Nie jesteś zalogowany.
Preferuje wersje RAW poniewaz glownie ogladam anime na dvd a przy hardsubach polskie napisy "leza" na angielskich i nie wyglada to najladniej
oo taa
ISO R2J ;>
Masz na myśli DVD ? xD
Hmmmm co do uploadu to jesli chdozi o niego i o te RAWki to uploaduje tylko na RS.com
Hardsub w pełni, ale musi być tak dobrej jakości jak od grupy Kaizoku-Fansubs. Z wersją raw jest ten problem, że często timingu nie ma.
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
Najczęściej, to eng sofy(jak są, częściej hardki, bo takie są:)), można wyciągnąć tajming, więc to wygodne... z rawami jest różnie, decyduje się na nie tylko wtedy, gdy pl-napisy są "pewnego" autora, dla przykładu: Bartender, ciągne rawy.
96% mojego zbioru, to eng-hard, procenty mówią same za siebie:P
Ostatnio edytowany przez dulu (2007-10-09 20:03:41)
Jeżeli seria ma na serio dobry soft PL to może być raw... jednak w większości wypadków wybieram SUBBED bo polskie fan suby są często kiepskie
Polski soft
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
eng. hard w większości. I bez polskich napisów, bo czasem można się załamać. Chyba że seria tłumaczona przez kogoś dobrego, wtedy najpierw raw, a potem i tak hard ang. do kolekcji.
raw lub mkv z opcją wył. napisów
najbardziej to mi odpowiadał by raw + napisy w *.txt, ale nie gardzie hardsubami. pobierając kieruję się tym żeby mój DVD Player łyknął go a więc jestem czcicielem divixów/xvidów a te to najczęściej hardy
softsuby mkv:]
NIENAWIDZE hardsubow i od zawsze preferuje RAW'y. Oczywiscie najlepszym rozwiazaniem sa mkv'y z ang softem.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Eng softsuby, a jak nie ma to najlepsze harki jakie mogę znaleźć:) Na RAWach jeszcze nigdy nie oglądałem anime, poza tym rzadko też ściągam polskie napisy;P Po prostu wolę oglądać po angielsku;)
Preferuje polskie hardsuby;) W końcu żyjemy w Polsce i miło jest coś obejrzeć po polsku (albo poczytać po polsku:P).
tymek88 pozdrawiam przez przypadek wpadłem na Twoje forum kilka dni temu;)
DVDISO R2J > Softsub w mkv/ogm > RAW > w ostateczności angielski hardek.
![]()
~tymek88: tak chodzi mi o DVD
zastanawiam sie nad sciagnieciem NGE w DVDISO ( 52gb ) nie masz moze jakis samplow/screenow z starszych serii wydanych na DVDISO ?
Ja osobiście preferuję softsuby w kontenerze .mkv oraz Rawy. Można sobie do nich elegancko podłożyć polskie napisy w formacie .ass.
No i naturalnie nie ma to jak dobry polski Hardsub.
Z racji pełnienia roli tłumacza ;p angielskie hardsuby. Byle od dobrej grupy.
polecam nge platinum edition w R1 (7 vol DVD9), miodna jakosc
Ha ! czyli jednak mkv wygrywa a jakby nie patrzec to mkv jest w pewnym rodzaju połączeniem Hardków ang i RAWów
Dobrze sie skłąda bo coraz więcej aniem wychodzi własnie w tym formacie... a co do jakości obrazu.. czy w mkv jest lepszy obraz? bo porownywałem kiedys pare roznych werji jednego anime i w mkv była chyba najlepsza (i to nie w jednym przypadku)
Ha ! czyli jednak mkv wygrywa
a jakby nie patrzec to mkv jest w pewnym rodzaju połączeniem Hardków ang i RAWów
![]()
Dobrze sie skłąda bo coraz więcej aniem wychodzi własnie w tym formacie...a co do jakości obrazu.. czy w mkv jest lepszy obraz? bo porownywałem kiedys pare roznych werji jednego anime i w mkv była chyba najlepsza (i to nie w jednym przypadku)
Mkv to tylko kontener, wszystko zależy od kodeka, jednak ostatnio zazwyczaj wersja mkv = wersja h264, czyli mkv z reguły wypada lepiej:D.