu jezor takich gości powinno się tępić.

Ostatnio edytowany przez Tehanu (2007-10-02 16:09:48)

#4 2007-10-02 16:12:07

s0n1c
Użytkownik

Ponizszy tekst moze zawierac sladowe ilosci areodynamiki.
Jestem po 8 epkach i co moge powiedziec:
Napalony koles co jeszcze nie ruchal (do ktoregos epka) + niesmiala laseczka z 103cm w biuscie + kumpela ktora lubi udzielac praktyki (nawet materialy rozszerzone jezor) = Koles ktory biega od jednej do drugiej byle sobie pomacac i pouzywac. Esencja meskosci smile_big

BTW. Odcinek z "pokoikiem" w budzie mnie normalnie rozlozyl. ROTFL z potrojnym axlem.
Nowa reklama axe przy tym anime wymieka. No ale z hentaja powstales w fanservice i ecchi sie obrocisz.

Tymczasowa ocena w skali kinomaniaka: Slaba 7. Ale trzeba przyznac, ze co niektore motywy sa zyciowe jezorszpan

Edit: 9 epek.
OMG wymiekam... Mina kolesia przygladajac sie kolezance z podstawowki - Bezcenna...  >=)
Co moge dodac... hmm... a juz mam:
+1. (Powoli panny sie koncza).
BTW. Widze, ze praktycznie same panie sie udzielaja kombinuje.

Ostatnio edytowany przez s0n1c (2007-10-02 16:50:01)

KiXBu

#5 2007-10-02 16:33:49

oneechan
Użytkownik

W życiu nie widziałm takiego anime.... jakie te panienki wszystkie naiwne[mruga], a koles "niewyzyty seksualnie"... najbardziej z tego wszystkiego podobalo mi sie zakonczenie, mimo ze zalapalm zonka, to najlepsze jakie ogladalam:D....:).... wspopinajac tu o Kotonoha, to panienka chora psychicznie[szalony]...jedynie szkoda mi Sekai:(

oneechan.pngwaciwe.png

#6 2007-10-02 16:54:12

Maga
Użytkownik

Dobra seria i "zabójcze" zakończenie smile_big

SPOILER

Spodziewałem się że ktoś zginie ale nie uważałem że to będzie również Makato. Raczej myślałem że jak Katsura dowie sie o ciąży Sekai to (sądząc po jej wcześniejszym stanie psychicznym) uzna to za zagrożenie i ją zabije. Ale że Sekai nie wytrzymała wow tego sie nie spodziewałem. No i ten "Happy End" wow Wkońcu sami, na jachcie, zachód słonca smile_big Jakie to romantyczne smile_big

SPOILER

Zapomniałem dodać, że polecam to anime, wkońcu długie nie jest w niektórych momentach nawet troche śmieszne a zakończenie orginalne.

PS. Musze jadnak przyznać, że z popularnością Makoto wśród rówieśniczek twórcy troche przesadzili.

Ostatnio edytowany przez Maga (2007-10-02 17:11:25)

#7 2007-10-02 17:25:41

DiamondBack
Użytkownik

chicane_miko napisał:

PS: Całe szczęście że to tylko 12 odcinków bo jakby 26 było to bym psychicznie niewyrobiła i jakiś klub feministyczny założyła:):D:D

Toć pozostało Ci jeszcze tylko zagrać w School Days smile_big

ps
piszcie SPOILER przed komentarzami fabuly jezor jeszcze tego nie ogladalem !:P

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#8 2007-10-02 17:48:28

chicane_miko
Użytkownik

DiamondBack napisał:
chicane_miko napisał:

Toć pozostało Ci jeszcze tylko zagrać w School Days smile_big

ps
piszcie SPOILER przed komentarzami fabuly jezor jeszcze tego nie ogladalem !:P

teraz to za bardzo nie miałabym tam co robić bo Sekai mnie już wyręczyła i zabiła Makoto[hehe][hehe][hehe]

#9 2007-10-02 19:58:52

viaths
Użytkownik

Moim zdanie school days bylo najbardziej dramatycznym anime jakie ogladalem, chodziaz z koncem troche przesadzili;p

#10 2007-10-02 20:05:23

nehem
Użytkownik

... orginalne zakończenie... biedna Kotonoha tyle ile ona wycierpiała przez Sekai smutny, najpierw Sekai pomaga jej ,a potem odbija Makoto - to po co jej pomagała?... no i Makoto też nie jest bez winy... tylko doprowadzili Kotonohe do załamania psychicznego smutny ... ehhh... .

#11 2007-10-02 20:37:09

Xeros
Użytkownik

Ta... School Days jest świetne... a ja tylko modliłem się o takie zakończenie : D. W ogóle fajne x P , a chłopak miał najlepiej, chodziaż jego zachowanie pod koniec mnie zdeka wkurzało ... ten jego wyraz twarzy jakby mu na niczym nie zalezalo tylko na jednym ; p

#12 2007-10-02 21:36:35

Maga
Użytkownik

SPOILER

nehem napisał:

... orginalne zakończenie... biedna Kotonoha tyle ile ona wycierpiała przez Sekai smutny, najpierw Sekai pomaga jej ,a potem odbija Makoto - to po co jej pomagała?... no i Makoto też nie jest bez winy... tylko doprowadzili Kotonohe do załamania psychicznego smutny ... ehhh... .

Myśle, że nie tyle Makoto doprowadził Kotonohe do załamania co Kiyora która cały czas go pilnowała i wtrącała się w najmniej odpowiednim momencie.
Tak naprawde to w tym anime niewiele osób było bez winy, no może siostra Kotonohy i ten kumpel Makoto (zapomniałem jak sie nazywa[cholera]). Co do Makoto to nie można powiedzieć, że był człowiekiem odpowiedziałnym, ale to nie jest żadne usprawiedliwienie jezor .
Ciekawi mnie tylko zachowanie Sekai która(jeżeli dobrze zrozumiałem) specjalnie zataiła fakt, że nie jest w ciąży a następnie zabiła Makoto, a jeśli tak to raczej nie ma co jej współczuć.

SPOILER

Nie zmienia to faktu, że nadal pozostaje pod wrażeniem zakończenia. Chyba najlepsze jakie widziałem w tego typu anime, chociaż było ich nie wiele:P

#13 2007-10-02 21:39:22

wiluS
Użytkownik

Powiem wam ze school days świetnie nadaje sie jako element zaczepny dla ludzi niezaznajomionych z anime. Pamiętam jak wspólnie z niewiele młodsza kuzynka obejrzeliśmy jeden epek. Potem to już lawina pytań, śmiechu i sesja z poprzedniki odcinkami. Co do samego anime to jak już ktoś powiedział, miejscami jest bardzo życiowo xD Osobiście już dawno nie widziałem tak płytkiego głównego bohatera. Co tu dużo ukrywać, znalazł sie w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze. Całości nie widziałem bo szczerze mówiąc nie mam ostatnio czasu na oglądanie nawet ulubionych serii. Pewnie w przypływie sił(:P) chętnie zobaczę kto kogo wydym... no:)

#14 2007-10-02 22:18:53

s0n1c
Użytkownik

Jaki plytki chlopak. jezor On po prostu stosuje sie do zasady:
signb6.jpg.

KiXBu

#15 2007-10-02 23:00:41

nehem
Użytkownik

ehhh Maga jak napisałem [cytuj]tylko doprowadzili Kotonohe[/quote] wiec nie chodziło mi tu tylko Makoto oczkod... a kumpel Makoto tzn. Sawanaga też nie był bez winy
SPOILER

tzn. wyznał miłośc wiadomo komu podczas festiwalu i zaczął się kochać z nią tzn. Kotonohą (pomiędzy nami to byłem pewien ,że tylko ona utrzyma dziewictwo do końca serii, jednak się myliłem...)

Sekai była w ciąży oczkod... trzeba wziąść pod uwagę że Kotonoha sama to sprawdziła ale ciąża była w niecałym 2 tygodniu stadium wiec nic by nie zobaczyła ,a dopiero w 5 tygodniu płód czy jak ktoś woli "mały człowiek" ma 2mm oczkod <biologia góra madrala>...

... a co do Setsuny to masz racje wtrącała sie w najmniej odpowiednim momencie... ale jak wiemy ona tez sie podkochiwała w nim (ehh... moza by na temat Setsuny polemizować czy była "good" czy nie).

SPOILER

... w każdym bądź razie warto jest obejrzeć School Days - coś innego niż inne animce smile

#16 2007-10-02 23:47:58

jean_dark
Użytkownik

obejrzałam..i zaraz po ostatnim epku wyrzuciłam z dysku..nie mam więcej pytań;)

#17 2007-10-03 00:15:33

Maga
Użytkownik

nehem napisał:

ehhh Maga jak napisałem [cytuj]tylko doprowadzili Kotonohe

wiec nie chodziło mi tu tylko Makoto oczkod

Moje niedopatrzenie, zwracam honor.

SPOILER

nehem napisał:

a kumpel Makoto tzn. Sawanaga też nie był bez winy

tzn. wyznał miłośc wiadomo komu podczas festiwalu i zaczął się kochać z nią tzn. Kotonohą (pomiędzy nami to byłem pewien ,że tylko ona utrzyma dziewictwo do końca serii, jednak się myliłem...)

Tu akurat stanę w obranie Sawanagi, który kochał Katsure i myślał, że jest wolna, bo jak wiadomo Makoto(nawet jeśli sam tego nie powiedział to jego milczenie w pewnych sytuacjach zdawało się to potwierdzać) chodził wtedy z Sekai. Jeżeli ktoś był winny to raczej Kotonoha, która nie wyraziła się jasno co do swoiego braku uczuć do Sawanagi.
BTW też myślałem że zachowa dziewictwo jeśli nie do konca to chociaż dla Makoto:D

nehem napisał:

Sekai była w ciąży oczkod... trzeba wziąść pod uwagę że Kotonoha sama to sprawdziła ale ciąża była w niecałym 2 tygodniu stadium wiec nic by nie zobaczyła ,a dopiero w 5 tygodniu płód czy jak ktoś woli "mały człowiek" ma 2mm oczkod <biologia góra madrala>...

Nie byłbym do końca pewnien czy to był 2 tydzień wkońcu Sekai powiedziała, że spóźnia jej się miesiączka, do tego dochodzą wymioty które nie pojawiają się zaraz po zapłodnieniu tylko jakieś 6 tygodni później (tak przynajmniej twierdzi wujek google smile )<spostrzegawczość>[madrala]. Ale przyznam racje płód i tak był bardzo mały, a dochodzą do tego warunki w jakich Kotonoha przeprowadziła "operację".

SPOILER

#18 2007-10-03 00:44:47

iglasty
Użytkownik

Ja powiem że moim zdaniem to Sekai była tą najgorszą! Bo skoro zeswatała Makota z Kotonohą to po kiego ch*ja sie do niego jeszcze pchała skoro już przekazała go innej lasce? Jak by sie do niego nie pchała może by się to nei skończyło tak tragicznie. Więc mnie najbardziej żal Kotonohy bo była ofiarą planu Sekai - obiektywna ocena.

A swoją drogą, że Makoto obracał wszystkie panny naokoło - i też swoją że mu dawały smile . No ale gdyby mu sekai nie dała to może by mu Kotonoha wystarczyła. A tak zobaczył że zdrada fajna no to powiększę swoje horyzonty...

Ale co jak co dawno nie widziałem serii która zrobiła by na mnie takie wrażenie.[okej]

Ostatnio edytowany przez iglasty (2007-10-03 00:47:24)

I love spaghetti but I got shhit on it!

#19 2007-10-03 10:38:41

Prince_Vegeta
Użytkownik

Ja tego Anime jeszcze nie widziałem, po kilku min. 1 epka wydawałoby się dość fajne ( nawet bardzo ), ale z tego co przeczytałem, wiem, że się nie zabiore za tą serię oczkod, nie lubie Hentajców jezor

A miało byś takie fajne romansidło, z ładną kreską :/

Oczami Fana Blog ;]

#20 2007-10-03 13:53:41

Diabetik
Użytkownik

Tak sobie czytam komentarze i myślę że chyba se obejrzę.[kombinuje]

Stopka forum

© Animesub.info 2024