Nie jesteś zalogowany.
szczerze jak dla mnie to epek był niezły bo poprawili mi humor po kinowce którą praktycznie cala przesunąłem zostawiałem jedynie inne momenty niż były w anime kinówka jak kinówka było dno kinówki od serii TV nie zawsze dobrze wychodzą, a przykład to taki naruto lub bleach Ale przynajmniej w nich historia sie kompletnie różniła nie ze pościli jeszcze raz to samo tylko skrócone do 86 minut i troszku zmienione ;p
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2007-10-05 08:50:30)
nie ze pościli jeszcze raz to samo tylko skrócone do 86 minut i troszku zmienione ;p
Od pewnego momentu było dość mocno zmienione:P.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-10-05 09:09:46)
no mowie przesuwałem to wszystko co było z serii tv a i tak nie było jakieś niesamowite :/ praktycznie "prawie" to samo
no mowie przesuwałem to wszystko co było z serii tv a i tak nie było jakieś niesamowite :/ praktycznie "prawie" to samo
Szczerze mówiąc... gdybym ja przesuwał połowę filmu to też bym uznał że to badziew jakiś, ale nie uważam tak m.in. dzięki temu, że właśnie obejrzałem kinówkę w całości i tobie też polecam tak zrobić (bardzo prawdopodobne zresztą, że nawet w miejscach które uznałeś za powtórkę serii TV parę rzeczy było zmienionych, tylko tego na pierwszy rzut oka nie zauważyłeś:P). Poza tym od jakiejś połowy filmu nie zauważyłem chyba ani jednej sceny która pochodziłaby bezpośrednio z serii TV.
Czy ktoś w ogóle zamierza przetłumaczyć kinówke na język rodzimy?
Hmm.. a oglądał ktoś z was Shakugan no Shana Second ? .. mnie nie dość jakość (HD) to sam Opening[pierwsze 30 min] .. rozpaliło mi płomień niebios w sercu :-D
Mam nadzieje ze nie zawiodę sie na moim ulubionym anime ..
PS:Chrzanić Recenzje [zly].. ciekawo na czym oni sie znają...
może trochę obrażę userów Tanuki-Anime... ale jak bym kierował sie ich opiniami.. to połowę świetnych anime bym nie obejrzał .. chyba ze to ja jestem kulawy
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
Luz, nie jesteś jedyną osobą która uważa że na tanuki mają zrąbaną skalę ocen:D.
Co do jakości, to wiem że większość ma inne zdanie, ale ja się ucieszę jeśli się okaże że wersja od Eclipse (a pewnie taka będzie) nie będzie w HD. Czemu? Bo mi komp rozdziałki wyższej niż 840x480 nie wyrobi:(.
Shana jest wg mnie średnia. Za to polskie wydanie ma wysoki poziom. Najlepsze z całej Shany są dodatki z dvd xD Nieźle nabijają się z własnej roboty. Kinówkę i drugą serię daruję sobie xD
A tak w ogóle, to stosunki między Shaną i Yujim bardzo przypominały te z Zero no Tsukaima między Luise a jej familiarem (zapomniałem imienia xD). Poza tym kreska ta sama i ci sami seyu. Wolę Zero z tych dwóch pozycji (motyw z praniem majtek był dobry )
A, jeden plus Shana ma u mnie za seyu Marko, koleś wymiata
P.S. Tanuki śmierdzi, przeczytałem tam recenzję Black Heaven, która bardzo nie zgadzała się z moją oceną tego anime. I jak raz tam wszedłem i walnąłem koment do recenzji, tak już nie wróciłem
Ostatnio edytowany przez Quithe (2007-10-05 14:18:23)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
i oby nie była w HD, bo to tylko upscale...
jednak najpierw muszę obejrzeć całą pierwszą serię...
ee dziwni jesteście .. HD to piękna jakość [wstyd].. i mam nadzieje ze będzie wychodzić.. tylko napisów braknie
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
tak HD jest ładne, o ile to prawdziwe HD... a upscale to nie jest HD, tylko zwykły obraz przeskalowany do rozdziałki HD i do tego strasznie to widać...
ee dziwni jesteście .. HD to piękna jakość [wstyd].. i mam nadzieje ze będzie wychodzić.. tylko napisów braknie
Jeśli o mnie chodzi to fakt, piękna jakość... ale spróbuj odpalić film w HD na sprzęcie Duron 800 Mhz, 256 Mb ramu i GeForce FX 5500 to zobaczymy czy będzie ciebie interesowała ta piękna jakość (tnie się jak cholera, obraz cały czas spóźniony względem dźwięku).
hehe ... to inna sprawa ja mam to samo co ty tylko Procek lepszy a Grafike: nVIDIA GeForce4 MX 440
i ładnie leci
No wreszcie:D, jakoś nikomu się nie spieszyło z tymi napisami (do Clannada i paru innych nowych serii jakoś ang. hardsuby były dzień po japońskiej emisji, a tutaj musieliśmy czekać 3 dni).
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-10-07 19:23:25)
no i mamy też już wersje eclipse:)
No i good, ale ogromna szkoda że nie ma wersji h264 w normalnej rozdziałce, bo mi HD komp nie wyrobi, a xvid z miejsca oznacza gorszą jakość:(.
ano szkoda... trzeba ściągnąć tego upscale :/
ano szkoda... trzeba ściągnąć tego upscale :/
Skąd taka pewność, że to upscale.
ano dlatego, że po pierwsze Shana nie jest nadawana w HD... a po drugie to widać...
edit
zobaczcie sami... godzina 25:25
Ostatnio edytowany przez FAiM (2007-10-09 18:01:51)