#1 2005-10-10 21:09:00

Dehumanizer
Użytkownik

Mkx reconnect error?

Witam,

Włączam sobie dziś Sub-Edita w wiadomym celu jezor, Uruchamiam jeden z wielu ściągniętych przez noc animców (.avi), i sobie oglądam. Oglądam, wszystko jest git i w ogóle. Uruchamiam następne anime, tym razem w .mkv. Zgrzyt. Komunikat
schowek029dp.jpg
Film leci, dźwięk też, ścieżki zmieniać mogę, no nic, pewnie nic poważnego, oglądałem dalej. Postać zaczęła mówić. Zara, gdzie napisy? Pewnie nie włączone. Klikam na splitter Haalego, dziwne, napisy są włączone. Sprawdzam inne, nie działa. No nic myślałem, coś się spierniczyło. Reset kompa, scandisc itp.. Nie pomogło. Dobra, od czego jest MPC. Ten sam komunikat, inna liczba, napisów niet, Zoomplayer - napisów niet, ten sam komunikat tyle że znowu inny numer. Dobra, wyszukuję tego mkx wyszukiwarką windowsową. O, w folderze CCCP. Reinstal. Nic. Dobra, starszą wersję zainstaluję. Nic. Nowszą. Nic. Co ciekawe, napisy z oddzielnego pliku działają. Sprawdzam .ogm. Działa.

Wie ktoś, co na to poradzić? W skrócie, nie działają mi napisy wbudowane w .mkv., wywalając błąd Mkx. Gdy .mkv nie ma napisów (np. L33t-raws FMP! TSR), to nic nie wyskakuje.

Z góry dziękuję za pomoc.

#2 2005-10-10 21:33:37

Piter666
Użytkownik

Odp: Mkx reconnect error?

Sprawdz sumy kontrolne CRC sciagnietych plikow mkv i zobacz czy zgadzaja sie z orginalnymi. Zobacz tez czy pliki mkv (z napisami) ktore dzialaly do tej pory nadal dzialaja czy tez nie.

#3 2005-10-10 22:01:48

Dehumanizer
Użytkownik

Mój błąd, zapomniałem tego uwzględnić w opisie problemu. W każdym razie, CRC się zgadza, oraz chrzanią mi się wszystkie .mkv z napisami, nie ważne, czy te dopiero ściągnięte, czy też już dawno obejrzane i nagrane na płytki. Ten problem zaczął dziś występować, jeszcze wczoraj było ok. Nic nie instalowałem ani nic, tylko mi prąd rano na moment odłączyli (czyli "nieprawidłowe zamknięcie systemu")...

#4 2005-10-10 22:28:01

Yang
Użytkownik

Ciężki przypadek. Spróbuj odinstalować wszystko co ma związek z kodekami, wyczyść rejestr i spróbuj zainstalować CCCP. Jak na moje to wygląda na to, że jak ci prąd wyłaczyli, to akurat dysk twardy coś robił z jakimś ważnym plikem, więc on został uszkodzony. Możesz też spróbować zainstalować osobno vobsuba, może to coś zmieni.
A i jeszcze, spróbuj odpalić to w mplayerze (pewnie wszystko pójdzie normalnie), a potem w MPC, tylko z włączonymi wszystkimi wbudowanymi filtrami i renderingiem napisów (czyli te renderless). Jeżeli też będzie działać, to problemem jest po stronie zainstalowanych spliterów, bądz vobsuba. A jak nie, to jest poważny problem z którym nie wiem jak sobie poradzić oczkod. Pewnie trzeba by pogooglać ten bład.

#5 2005-10-10 23:33:55

Dehumanizer
Użytkownik

Odinstalowałem CCCP i zaistalowałem zx-playback-pack-2004-09-01, który już trochę zalega na moim dysku. Pomogło. No cóż, zostanę przy nim przez jakieś 1.5 tygodnia, czyli do formatu związanego z gruntowną modernizacją kompa smile H.264 i tak narazie nie oglądam, więc żadna strata dla mnie:D

#6 2005-10-11 00:47:55

Yang
Użytkownik

To proponuje teraz go też odinstalować i zainstalować CCCP. Prawdopodobnie problem został już usunięty. A jak nie, to zawsze możesz znów zainstalować ten pack od ZX (czyli tych, którzy maczali swe palce w CCCP).

#7 2005-10-11 11:18:00

Dehumanizer
Użytkownik

Wyrzuciłem ZX pack i zainstalowałem CCCP. Efekt? Nawrót problemu. Coś jeszcze pewnie w rejestrze zostało, ale nie mogę tego znaleźć. Wracam do ZX:D

Stopka forum

© Animesub.info 2024