Nie jesteś zalogowany.
małe pytanko: czy shana będzie kontynuowana?? xD bo są 3 epy i od jakiegoś czasu ani widu odcinka... a na zakończenie to mi to nie wyglądało.....
Nie wiem czy masz tego świadomość, ale tłumacze to też ludzie a ten tydzień przepełniony był przygotowaniami do Wszystkich Świętych...
Jeśli dobrze pójdzie tu jutro rano może się pojawić 4 epek. Od nas z grupy jestem jeszcze tylko ja, bo wyjazd jutro...
A jesli nie chce ci się czekać to masz 2 wyjścia:
1> Obejżeć z angielskimi subami (preferowany sposób oglądania anime)
2> Samemu sobie przetłumaczyć epek.
Jeśli żadne z powyższych to proszę o cierpliwość...
[sarkazm]A trudne do przetlumaczenia nie jest:
Shana: Oh Yuji!
Kazumi: Oh Yuji!
Yuji: Oh Hecate aka Itadaki (?)
[/sarkazm]
A tak serio to mam nadzieje ze w nastepnym epie zacznie sie cos dziac... Nie ze mam cos przeciwko tej grze milosnej ^^,
A tak serio to mam nadzieje ze w nastepnym epie zacznie sie cos dziac... Nie ze mam cos przeciwko tej grze milosnej ^^,
Może zaczną się walić w następonym odcinku...
Hmmm, ja póki co oglądam inne Anime i ściągam co innego, geez!
Ale Shana była super, nie oglądałem kinówki i jakiś tydzień temu oglądnąłem, to znów mam ochotę na Shane! Bardzo fajne anime, ale do dziś piszecie nie za dobrze, że wieje nudą :< Ja chyba poczekam aż jakieś 10 epków albo cała seria i dopiero sobie na spokojnie obejrzę z dobrymi tłumaczeniami
pozdrawiam, miłego oglądania nowych odcinków i zacznijcie wreszcie mówić coś w stylu "o kurcze, ten ep był potężny! super etc."
bye, bye ;p
Spokojnie. Znajac tworcow shany na pewno bedzie dobrze, teraz takze nie jest zle. Co jak co, ale pierwszy sezon tez mial watek milosny, na ktory nikt sie nie uskarzal. Moze bardziej chodzi o to ze nadal nie ma zarysowanej fabuly, na ktorej bedzie sie skupiac drugi sezon. No chyba ze na podrywaniu Hecate ^_^
Glaurung napisał:małe pytanko: czy shana będzie kontynuowana?? xD bo są 3 epy i od jakiegoś czasu ani widu odcinka... a na zakończenie to mi to nie wyglądało.....
Nie wiem czy masz tego świadomość, ale tłumacze to też ludzie a ten tydzień przepełniony był przygotowaniami do Wszystkich Świętych...
Jeśli dobrze pójdzie tu jutro rano może się pojawić 4 epek. Od nas z grupy jestem jeszcze tylko ja, bo wyjazd jutro...
A jesli nie chce ci się czekać to masz 2 wyjścia:
1> Obejżeć z angielskimi subami (preferowany sposób oglądania anime)
2> Samemu sobie przetłumaczyć epek.Jeśli żadne z powyższych to proszę o cierpliwość...
miałem namyśli ogólnie czy shana w ogóle wychodzi jako anime ale dzięki ...
Moi drodzy, jak tam oglądanie shany i drugiej serii ^^? proszę mało spoilerów jak można,a opiszcie uczucia i czy fabuła według was nowa jest fajna
Ja zamierzam się za to zabrać, dopiero za jakiś miesiąc, jest jeszcze kilka anime, co trzeba obejrzeć, to nawet za 2-3 miesiące się wezmę za shakugan =)
Ale bardzo jestem ciekaw, jak seria sie podoba!
no wrescie oglodnełem 4ep i jak zalwarzyłem to wotek miłosny bedzie nie moge się doczekac na kinuwke
nie moge się doczekac na kinuwke
A co to "kinuwka"?
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-11-17 13:57:55)
A przypadkiem Kinowka juz dawno nie wyszla? ^^ ( chyba ze fake ogladalem -_- )
Kinówka jest, ale dla season 1 oczywiście.
Jak możecie, to zamieszczajcie powyższe grafiki w linkach, czasami mogą być treści SPOILER, a nie wszyscy chcą sobie psuć humor i zobaczyć coś czego nie powinniśmy przed X epkiem Ale miło, że wątek miłosny w końcu może się rozwinie!! (buzi, buzi...)
Alternatywna ortografia i gramatyka w tym temacie poraża.
Ach, kto chce wiedzieć jak kończy się przedostatni tom nowelki, niech pisze na PM. Tak samo jeśli chodzi o inne sprawy z rzeczami, które najpewniej będą w sezonie drugim. Takimi jak Zły Yuuji, Zielonowłosa Piękność z OPa, Co Do Tego Wszystkiego Ma Srebrny, czy Skąd Się Wzięła Bariera Na Reiji Maigo.
Nareszcie Najnowszy epek wkroczył na dobrą ścieżkę xD, a kolejny zapowiada się równie obiecująco
Teraz może być już tylko lepiej
Nie spoilerując zbytnio powiem, że Margery Daw przejęła pałeczkę (tym razem zaserwowali nam tajemniczą przeszłość naszej ślicznej moczymordki ^^) i Shana zaledwie prześlizgnęła się w odcinku, ale nie można mieć wszystkiego ^^ Ogólnie było naprawdę widowiskowo pod względem walk i wciągająco patrząc na fabułę. Oby tylko znowu nie wyskoczyli z fillerami typu wałkowane wcześniej do bólu love story, egzaminy czy wizyta w wesołym miasteczku, bo jestem tym już dość nafaszerowany - nie mam nic przeciwko takim odskokom od głównego wątku, ale jakaś równowaga do jasnej anielki musi być zachowana ;]
Ostatnio edytowany przez kingston (2007-11-30 19:26:50)
Obejrzałem wczoraj 15 epek i muszę przyznać, że jestem pod ogromnym wrażeniem, to chyba nie tylko najlepszy odcinek w drugiej serii, to chyba w ogóle najlepszy odcinek w całym Shakugan no Shana:D! Dodatkowo walki na taką skalę to ja od dawna nie widziałem w żadnym anime.
Aż z ciekawości obejrze, bo przez ostatnie 14 odcinków dłużyło mi sie niemiłosiernie i juz miałam to-to fuu porzucic.
Nie popadajmy w taki zachwyt :> Az tak dobrze nie bylo jak mialo to miejsce w pierwszym sezonie
Zauważyliście to ta sama kreska co w Haruhi ? Podobieństwo jest ogromne.
Po obaczeniu pierwszego ep pierwszego sezony odrazu wydawało mi się to bardzo podobne do Zero no Tsukaima, kreska podobna (lecz znacznie ładniejsza), podobne zachowanie dwójki głównych bohaterów itp.
Mi jakoś brak napisów polskich do epów od 10 w górę, do eknodów eclipse w wersji HD 720p.
Po obaczeniu pierwszego ep pierwszego sezony odrazu wydawało mi się to bardzo podobne do Zero no Tsukaima, kreska podobna (lecz znacznie ładniejsza), podobne zachowanie dwójki głównych bohaterów itp.
No patrz. To samo studio robiło, dwójka głównych bohaterów ma takich samych Seiyuu, Ruizu od początku była kopią Shany. A tobie (nie wiedzieć czemu ) te anime wydają się podobne, no. Dziwna sprawa, powiem.
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2008-02-01 01:05:09)
Jak wrażenia po serii?? Ja oglądałem SnS z przyjemnością i zainteresowaniem, z wyjątkiem denerwującego trójkącika. Wiecie coś o jakiś kinówkach, albo OAV do II serii??