#221 2007-10-14 13:34:10

Endru
Użytkownik

Odp: Netia zamiast neostrady ?

Ja mam neo 512 plus Livebox. Od kiedy mam tego boxa to neonka przestała mi się rozłączać. Jedyny problem jaki mam (właścicie to nie wiem czy tylko u mnie tak jest)to to, że neonka jest słaba przy pobieraniu P2P. Nigdy nie mogę wyciągnąć pełnej prędkości nawet jeśli torrent ma ogrom seedów. Poza tym jest spoko. I raczej nie planuję zamieniać jej na Netię, zwłaszzca po tym co się o niej słyszy.

#222 2007-10-14 13:35:04

rufus1530
Użytkownik

Sir_Ace napisał:

No to teraz ja się wyżalę...

Przez dłuuugi czas miałem badziewnego neta (kilka kilo/s), bo fachowcy z TP mówili, że mam zbyt słabe łączę (i zbyt daleko do centrali), by ich neo chodziło stabilnie. Jakieś pół roku temu zgłosił się do mnie pan z Netii, który zarzekał się, że pomimo tych słabych linii telefonicznych ich jedno megowa usługa (na łączy TP) będzie mi chodziła bez zarzutu. No dobra, wziąłem Netię. Od tej rozmowy do faktycznego 'zadziałania' internetu minęły z trzy miesiące (długo nic, przesłanie umowy, długo o nic, przesłanie modemu, który okazał się niedziałający, odesłanie i oczekiwanie na nowy). Kiedy w końcu udało mi się zsynchronizować modem (Sagem ileśtam), okazało się, że rozłącza mnie co jakieś 10 minut. Trudno, wykosztowałem się na na router z ADSLem (ASMAX ADSL Router 701u). Wciąż jednak nie było dobrze, bo internet działa mi (tzn modem synchronizuje mi się) tylko od godziny 7 rano do 19 wieczorem. I nikt z 'kompetentnej jak cholera' obsługi technicznej nie jest w stanie wyjaśnić mi, dlaczego tak się dzieje... Zaproponowali mi przejście z 1 Mega na 512, że niby wtedy się ustabilizuje... Jeśli nie, to zrywam umowę (a jeśli będzie trzeba, to nawet proces im wytoczę)...

Wniosek taki - jeśli ci Neo nie pójdzie, to nawet nie szukaj ratunku w Netii...

Stary, miałem to samo z tepsą... przez miesiąc. Później net całkiem przestał chodzić. Ja jednak miałem farta, bo u mnie mogłem wziąć netię WiMax... nie wiem czy u ciebie będzie to możliwe, musiałbyś sprawdzić na necie. Jednak to, że ci netia nie chodzi to nie jest wina firmy, tylko łącz... a czyje są łącza?

#223 2007-10-14 14:20:28

JoJo
Użytkownik

Mam pytanko troche z innej beczki, mianowicie chce sobie podlaczyc netie,ale... wiem ze moja linia nie jest idealna , importowane z niemiec kable ktorych tam nie chcieli jezor kilka lat temu gdy jeszcze mialem modem, byly spore z tym problemy, orientuje sie moze ktos czy jesli np net nie bedzie mi chodzil tak jak powinien moge zrezygnowac z niego w ciagu 10 dni bez podania zadnych przyczyn? tak jak to ma miejsce z zwyklymi towarami ktore mozna w ciagu 10 dni zwrocic.

Ostatnio edytowany przez JoJo (2007-10-14 14:56:03)

#224 2007-10-14 19:11:21

doman
Użytkownik

JoJo napisał:

Mam pytanko troche z innej beczki, mianowicie chce sobie podlaczyc netie,ale... wiem ze moja linia nie jest idealna , importowane z niemiec kable ktorych tam nie chcieli jezor kilka lat temu gdy jeszcze mialem modem, byly spore z tym problemy, orientuje sie moze ktos czy jesli np net nie bedzie mi chodzil tak jak powinien moge zrezygnowac z niego w ciagu 10 dni bez podania zadnych przyczyn? tak jak to ma miejsce z zwyklymi towarami ktore mozna w ciagu 10 dni zwrocic.

A to zalezy od operatora.
Kiedys np: Neozdrade mozna bylo przez miesiac testowac.
Z tego co sie orientuje, to niedawno mozna bylo wziasc bezprzewodowy internet ze sferii i po 10 dniach zwrocic (wiem, bo tak zrobilem).

Niestety, Neo i Netie nie mozna obecnie wziasc na probe (odpowiedz z ich infolinii), ale wydaje mi sie, ze zawsze mozna reklamowac niezgodniosc towaru z umowa.

#225 2007-10-14 21:30:53

rufus1530
Użytkownik

powiem tak: jeżeli dostawca internetowy nie wywiązuje się z umowy (nie jest w stanie zapewnić ci stałego internetu na uzgodnionych wcześniej warunkach), to masz powód, by zerwać umowę.

#226 2010-07-24 16:04:26

Harz
Użytkownik

Moje zapytanie nie ma nic związanego z Neo, po prostu nie chciałem tworzyć nowego topicu. Jedynie z netią. Mam internet w Wmc, 2Mbit za 49zł miesiąc >_> Cena nie jest jakaś super, ale u nich internet jest niezawodny, nie ma internetu, jedynie jak piorun pier*** w nadajnik^^ No i obsługa, jak coś nie tak, tłumacza przez telefon, jak krowie na rowie.

Jest promocja w Netii, 20 Mbit za 69zł, i nie wiem, czy się nie przerzucić. 2 dychy więcej, ale net 10 razy szybszy. Ale jak jest u nich z tą niezawodnością? Jak już coś się spi****, to ile czasu trzeba czekać na naprawę, etc? Ktoś mógłby się wypowiedzieć?
Btw, dla zainteresowanych link:http://www.netia.pl/oferta_dla_domu,info,152.html

Temee-0.png
"Why? Because Trolling is a Art!"
                                    ~Pablo Picasso

#227 2010-07-24 16:11:05

DiamondBack
Użytkownik

Pracowałem dla Netii i między innymi na infolinii technicznej jezor
Jak chcesz zagadaj na gadu sprawdzę dostępność u ciebie tych 20 mega i opiszę jak sprawa wygląda.

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#228 2010-07-24 16:11:06

Rozczochrany
Użytkownik

20Mbps jest na papierze, najważniejsze pytanie, ile będzie w rzeczywistości - skoro Netia korzysta z łącz TP, to niezbyt to widzę.

Co do niezawodności - miałem internet z Netii (2Mbps) i śmigał aż miło, żadnych przerw w dostawie nie pamiętam.

#229 2010-07-24 16:24:39

Kensai
Użytkownik

Zależy gdzie mieszkasz. Ja u siebie chciałem założyć 8 Mb, ale powiedzieli, że łącze pociągnie max 4 oczkod

#230 2010-07-25 11:33:56

Hikari-chan
Użytkownik

Kensai napisał:

Zależy gdzie mieszkasz. Ja u siebie chciałem założyć 8 Mb, ale powiedzieli, że łącze pociągnie max 4 oczkod

Miałam to samo, tylko że z 4mbit, dało się tylko 2, a mieszkam może z 3-4 ulice od centrali telefonicznej...

hikarisignl3.jpg

#231 2010-07-25 12:50:14

m_jay
Użytkownik

Hikari-chan napisał:
Kensai napisał:

Miałam to samo, tylko że z 4mbit, dało się tylko 2, a mieszkam może z 3-4 ulice od centrali telefonicznej...

To nie tylko kwestia odległości pętli lokalnej (choć w zależności od wykorzystywanej technologi xDSL jest bardzo ważne). Znaczenie mają również możliwości centrali i technologia szkieletu, a z tym też bywa bardzo różnie.

WoodenJesus.png

Stopka forum

© Animesub.info 2024