Nie jesteś zalogowany.
Nowe anime, ale ktoś zna może mange na podstwie której powstał serial - warto ciągnąć czy nie ???
w anime wystepuja jak narazie (bo widzalem tylko 1 odcinek) lowca nagrod ze zdolnoscia jasnowidzenia jednym okiem ktore ma czesto zakryte opaska bo zdolnosc ta zuzywa mu duza ilosc energii, mamy takze niska dziewczyne (nietowarzyska jak sie wypowiedzial ww. bohater) oraz zabojce z numerem 13 wytalulowanym na szyi pracujacym dla organizacji zajmujacej sie "zamiataniem" (ang. sweeping) prawdopodobnie tych zlych osob (tzw. oprawcow). sam zabojca nosi przydomek Black Cat z uwagi na jego kocie oczy, jest takze mowa o klatwie ciazacej na nim. to wszystko co moge powiedziec po obejrzeniu pierwszego odcinka. mamy troche komediowych scen z udzialem ciagle zadluzonego lowcy nagrod w stylu nienaturalnie rysowanych twarzy. aha, zapomnialbym dodac ze glowny bohater posiada zwinnosc kota i o wiele wieksza szybkosc ruchow przekraczajaca ludzkie a nawet zwierzece granice. oczywiscie ten kto widzial twarz Black Cat dlugo nie pozyl gdyz niedobitkow wykancza osoba idaca za nim jak cien (troche oblakana, mozna by powiedziec ze o sklonnosciach psychopatycznych).
hmmmm,,,,;) no to zapowiada sie nastepne ciekawe anime )) Wiem , ze to nie do tematu , ale tak przy okazji chcialabym sie spytać "fachowców" ( mam nadzieje, że nikt sie nie doczepi za to określenie ) jakie anime byście polecili do ściagniecia, coś typu Bleach ( bardzo wciągająca fabuła - bynajmniej dla mnie):>:>?? Nom, bo ten Black Cat zapowiada sie całkiem, całkiem ! Peace =o)!
Jak co oto linki do direct download 2 pierwszych ep Black Cat'a:
http://choppingitup.com/sphpblog/upload/[Oyasumi]_Black_Cat_01_[FA0F957A].avi
http://choppingitup.com/sphpblog/upload/[Oyasumi]_Black_Cat_02_[10F92B58].avi
A co do tego jaką mam opinie na temat tej serii to za "kolorowa" za bardzo wypaczone postaci, za mało krwi(tylko czerwona poświata leci, a lbo oślepiające światło zasłania miejsce uszkodzonej czesci ciała), postacie w niektórych scenach kompletnie wypaczone i zdziecinniałe, Jak dla mnie ta serja jest ni w gruszke ni w pietruszke - niebęde jej oglondać. Zdecydowanie nie podchodzi pod coś czym sie zainteresuje większa grupa fanów
Niestety muszę przyznać, że ta seria została przez Gonzo skopana sam początek zapowiadał się nieźle niestety potem było coraz gorzej i gorzej przemiana Train była zbyt szybka z odcinka na odcinek zmienia mu się totalnie charakter oczywiści gdyby trzymali się mangi to nie byłoby problemu, ale pewnie uznali, że oni są zbyt inteligentni żeby kopiować mange i sądzili, że zrobią coś lepszego niestety nie wyszło. Anime ma przez to bezsensowne momenty jak np.
Spoiler
Wtedy, gdy Train staje się mały. Pytam, po co to wsadzili? Oczywiście, w mandze było to, ale miało sens i do czegoś prowadziło,(np. do odnalezienia tej profesorki, której klonem była Eve) a w anime po prostu urósł i już.
Albo, jak Train rozpoznał Lin Xiao Li (ten z numerem X w The Time Guardians) przecież w życiu na oczy go nie widział, bo tamten doszedł od The Time Guardians po tym jak Train ich opuścił. Czyżby Train był jasnowidzem? Ma jakieś wewnętrzne oko czy co? W mandze podejrzewał tego gościa, który zbierał sweeperów, ale nie odkrył, że to Lin Xiao Li, znaczy odkrył ale dużo póżniej. No i streszczenie 20 tomowej mangi w 19 odcinkach mówi samo za siebie już pomijając, że niektóre z tych 19 odcinków miały wydarzenia (oczywiście bezsensowne, bo jakżeby inaczej), których w mandze w ogóle nie było. A ostanie odcinki to żenada totalna w ogóle, co to miało być jak zobaczyłam ten eden to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. No i postacie były nie tak ciekawe jak w mandze a wręcz, co niektóre stały się z lekka irytujące.
Ostatnio edytowany przez Sephiria (2006-05-01 17:06:26)
Ja osobiscie mangi nie czytalem ale dzisiaj skonczylem serie i moim zdanime jest bardzo dobra moze sotatnia walka nie byla tak ekscytujaca ale uszlo to i oceniam to seria 5/6 az ciesze sie ze juz zostala zapowiedziana druga seria
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
hmmmm,,,,;) no to zapowiada sie nastepne ciekawe anime )) Wiem , ze to nie do tematu , ale tak przy okazji chcialabym sie spytać "fachowców" ( mam nadzieje, że nikt sie nie doczepi za to określenie ) jakie anime byście polecili do ściagniecia, coś typu Bleach ( bardzo wciągająca fabuła - bynajmniej dla mnie):>:>?? Nom, bo ten Black Cat zapowiada sie całkiem, całkiem ! Peace =o)!
Shaman King.
A wlasnie slyszalem, ze ma bys druga seria Black Cata.. Ma ktos jakies info?
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Seria zarówno jak i manga są fajo. jestem w trakcie oglądania i czytania. jak bedzie druga seria to napewno bede sciagac xD
Mangi nie czytałam ale anime mi się bardzo podobało:D Tytuł ten jest jednym z moich (wielu) ulubionych. I Kocham Sveda (No co? Kązdy może:D)
Hmm niedawno zacząłem oglądać to anime od grupy podanej niżej. I tak doszedłem do 15 odcinka... nosi on nazwę "The Retreating Cat" zwróciłem na to uwagę bo napisy do 15 odcinka były do 16 z tego spisu i tak do końca jak by go nie było:P Jak spojrzałem na AniDB też niby takiego odcinka nie ma i kończy się seria na 23 a tu 24 z tym 15 dodanym (no chyba że ten 15 odcinek to ten "The Distant Cat" który został trochę później wydany :>
* [A-Kraze]_Black_Cat_01-24_[Complete]
*
o [A-Kraze]_Black_Cat_-_01_[DVD_H264_AAC][8B22F3DE].mkv 169 Mb
o [A-Kraze]_Black_Cat_-_02_[DVD_H264_AAC][0E0DE5F7].mkv 170 Mb
o [A-Kraze]_Black_Cat_-_03_[DVD_H264_AAC][809A810D].mkv 169 Mb
o [A-Kraze]_Black_Cat_-_04_[DVD_H264_AAC][E6AB65C7].mkv 171 Mb
o [A-Kraze]_Black_Cat_-_05_[DVD_H264_AAC][97009391].mkv 169 Mb
o [A-Kraze]_Black_Cat_-_06_[DVD_H264_AAC][612F6661].mkv 170 Mb
o [A-Kraze]_Black_Cat_-_07_[DVD_H264_AAC][5BD4E070].mkv 169 Mb
o [A-Kraze]_Black_Cat_-_08v2_[DVD_H264_AAC][0A5488E3].mkv 169 Mb
o [A-Kraze]_Black_Cat_-_09_[DVD_H264_AAC][E32911DA].mkv 169 Mb
o [A-Kraze]_Black_Cat_-_10_[DVD_H264_AAC][9BFA198C].mkv 169 Mb