Nie jesteś zalogowany.
Dzięki za rady wszystkim, ~mbell skorzystam z poradnika!:)
Ale ~camel, po co te nerwy, przecież ja wyraźnie napisałem że nie znam się na anime, więc nie mogę wiedzieć o literówkach i błednych tytułach, bo dostałem tą listę od kogoś. Nawet wielokrotne czytanie przeze mnie tej listy nie przyniosłoby efektów bo i tak nie znam tych anime .
Pozdrawiam
z literrówką w nazwie nic nie znajdziesz w sieci, poza tym nie pytam o ulubione anime tylko o typy np: horror, akcja, sf, romans itp. może jakieś przykłady normalnych filmów
School Days - Poczekam aż wyjdzie całość, gra była takim thrillerem/romansem (choć nie grałem) czy coś i tego samego oczekuję od anime.
małe sprostowanie, gra była hentajem... jednak jest to jakby interaktywne anime, które ma aż 21 zakończeń... trzy z nich są złymi, a dokładniej są dość drastyczne... ale nie będę spojlerował, zresztą zakończenia można znaleźć np. na youtube...
ale mniejsza z grą... uważam, że to bardzo poje[cenzura]ne anime... i jedynie oglądam, bo mam nadzieje, że spełni się jedno ze złych zakończeń (przez niektórych uważane za dobre)...
widać anime zasłynęło tylko przez te drastyczne zakończenia w grze hentaj i tylko tym...
ale może komuś się to podoba... ja tam uważam, że z gry hentaj może powstać jedynie anime hentaj, nic więcej... choć są wyjątki...
Lovely complex - bardzo miła i przyjemna seria z gatunku school/romans/komedia z dużym naciskiem na to ostanie. Warto sie skuśić bo naprawde można się pośmiać, a czasem wzruszyć chociaż znacznie rzadziej. Generalnie mi chwilę zajeło przyzyczajenie sie do dość charakterystycznej kreski wykonania pbohaterów szczególnie głównej bohaterki, ale serdecznie polecam. Tylko jedno ale odcinki nie wychodzą zbyt regularnie aktualnie jest dostępny 21, natomiast 22 wyszedl prawie równocześnie z nim, ale czego ten drugi jeszcze nie doczekał się tłumaczenia.
Ostatnio edytowany przez Naten (2007-09-21 02:16:33)
ja tam uważam, że z gry hentaj może powstać jedynie anime hentaj, nic więcej... choć są wyjątki...
Dobry żart gdyż jedne z najlepszych anime powstawały właśnie na podstawie gier hentai(Fate Saty Night, Shuffle i inne ). Oczywiście są wyjątki.
Fate / Stay Night to nie było hentai, tylko eroge.
Fate / Stay Night to nie było hentai, tylko eroge.
Ale eroge i h-game to to samo, z tą różnicą że nazwa eroge uzywana jest w japonii, natomiast poza granicami japonii zwykło się używać określenia h-game.
Lovely complex - bardzo miła i przyjemna seria z gatunku school/romans/komedia z dużym naciskiem na to ostanie. Warto sie skuśić bo naprawde można się pośmiać, a czasem wzruszyć chociaż znacznie rzadziej. Generalnie mi chwilę zajeło przyzyczajenie sie do dość charakterystycznej kreski wykonania pbohaterów szczególnie głównej bohaterki, ale serdecznie polecam. Tylko jedno ale odcinki nie wychodzą zbyt regularnie aktualnie jest dostępny 21, natomiast 22 wyszedl prawie równocześnie z nim, ale czego ten drugi jeszcze nie doczekał się tłumaczenia.
BArdzo podoba mi się to anime ). A KIsSub zrobiło naprawdę dobra robotę . Odcinki wychodzą regularnie tylko 21 pierwszy był z poślizgiem ze względu na emitowane mistrzostwa świata w sporcie jakimś (czy coś w tym stylu) na kanale, który emituje LC;](3 one trwaly łącznie z piętkiem kiedy miał "leciec" 21 ep) )).
Ostatnio edytowany przez Luiza (2007-09-21 15:37:33)
BArdzo podoba mi się to anime ). A KIsSub zrobiło naprawdę dobra robotę . Odcinki wychodzą regularnie tylko 21 pierwszy był z poślizgiem ze względu na emitowane mistrzostwa świata w sporcie jakimś (czy coś w tym stylu) na kanale, który emituje LC;](3 one trwaly łącznie z piętkiem kiedy miał "leciec" 21 ep) )).
Heh nie miałem o tym pojęcia dzięki za info :]. Generalnie, więc w jaki dzień tygodnia wychodzą nowe epy? Ja bardziej skupiłem się na śledzeniu school days niż LC z tego wynika moje niedoinformowanie. Swoją drogą jakaś smieszna sytuacja z ostanim epem SD powinien już być a wyszedł tylko jakiś dziwny odcinek zatutułowany "nice boat" .
Ostatnio edytowany przez Naten (2007-09-21 16:43:23)
Nowe animce pojawiają się raz po raz jednak na recenzje przychodzi długo czekać.
Skąd czerpać informacje by na bieżąco śledzić najlepsze serie?
najlepiej z AniDB.net
coś mi ta stronka od wczoraj nie działa - na pewno wszystko z nimi dobrze?
Ostatnio oglądam Seirei no Moribito. Wprawdzie nie przepadam za fantasy ale tutaj akurat jest do zniesienia. Brak elfów i krasnoludów. Ładna kreska, bardzo podoba mi się muzyka. Recenzji nie ma bo recenzji pisać nie umiem.
Na pierwszy rzut googlami złowiłem pochlebne komentarze porównujące siłę serii do Claymore. Przejrzawszy obcojęzyczne recenzje również złego słowa nie zauważyłem. Poważniejsza seria fantasy? Jakkolwiek zachęciłeś by zobaczyć tytuł.
Mnie z kolei interesuje Wasza opinia na tematych tych anime :
Witchblade
Red Graden
Kishin Taisen Gigantic Formula
Ghost Hunt
Seto no Hanayome
Kiss Dum: Engage Planet
Szczególnie w sprawie pierwszych dwóch , bo nic o niech znaleźć nie moge.
Widziałem pierwsze epizody [gg]Seto no Hanayome.mkv . Wraz z napisami Virus'a doświadczasz potęgi znakomitej: dobrze zrównoważonej i niebanalnej mocnej komedii.
Szkoda że Virus porzucił prace nad subami.
Ghost Hunt'em zachwyca się koleżanka. Po przeczytaniu wprowadzenia do recenzji na Tanuki zrozumiałem dlaczego:
[spokojnie można czytać - usunąłem drażliwy spoiler zostawiając pierwsze minuty anime]
[cytuj]W zaciemnionej klasie trzy licealistki opowiadają sobie historie o duchach, po każdej gasząc latarkę. Kiedy gaśnie ostatnia, odliczają w napięciu - i rzeczywiście, męski głos dopowiada "cztery". Chwilowa panika (to musi być duch!) ustępuje uldze, gdy właścicielem głosu okazuje się nieznajomy chłopak, tak jak one zainteresowany niesamowitymi opowieściami. Przedstawia się jako Kazuya Shibuya. Następnego ranka jedna z dziewcząt, Mai Taniyama, zaintrygowana usłyszanymi dzień wcześniej historiami o duchach w starym budynku szkoły, postanawia zajrzeć tam przed lekcjami. (..)[/quote]
Zaciekawion(y/a)?Sądzę że osobą lubiącym horrory czy kryminały klimat tego anime przypadnie jak najbardziej do gustu.
O pozostałych nie słyszałem
polecam:
claymore
bleach
kaze no stigma
kekkaishi
samurai champloo
seirei no morobito
hajime no ippo (jeżeli nie macie nic przeciwko starszym anime)
tokko
tengen toppa gurren lagann
darker than black
kiba
gungrave
full metal panic! (wszystkie sezony)
fate/stay night
no i naraze starczy ;]
[cytuj]Witchblade[/quote]
Cóż, ja już jestem "pod wpływem (i to podwójnie)", więc ciężko jest mi powiedzieć coś obiektywnie na ten temat, ale myślę, że warto zobaczyć.
Na początku nic nie wiemy, ale z czasem wszystko zaczyna się wyjaśniać i mniej więcej tak też jest z akcją. Na początku jest jej nawet dużo, potem jakieś przerywniki w stylu "z życia wzięta", a potem znowu akcja. Generalnie to nic wybitnego, ale też raczej nic przeciętnego, ot takie zdecydowanie wyższe stany średnie mówiąc, tak pseudo obiektywnie, bo jak dla mnie bardzo dobre . . .
OK dzięki za opinie.
Red Garden - wygląda co najmniej nieźle , ale nikt o tym nic nie wie .
Dla mnie seria One Piece przebija wszystko inne. Ten humor, te marzenia, te wartości, ta przygoda, ten świat. To wszystko i wiele, wiele innych plusów składa się na taki wspaniały klimat jaki tworzy ta seria. Przeraża was liczba odcinków? Gdy się już wkręcicie będziecie chcieli ich jeszcze więcej!
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
[cytuj]Red Garden[/quote]
Z tego co przeczytałem z linka, to brzmi interesująco, sam w sumie chciałbym się teraz dowiedzieć dlaczego tak się stało . . . Może warto ?[cojest]?
Ostatnio edytowany przez MasterPLASTER (2007-10-09 16:26:00)