Nie jesteś zalogowany.
Nie zapowiadałem wcześniej, więc zapowiem: Kuruoshii Anime nie przejdzie obojętnie obok tego filmiku .
Shakugan no Shana Movie od [SS-Eclipse] do pobrania z tokyotosho
Wreszcie! Już się bałem że nie obejrzę kinówki przed premierą drugiej serii TV:D.
mkriso napisał:Shakugan no Shana Movie od [SS-Eclipse] do pobrania z tokyotosho
Wreszcie! Już się bałem że nie obejrzę kinówki przed premierą drugiej serii TV:D.
Ja też trochę się o to bałem, ale już można odetchnąć z ulgą.
Jestem bardzo ciekaw, co się dzieje w filmie oraz co się wydarzy w 2 sezonie!
Pozostaje nam czekać na pewnego pana, zwanego Phenix, oby to przetłumaczył:DD
Wybaczcie, ale nie wydaje mi się, by ktoś mógł zrobić to lepiej od Niego.
A to jest Directors Cut czy Theater?
Pewnie Directors Cut (tak przewiduję, bo jak dotąd wszystkie porządne rawy były chyba Directors Cut), ale upewnię się jak ściągnę.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-10-03 22:02:44)
Nie zapowiadałem wcześniej, więc zapowiem: Kuruoshii Anime nie przejdzie obojętnie obok tego filmiku .
Good Point! Czyli wstrzymam sie ze ściąganiem
zergadis0 napisał:mkriso napisał:Shakugan no Shana Movie od [SS-Eclipse] do pobrania z tokyotosho
SLOWPOKE DONOSI!!!
Film to recap z kilkoma bonusowymi scenami, zaś w drugim sezonie główną osią wydarzeń będzie inna Ognista Mgła próbująca zabrać Reiji Maigo (bo jest w nim zamknięty ktoś kogo kochała czy coś w tym stylu), oraz wokół nowej gothic-loli, której motywy są nieznane (wystąpiła ona w grze na DS).
Pierwszy odcinek już 4-go października. To jest jutro.
A tu macie reklamę:
http://www.sendspace.com/file/onnixc
SLOWPOKE EXPRESS - KONKRETNE PYTANIA, KONKRETNE ODPOWIEDZI
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2007-10-03 22:23:05)
Deshirey napisał:zergadis0 napisał:mkriso napisał:Shakugan no Shana Movie od [SS-Eclipse] do pobrania z tokyotosho
SLOWPOKE DONOSI!!!
Film to recap z kilkoma bonusowymi scenami
Film jest recapem tylko do pewnego momentu (zresztą i tutaj parę elementów pozmieniano), można powiedzieć że mamy w nim alternatywną wersję wydarzeń 6 pierwszych odcinków serii TV.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-10-03 22:30:10)
strusic napisał:A to jest Directors Cut czy Theater?
Pewnie Directors Cut (tak przewiduję, bo jak dotąd wszystkie porządne rawy były chyba Directors Cut), ale upewnię się jak ściągnę.
Nie ściągnąłem jeszcze do końca (67%), ale uruchomiłem częściowo ściągnięty plik i tak jak przewidywałem - to jest Directos Cut.
Nie żebym się podniecał ^^, ale to była najbardziej wyczekiwana przeze mnie kinówka... zaraz po "Kara no Kyoukai" Niech tylko dostanę się do mojego kompa Koniecznie podzielcie się swoimi wrażeniami po projekcji, bo normalnie nie wytrzymam do tej soboty xD
Nic ciekawego ta kinówka. Odgrzany kotlet, a po obejrzeniu serii pozostawia niedosyt i niesmak zarazem.
Deshirey napisał:zergadis0 napisał:mkriso napisał:Shakugan no Shana Movie od [SS-Eclipse] do pobrania z tokyotosho
SLOWPOKE DONOSI!!!
Film to recap z kilkoma bonusowymi scenami, zaś w drugim sezonie główną osią wydarzeń będzie inna Ognista Mgła próbująca zabrać Reiji Maigo (bo jest w nim zamknięty ktoś kogo kochała czy coś w tym stylu), oraz wokół nowej gothic-loli, której motywy są nieznane (wystąpiła ona w grze na DS).
Pierwszy odcinek już 4-go października. To jest jutro.
A tu macie reklamę:
http://www.sendspace.com/file/onnixcSLOWPOKE EXPRESS - KONKRETNE PYTANIA, KONKRETNE ODPOWIEDZI
Wielkie dzięki. To już mniej więcej wiem, co ciekawego czeka nas w drugim sezonie.
Kinówkę Shany postaram się obejrzeć w ten weekend i później napiszę swoją opinię.
Ściągnąłem, obejrzałem, moja opinia:
Grafika - częściowo kinówka opiera się na scenach z serii TV i w nich nic się nie zmieniło (warto jednak zaznaczyć że graficzny poziom serii TV już był wysoki), jednak w całej reszcie widać że autorzy wpakowali większy budżet i polepszyli animację oraz CG, przez co poziom grafiki nie spada poniżej bdb, a chwilami jest naprawdę rewelacyjnie. 9/10 (tyle dałem też serii TV, ale w końcu to normalne że wobec kinówki mam większe oczekiwania).
Muzyka - podstawowa sprawa - w gruncie rzeczy same utwory wokalne są argumentem aby ocena nie mogła być niższa niż 8, Akai Namida to jeden z najlepszych kawałków jakie w życiu słyszałem (nie tylko w anime), a Tenjo wo Kakeru Monotachi jest niewiele gorsze. Co do BGMów, część pozostała taka sama jak w serii TV, część została stworzona na potrzeby kinówki, wszystkie jednak prezentują co najmniej wysoki poziom (te nowe chyba nawet wyższy). 9/10.
Fabuła - niewątpliwie może nieco denerwować fakt, że jest to alternatywna wersja tego co już widzieliśmy w serii TV. Z jednej strony trochę denerwowało mnie, że większość z pierwszej połowy już znałem, ale z drugiej strony dzięki takiemu zabiegowi kinówkę mogą obejrzeć również osoby które nie widziały wcześniej serii TV. Warto również zaznaczyć że kilka elementów pozmieniano, kilka dodano, przez co ten kto oglądał już serię TV na nudę narzekać nie będzie. Niezależnie jednak od tego, jaka była pierwsza połowa, kiedy doda się drugą połowę, uważam że alternatywna wersja wydarzeń przedstawiona w kinówce jest zdecydowanie ciekawsza od pierwszych 6 odcinków serii TV, które już były bardzo dobre, choć parę elementów dla fana serii TV będzie do przewidzenia. 9/10.
Ogółem 9/10. Polecam każdemu, niezależnie czy widział serię TV czy nie.
Dzięki inforamcji jakiej udzielił mi ~Przemek3, przekazuję do waszej wiadomości,
że 1 epek drugiej serii Shakugan no Shana w wersji RAW od [S^M] do pobrania z http://bt.saiyaman.info/.
Życzę udanych transferów (sobie też )
Ostatnio edytowany przez mkriso (2007-10-04 21:47:40)
Hmm obejrzałem pierwszy odcinek i cóż mogę powiedzieć... Po prostu miód. Animacja jest niesamowita, większość filmów kinowych bije na głowę. Nowy OP też jest całkiem fajny, ED oczywiście też. Teraz czekać na release od Eclipse, bo z rawka za dużo nie rozumiałem.
btw. Shana jeszcze bardziej kawaii.
Ostatnio edytowany przez strusic (2007-10-05 00:37:29)
Animacja świetna, nowy OP wymiata, ale nowy ED wypada IMO dość cienko w porównaniu do obu EDów z pierwszej serii, zarówno pod względem muzycznym (nic specjalnego:(), jak i graficznym (zdecydowanie słabszy).