Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Od jakiegoś czasu chce sobie sciągnąć tą serie ale nigdzie nie moge znaleźć rawów do sciągniecia przez HTTP. Wszędzie są z subami. Znalazłem nawet napisy na ANSI do rawów o tych parametrach:
[DVD RAW] DX50 720x540 23.976fps 383.6 MB
Wie ktoś gdzie można je znaleźć (albo ewentualnie inne rawy) ? Preferuje Moorhunta (program do p2m) ale nie pogardze też linkami do rapidsgare i tym podobnych. Wolałbym unikać Megaupload (ze wzgledu na limity) oraz torrentów (słaba prędkość, zawsze trzeba mieć seeda itp).
Akcja "Anime za Free" tam na pewno są , paczka 117.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
bylo juz duzo takich tematow SZUKAJ
Ja będe to wrzucal na p2m... ale mozesz sobie tępo wyobrazic przy UP 256... Nastapi to jak tylko zgram całe OP na płytki
fbaran: właśnie szukałem i nie znalazłem. Uważasz że prosiłbym o pomoc gdybym nie upewnił sie że nie ma innego wyjścia ?
Rekid: Po pierwsze torrent ma 90 gb. Uważasz że poświece połowe swojego miejsca na dysku po to by sciagnąć anime ? Po drugie, przy takich seedach zajmie mi to lata.
Hatake: wolałbym unikać instalowania dziwnych programów po japońsku
http://pl.wikipedia.org/wiki/Share
[cytuj]Oryginalna wersja programu jest w języku japońskim, posiada jednak tłumaczenia m. in. na język angielski.
a może winny?
fbaran: właśnie szukałem i nie znalazłem. Uważasz że prosiłbym o pomoc gdybym nie upewnił sie że nie ma innego wyjścia ?
Rekid: Po pierwsze torrent ma 90 gb. Uważasz że poświece połowe swojego miejsca na dysku po to by sciagnąć anime ? Po drugie, przy takich seedach zajmie mi to lata.
I co?? Czyli nie chcesz tego tak naprawde sciagnac bo przecież inne wersje mogą sie wcale rozmiarem nie róznić a nawet jesli to niewiele. Czyli polujesz na jakąś dobrą duszyczke która ci to nagra i wysle a ty bedziesz mogł sie cieszyc ze nic nie musiałes robic?? BLEH
[cytuj]Rekid: Po pierwsze torrent ma 90 gb. Uważasz że poświece połowe swojego miejsca na dysku po to by sciagnąć anime ? Po drugie, przy takich seedach zajmie mi to lata.[/quote]
A czy gdzies napisales ze to ma zajmowac malo miejsca ??
Zreszta skad bys tego nie sciagal to i tak zajmie ci to tyle samo miejsca
przeciez on to moze sciagac czesciami, np 20 odcinkow na raz, nagrywa, usuwa, przestawia program na kolejne 20 epow i jazda ;]
Niezależnie od tego ile odcinkó zaznaczę czy 1 czy 100 i tak torrent zajmie mi 90 gb miejsca którego zresztą i tak nie mam
Mi nie chodzi o nagranie za free (choć przyznaje że byłoby fajnie gdyby mi to ktoś nahrał i wysłał). Chodzi mi o możliwość ściagniecia serii w rawach z maks prędkością.
Programy które mi polecacie mi to umożliwią ? Jeśli tak już biorę sie za ściąganie.
Niezależnie od tego ile odcinków zaznaczę czy 1 czy 100 i tak torrent zajmie mi 90 GB miejsca którego zresztą i tak nie mam
A co za różnica jak będziesz ściągał po jeden odcinek (17 - akurat na płytę DVD) przez torrnenta czy z jakiegoś innego źródła. Przecież jak nagrasz (te 17 epów) i usuniesz je z dysku to nie ma znaczenia skąd je ściągnąłeś.
i ci nie zajmie 90 GB jak wsadzisz torka:) poprostu zajmie tyle ile zaznaczysz do sciagania
Najpierw proponuje nauczyc sie jak dziala torrent a pozniej mowic ze zajmie ci 90GB. Zajmie ci dokladnie tyle ile odcinkow wybierzesz do sciagania. Proponuje uzyc uTorrenta. zaznaczasz tylko pierwsze 20 epizodow i zajmie ci on tyle miejsca ile zajmuje te 20 epizodow. Jak sie ściągną to ustawiasz status dla nich [Skip/Nie pobieraj]. Nagrywasz te epizody na płytkę i usuwasz z dysku. Poźniej status 21-40 ustawiasz na [Normal/Normalny] i sciagasz dalej
Niezależnie od tego ile odcinkó zaznaczę czy 1 czy 100 i tak torrent zajmie mi 90 gb miejsca którego zresztą i tak nie mam
Mi nie chodzi o nagranie za free (choć przyznaje że byłoby fajnie gdyby mi to ktoś nahrał i wysłał). Chodzi mi o możliwość ściagniecia serii w rawach z maks prędkością.
Programy które mi polecacie mi to umożliwią ? Jeśli tak już biorę sie za ściąganie.
jestes dziwny.zaznaczasz pierwsze 20 nagrywasz i usuwasz z dysku i tak kolko,ja tak robie z wszytkimi seriami[ostrzezenie]
może wam się to wydać dziwne ale przez dłuuugi okres czasu używałem Azureusa który nie posiadał owej opcji. Zawsze więc myslałem że tak jest w każdym programie. Widac się pomyliłem. Człowiek uczy się całe życie.
Nawet jeśli macie racje wolałbym unikać torrentów szczególnie przy tak duzej paczce. Zawsze jest mało seedów do tego czesto sie zdarza że seeduja oni wybrane epizody.
BTW Share i Winny działaja na tej samej zasadzie co Bearshare lub Kazaa ?
sam ciągnę tego torrenta z tymi rawami, znaczy tego większego co zajmuje ponad 120 gb i nie narzekam na szybkość, więc przestań gadać, że mało seedów itd
Przemek3: Możesz mi podać namiary na tyego torrenta ? Może będzie miał wiecej seedów niz ten z ktorego korzystam obecnie.
Edit: Już znalazłem
Ostatnio edytowany przez Jarek Bachanek (2007-10-14 13:06:10)
isohunt.com bądź torrentz.com dalej chyba sobie poradzicie ze znalezieniem
Strony 1