Nie jesteś zalogowany.
witam,
ostatnio mialem troche zaleglosci w ogladaniu anime wiec czy ktos moglby polecic jakas serie z gatunku drama ewentualnie romance? interesuja mnie tylko te tytuly , ktore zakonczenie serii mialy w ciagu ostatnich 3 miesiecy. czyli wszystkie dobre serie ktore wyszly w sierpniu , wrzesniu , pazdzierniku. z gory dzieki
Film drama "Touch" 2005
"Rough" 2006
interesuja mnie tylko te tytuly , ktore zakonczenie serii mialy w ciagu ostatnich 3 miesiecy.
Nie jest dla mnie oczywiste, czy chodzi o zakończenie produkcji/emisję całości w TV, czy o ukończenie angielskich hardsubów.
Świeżym i znakomitym romansem (SF) jest pięćdziesięcioodcinkowa seria Eureka seveN (2005-2006), do której niestety wciąż nie ma ostatnich ośmiu odcinków w wersji NANASHI (ale za to prawie całość spolszczono - nawiasem mówiąc właśnie tłumaczę 41. odcinek).
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-10-09 00:11:52)
Nie wiem jak okreslic to anime, ale moge powiedziec, ze jest na prwade dobre.
Głównie romans.
takze polecam Eureczke jest cudna (oczywiscie serja no i Ona tez )
Polecam anime Sola. Jeden z najlepszych dramatów/romansów tego roku. Zaskakująca fabuła i nieprzewidywalne zakończenie.
Chciałem Ci polecić Bokura Ga Ita, ale neistety jest troszkę starszy.
A może zainteresowała by Cię seria School Days w tym tygodniu powinien ukazać sie ostatni ep...
School Days się przyjemnie ogląda, ale IMO Sola jest lepsze.
A tak przy okazji... wie ktoś może czemu nie ma jeszcze nawet rawów ostatniego odcinka School Days? Zawsze nawet angielskie speed-suby były po takim czasie od emisji odcinka w Japonii (premiera ostatniego epka: 19.09.2007).
EDIT:
Dobra, nie wiem czy to prawda czy tylko plotka (wyjęte z komentarzy na tanuki), ale to też może być jakieś uzasadnienie:
We wtorek 16 letnia dziewczyna w Japonii zabiła swojego ojca toporem kiedy spał. Media wstrzymały emisje dwóch anime("When the Cicadas Cry - Solutions" oraz "School Days" ).
Tylko tak mnie zastanawia - czemu rawy 12 epka Higurashi już są (choć z opóźnieniem), a 12 epka School Days wciąż nie ma? A tak poza tym - co ma morderstwo do emisji School Days? No, chyba że w serii tv ma być jedno z tych brutalnych zakończeń (można tak wnioskować).
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-09-26 09:50:18)
ej dziś obejrzałem ostatni ep School days. Pomijam fakt że każdy następny odcinek jaki oglądałem jeszcze bardziej mnie szokował od poprzedniego... ale po ostatnim nie moge sie otrząsnąć. To bardziej sie skończyło jak dramat psychologiczny gdzie bohaterki dostają pie*dolca na punkcie chłopa do tego stopnia że tracą kontakt ze światem. MADA FAKA! Anime świetne tylko że końcówka chyba zbyt tragiczna... jak na mój gust twórcy trochę przegięli! to pod nekrofilie idzie :[ no może przesadzam Ale musze przyznac że końcówka tego anime wywołała na mnie prawie takie samo wrażenie jak końcówka EoE
Ostatnio edytowany przez iglasty (2007-10-01 23:33:17)
I love spaghetti but I got shhit on it!
[cytuj]Polecam anime Sola[/quote]
ja też - piekna anime. Pozatym polecam mushi-uta....nie jest to stricte romance, ale tez mozna do tego gatunku zaliczyc...
A mnie się podobało zakończenie school days. To było najlepsze co mogło spotkać tego kolesia:D:D:D tylko tej panny w ciąży troche szkoda...
Ja tez polecam school days jest bardzo fajne
Jak romans to Kyoushiro to Towa no Sora. :D:D
~iglasty dokładniej podzielam Twoją opinie. Początek zapowiadał sie banalnie, zwyczajne anime romantyczne jak by nie patrzeć. Motyw ze swataniem i późniejszym zejściem sie swata z samym klientem swatania tez nie dziwi mnie. Ale te niepohamowanie kolesia w zaliczaniu koleżanek z klasy i o dziwo ich odwzajemniona chęć jak by to wianuszek nie miał dla nich znaczenia?? OMG trochę to skrajne jak na romans. Więcej tu dramy i tragedii niż romansu, że o 13 epiku nie wspomnę. Osobiście czuje nie smak bo nie przywykłem do romantycznych uniesień i tryskającej później krwi. Eh czego się nie robi dla miłości widać ^^