Nie jesteś zalogowany.
raczej hardki /pl,ang/
w sumie to ani emkafalem ani ogieemem nie pogardzę
KDE4 ssie
chyba RAW + polskie softy, chociaż hardki + polskie softy też nie są złe
------------------------------------------------------------------------
a mógłby ktoś podać wszystkie sronki...z RAW'ami.... najlepiej w 2 kolumnach
mam na myśli RAW'y w XviD-DivX a druga kolumna w .mkv...
Nie wiem i pewnie się nie dowiem co ludzie widzą w hardsubowanych wersjach. RAWy oczywiście. Najlepiej wersje DVDRip lub prosto z Japonii z TV wysokiej rozdziałki. Jakoś nie mogę oglądać wersji poniżej 848x480 (mam monitor 42").
Kontener bez znaczenia choć preferuję mkv.
Ulubiony dostawca: d558jJoPJW a później YTXu5UiCog
Ostatnio edytowany przez ddarek (2007-10-10 14:08:20)
Hardsub, bo karaoke jest fajne;D A jak w dodatku bardzo zaawansowane, to nic tylko oglądać;)
Najlepiej wersje DVDRip lub prosto z Japonii z TV wysokiej rozdziałki. Jakoś nie mogę oglądać wersji poniżej 848x480 (mam monitor 42").
No niezle, ciekawe w jakiej odleglosci siedzisz przed kompem ;]
42" to prawie tyle ile masz lat, w takim razie musze sobie cos kolo 30" sprawic
Ja ściągam same rawy ale hardsuby też się zdarzają:)
najbardziej podobają mi się RAWy z PL HardSubem
Raw z PL HardSubem, czy to nie to samo co po prostu HARDSUB PL :/ ??
polecam nge platinum edition w R1 (7 vol DVD9), miodna jakosc
to bardzo dobrze, bo wlasnie to chcialem sciagac
kurdeee ale najpierw musze poscaigac RAWY umierajacych torrentów :<<<<
Kto udostępnia RAWy sprawdzonej ( tj. bardzo dobrej ) jakości ? I czy jest jakiś tracker z samymi rawami ?
Jeśli jakiaś seria dopiero wychodzi to zdecydowanie RAW.
Jeśli natomiast są softsuby to także lubię, ponieważ jak mi sie podoba to mogę wyłaczyć napiski.
Hardsuby... od zawsze, na zawsze
(no chyba ze kiedys naucze sie biegle jap to beda same RAWy xDD )
i szczeze powiedziawczy prawie wogole niesciagam pl napisow....jakos .....tak...nieprzywyklam xDD
Ja podobnie jak rexo. RAWy i SOFTy mi pasuja, ale nie zawsze sciagam, bo torrenty mi slabo dzialaja. Najczesciej mimo wszystko trafiaja sie hardki.
Sprawa jest prosta, anime oglądam z angielskimi subami, a RAWy czy polskie hardki, ściągam dla "posiadania"
Ja preferuje Raw'y.
1. Czasem zdarzy mi sie zrobić teledysk dla przyjemności a z HardSubem nie lubię robić teledysku ze względu na estetykę.
2. Jakość obrazu i dźwięku jest lepsza.
3. jeśli ktoś zna już kilka zdań i wyrazów japońskich to czasem może dostać palpitacji serca; najpierw przy ang HardSubem a potem przy polskich napisach ( co jest już rzadko spotykane)
Post dobry jak możesz odezwij sie do mnie na PM i powiedz jakie masz raw'y bo szukam paru tytułów.
Pozdrawiam
Raw HD z wkodowanym FX + Softsub w MKV
Język angielski, chyba, że polskie tłumaczenie i type są dobre.
Hardsuby oglądam tylko gdy nie ma innej opcji i najczęściej też po ang. (chyba, że polskie tłumaczenie jest lepsze - np: Bokura Ga Ita)
Jak anime to tylko w wersji raw lecz jeśli nie znajdę to poradzę sobie z hardsubami
~tymek88 - swoją drogą to może jakieś podsumowanie tej ankiety...?
Anime zawsze oglądam w j. angielskim, nie wiem czemu, ale nie trawie pl tłumaczeń.
Co do formatu, to z reguły preferuję matroske, potem aviki, ale nienawidzę omg'ów (.ogm).
Rawów nigdy nie ściągam, chyba że są potrzebne do czegoś.
Wracając do stwierdzeń typu:
"Nie wiem jak można oglądać hardsuby" to odpowiedź jest prosta: nie każdy ma dobry komp i ładny, duży monitor. U mnie HD z ASS, w którym użyłem paru 'efektów specjalnych' i komp sie zmula i epek bawi się w kangura i skacze sobie(mimo, że to wina zaśmieconego systemu:)). Ten problem nie występuje w avi, a efekt na słabym kompie jest lepszy.
Poza tym wszystkim ściągnąć same ang. napisy do rawów jest b. ciężko