#1 2007-10-22 02:38:46

qnop1989
Użytkownik

Jak zrobić takie efekty??

Ostatnio ogladalem
AMV
i zastanawiaja mnie 2 rzeczy...:

1. Jak zrobic efekt z 1:46-1:58 (kontury postaci ktore sie poruszaja i sa wypenione jednolitym kolorem)
2. W jaki sposob zmienic mp3 ktora leci w trakcie amv na taka co leci na napisach koncowych..

I jakich programow do tego uzywac??

#2 2007-10-22 09:33:26

AceMan
Użytkownik

Odp: Jak zrobić takie efekty??

qnop1989 napisał:

1. Jak zrobic efekt z 1:46-1:58 (kontury postaci ktore sie poruszaja i sa wypenione jednolitym kolorem)

Wycinanie postaci z tła klatka po klatce i edycja w programie graficznym, lub identyczna zabawa w After Effects (z tego co słyszałem, o wiele sprawniej da się to w nim wykonać). Można też kombinować innymi sposobami, np. powycinać postacie, ale nie wypełniać ich kolorem tylko utworzyć z nich maski nałożone na inną scenę/kolor/teksturę/whatever. Odpada w tym wypadku niepotrzebna zabawa z przekolorowywaniem.

[cytuj]2. W jaki sposob zmienic mp3 ktora leci w trakcie amv na taka co leci na napisach koncowych..

Nie do końca rozumiem o co ci chodzi... Gdzie zmienić?

[cytuj]I jakich programow do tego uzywac??

Montaż - Adobe Premiere / Sony Vegas. To dwa najpopularniejsze programy na Windoze.
Proste efekty - j/w
Zaawansowane efekty - After Effects a w niektórych przypadkach także programy do grafiki 3D. Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć i jakim kosztem oczkod

A w ogóle, to zapraszamy na forum (i nie tylko) AMV.com.pl

Ostatnio edytowany przez AceMan (2007-10-22 09:36:10)

#3 2007-10-22 16:44:14

qnop1989
Użytkownik

o ta muzyczka to chodzi mi o to ze jest taka o innej tonacji..
wystarfczy przesluchac teledysk i napisy koncowe osobno to roznica jest widoczna...
a co do programow to UVS 11+ a do grafiki to photoshop... ale zeyb robic klatka po klatce to meczarnia...

#4 2007-10-22 17:36:04

AceMan
Użytkownik

Co do tej piosenki - to ten sam kawałek, podniesiony o jedną oktawę w górę przy zachowaniu tempa. Nie zawsze da się to wykonać perfekcyjnie, większość zależy od algrytmów programu, w którym taki zabieg wykonujesz. Z tego co pamiętam najlepsze efekty osiągałem w Adobe Soundbooth.

[cytuj]ale zeyb robic klatka po klatce to meczarnia...[/quote]

Sztuka wymaga poświęceń... oczkod

#5 2007-10-22 17:36:33

pełnometalowy
Użytkownik

jak dla mnie to ... Adobe Premier Pro... /. Ten program do AMV itp. jest naj naj lepszy... /. Graika oczywiscie Photoshop 7.01 albo CS3 !! pozdrawiam

Stopka forum

© Animesub.info 2024