Nie jesteś zalogowany.
A spróbujcie sobie pograc na battlenecie mając neozdrade a później pogadamy. All>neo
A ja od wczoraj mniej wiecej od 16 mam juz netie i jak narazie sprawuje sie bardzo dobrze , a wlasciwie dziala to co mialo dzialac:D czyli torrenty
a tutaj dowod ze nie klamie ( opcja net24 1mb )
http://img171.imageshack.us/my.php?imag … 22ucl5.png
Ostatnio edytowany przez Maxiopl (2007-03-04 11:07:50)
wlasnie wlasnie. a jesli mam niby linie od TPSY podłączoną ale nie płace abonamentu, nie mam telefonu, neostrady niczego to moge liczyć na podłączenie neti? sorki jesli juz bylo ale nie chce mi sie 11 stron przeglądac
to nieźle Maxiopl . Ja przedluzylem se umowe na neo i mam teraz 1mb-łącze i tez jakos nie narzekam. Niektórzy mówią o awariach itp., ale jakos smiga mi necik nawet z torrentów niezłe mam predkosci downloadu, a z IRCA to po prostu miodzik - od razu wskakuje na maxymalna predkosc
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2007-03-04 12:33:00)
No ja powiem ze juz sie zdazylem zawiesc wczoraj od godziny mniej wiecej 22:00 do jakiejs 13 dzisiaj mialem full lacze non-stop jak na screenie wczesniej a przez dzien spada mi do 512 :/ troszke to smutne bo max wyciskam 70kb/s przy sciaganiu jest to moze troszke wiecej niz 512 ale ja potrzebuje lacza non-stop takiego za jakie place :/ trzeba jutro zadzwonic moze cos sie uda wykombinowac w tym kierunku
Ktos z was napisal wczesniej ze podpisujac umowe na 3 lata z TP jestes z nia zwiazany na smierc i zycie co jest nie prawda... mianowicie gdy wchodza nowe promocje to nastepuje zmiana regulaminu co w efekcie powoduje otrzymanie od TP listu ktory stwierdza mozliwosc zerwanie umowy bez zadnych konsekwencji fiinansowych jesli nie zgodzimy sie na zmiany w regulaminie swiadczenia uslugi. Co oznacza ze po roku umowe zrywamy i zawieramy nowa ... lub korzystamy dalej z uslugi placac tyle samo lecz posiadajac zwiekszony transfer.
Tyle jesli chodzi o umowe o NEO z TPSA
Chcialbym odswiezyc troche watek - mam kilka pytan do uzytkownikow netu z netii po laczach TPSA:
- jak wyglada obecnie usluga - chodzi mi tu o stabilnosc, przerwy w dzialaniu czyli ogolne wrazenia,
- czy teraz wybralibyscie internet z tepsa czy netie?
- czy macie firmowy modem dodawany z usluga baz neostradowy np sagem 330 czy inny? - ja planuje uzywac modemu z routerem (w takim przypadku jaki byscie polecili - mysle o asusie wl 600g lub asus wl 500gp+jakis modem)
Pytam, poniewaz wyprowadzam sie na wies i jedyna alternatywa dla teleparanoi jest lacze z netii po kablu tepsy.
Z gory dzieki za opinie:)
1. Wygląda bardzo fajnie, w 99% wypadków stabilna, w ciągu pół roku 1 awaria naprawiona w ok 24 godziny (wina TP)
2. Wybrałbym poraz drugi Netię, ale inny pakiet (szybszy)
3. Mam modem firmowy thomson speedtouch 330
Ogólnie jeśli chodzi o stabilność jest ok, infolinia jest debilna i jeśli trafisz na debila/debilkę to powie ci:
"proszę przeinstalować windows"
a na tekst:
"nie używam windowsa" odpowiadają "przykro nam, nie możemy pomóc" (ale to chyba normalne)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Neo także śmiga, mam w domu 1 Mbps i zawsze jest bardzo dobry transfer ~120 KB/s.
Za to z Netią zmam jeden niemiły przypadek. Mianowicie kumpel zamówił netię, czekał 3 miesiące, po czym powiedzieli mu, że w związku z problemami technicznymi nie założom mu . Mogli wcześniej powiedzieć, bo kumpel jak ten osioł czekał 3 miechy bez internetu. A jeśli chodzi o sam net to chyba chodzi całkiem Tak w Neo jak i w Netii.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-10-13 19:36:35)
ja mam 6 mb neo i jestem srednio zadowolony ;] ale jakos leci te 785 kb/s ;] neti nie probowalem ale podobno dobra :]
Ostatnio edytowany przez Mavet (2007-10-13 23:08:25)
/fru.../
2. Wybrałbym poraz drugi Netię, ale inny pakiet (szybszy)
/fru.../
A z czystej ciekawosci jaki i za ile wybrales?
Ja planuje wziasc 1 mega na dwa lata za 59zyli/mies.
/fru.../
Za to z Netią zmam jeden niemiły przypadek. Mianowicie kumpel zamówił netię, czekał 3 miesiące, po czym powiedzieli mu, że w związku z problemami technicznymi nie założom mu . Mogli wcześniej powiedzieć, bo kumpel jak ten osioł czekał 3 miechy bez internetu. A jeśli chodzi o sam net to chyba chodzi całkiem Tak w Neo jak i w Netii.
Moj kolega w Wawie mial podobna sytuacje - tzn z netii mu dwa miesiace zakladali, a po telefonie do tepsy mial 3 dni pozniej dzialajacy net(oczywiscie wzial neo). Bylo to jednak na samym poczatku wejscia alternatywnych operatorow - teraz podobno sytuacja jest znacznie lepsza.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-14 09:56:09)
ja mam 6 mb neo i jestem srednio zadowolony ;] ale jakos leci te 785 kb/s ;] neti nie probowalem ale podobno dobra :]
Dlaczego jesteś średnio zadowolony ? Powinineś skakać pod sufit z takiej prędkości.
Mavet napisał:ja mam 6 mb neo i jestem srednio zadowolony ;] ale jakos leci te 785 kb/s ;] neti nie probowalem ale podobno dobra :]
Dlaczego jesteś średnio zadowolony ? Powinineś skakać pod sufit z takiej prędkości.
poniewaz mialem szybsze lacze ale zlikwidowali przedtem szlo tak z 6-7 MB (taka predkosc byla.) a teraz nyo marne 785 kb/s ale cooz trzeba sie pocieszyc ale powiem wam ze jestem swiezym neo , a juz mialem na poczatku problemy z instalowaniem sterow na viscie 64 bity mojego modelu speed sagem touch 330 xD ja czekalem na aktywacje 1 tydz ...
Ostatnio edytowany przez Mavet (2007-10-14 09:01:17)
Mówisz o kilobajtach czy kilobitach ? Przykładowo na łączu o przepustowości 2 megabitów ściąga się pliki maksymalnie z prędkością 240 kilobajtów na sekundę więc średnio 8 razy wolniej.
A u ciebie to jest tak że 6 Megabitów * 1024 : 8 = 768 kilobajtów jako prędkość ściągania.
Ostatnio edytowany przez animetwelve (2007-10-14 09:56:48)
Mówisz o kilobajtach czy kilobitach ? Przykładowo na łączu o przepustowości 2 megabitów ściąga się pliki maksymalnie z prędkością 240 kilobajtów na sekundę więc średnio 8 razy wolniej. Więc 6x1024:8
A u ciebie to jest tak że 6 Megabitów * 1024 : 8 = 768 kilobajtów jako prędkość ściągania.
Kiedys : 6435 kb/s
Teraz : 785 kb/s
lapiesz? już?
To ty chyba nie łapiesz. To powiedz jakie miałeś wtedy łącze ? Albo może tego nie wiesz dlatego piszesz o prędkości ściągania ?
myslalem ze chodzi ci o predkosc sciagania ,anyway ja mialem roznie z ta predkoscia wiec nie umiem ci tak na 100% powiedziec ile to bylo mb :] zalezalo od osob siedzacych w kafejce czy sa swieta etc.
Probably max lacza mialem 15 mb. ale kto to wie mojemu kumplowi w kamienicy szla predkosc 15030 kb/s ( czyli tyle sciagal) aczkolwiek mial to przez 4 - 5 minuty potem ok 4530 kb/s wiec roznie to bywalo ^_^ aczkolwiek koniec offtopu
teraz mam neo i jestem srednio zadowolony mam problem taki ze kiedy cos uploaduje nyo to mam lagi w grze ( chyba ze nie uploaduje tylko sciagam nawet z max predkoscia) to lagow nie posiadam. im mniej uploaduje tym wiecej sciagam .
Ostatnio edytowany przez Mavet (2007-10-14 11:47:19)
No to teraz ja się wyżalę...
Przez dłuuugi czas miałem badziewnego neta (kilka kilo/s), bo fachowcy z TP mówili, że mam zbyt słabe łączę (i zbyt daleko do centrali), by ich neo chodziło stabilnie. Jakieś pół roku temu zgłosił się do mnie pan z Netii, który zarzekał się, że pomimo tych słabych linii telefonicznych ich jedno megowa usługa (na łączy TP) będzie mi chodziła bez zarzutu. No dobra, wziąłem Netię. Od tej rozmowy do faktycznego 'zadziałania' internetu minęły z trzy miesiące (długo nic, przesłanie umowy, długo o nic, przesłanie modemu, który okazał się niedziałający, odesłanie i oczekiwanie na nowy). Kiedy w końcu udało mi się zsynchronizować modem (Sagem ileśtam), okazało się, że rozłącza mnie co jakieś 10 minut. Trudno, wykosztowałem się na na router z ADSLem (ASMAX ADSL Router 701u). Wciąż jednak nie było dobrze, bo internet działa mi (tzn modem synchronizuje mi się) tylko od godziny 7 rano do 19 wieczorem. I nikt z 'kompetentnej jak cholera' obsługi technicznej nie jest w stanie wyjaśnić mi, dlaczego tak się dzieje... Zaproponowali mi przejście z 1 Mega na 512, że niby wtedy się ustabilizuje... Jeśli nie, to zrywam umowę (a jeśli będzie trzeba, to nawet proces im wytoczę)...
Wniosek taki - jeśli ci Neo nie pójdzie, to nawet nie szukaj ratunku w Netii...
ja się może dopiszę do tematu... otóż tepsy nienawidzę. Za wszystkie utrudnienia, które mi robili. Nie będę opowiadał całej historii, bo nie starczyłoby mi znaków. Niemniej jednak Netię traktuję jako moje wybawienie. Wszystko dzięki technologii WiMax. Mieszkam niedaleko Nowego Dworu Mazowieckiego (za Warszawą). To tam (podobnie jak w kilku innych miastach) Netia przeprowadzała testy bezprzewodowego internetu. Postanowiłem zamówić usługę.
Technik przyjechał dość szybko. I tu pierwszy plus: świetnie dało się z nim dogadać, widać było, że jest profesjonalistą. Po założeniu anteny i skonfigurowaniu wszystkiego trzeba było poczekać na dostrojenie anteny. To w zasadzie jedyna wada instalacji (proces ten może trwać od kilku minut, do kilku godzin). Ogólnie jednak wszystko poszło bez problemów.
A teraz o cenach. Można wziąć tylko jedną prędkość (w końcu to bezprzewodówka): 2mb/s. Cena różni się od rodzaju umowy. W moim przypadku płacę 99zł/miesiąc. Za samo założenie też zapłaciłem, ale nie pamiętam już ile. Podkreślam jednak, że podpisałem umowę na 2 lata (w przypadku umowy na 3 lata instalacja jest za 1zł i abonament jest odpowiednio mniejszy). A teraz porównajmy sobie to wszystko z ofertą tepsy... otóż podobno na mojej linii nie ma możliwości podłączenia internetu o prędkości większej niż 512 kb/s. Dlatego zaproponowano mi właśnie taki transfer w 'atrakcyjnej' cenie 56 zł/miesiąc (gadali coś o jakiejś promocji, nie wiem dokładnie o co im chodziło ). Jak sobie do tego dodamy abonament za telefon (albo opłata za utrzymanie łącza), którego nie chcę mieć (mam 4 komórki w domu, po co mi jeszcze stacjonarny?) to cena tego wszystkiego zbliża się do 80 zł/miesiąc. Wnioski wyciągnijcie sobie sami.
Ale teraz najważniejsze: jak wygląda samo korzystanie z neta? Muszę powiedzieć, że jestem zadowolony. Wszystko działa stabilnie i bez problemów. Naprawdę polecam.
Teraz krótkie podsumowanie. Mam szybki net za 99zł/miesiąc. Wreszcie pozbyłem się telefonu stacjonarnego (łącznie z linią), więc nie płacę już tepsie żadnych rachunków (niech sobie zabierają te swoje linie). Nikt do mnie nie wydzwania z nowymi, 'atrakcyjnymi' ofertami. Płacę za to, co dostaję i za nic więcej. No i żaden tandetny livebox nie zaśmieca mi mieszkania (jedyne co dostałem to antena i niewielki zasilacz do niej, z którego idzie sieciówka do anteny i do kompa). Jednym słowem, jestem całym sercem za Netią.
PS: Niestety nie każdy ma możliwość podłączenia się pod Netię WiMax. Pocieszam jednak, że technologia ta jest cały czas rozbudowywana .
mam problem taki ze kiedy cos uploaduje nyo to mam lagi w grze ( chyba ze nie uploaduje tylko sciagam nawet z max predkoscia) to lagow nie posiadam. im mniej uploaduje tym wiecej sciagam .
Odpowiedz na ten problem jest prosta, mianowicie neo nie jest laczem symetrycznym i mimo ze masz download w granicach 6Mb too upload niestety wynosi bodajze w tej opcji 512kbps a gra korzysta zarowno z downoadu jak i uploadu, zawsze mozesz przydzielic priorytety na porty gier co powinno zlikwidowac lagi.