Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Geez, jakiego ja mam pecha do projektów ostatnio. Chciałam tłumaczyć Sci-Fi Harry, to dowiaduję się, że Winged to wziął. Chciałam Ghost Hound, to Freeman tłumaczy. Chyba pozostanę bezrobotna :/
Nie narzekaj, tylko bierz się za coś. xD Masz sporo nowych anime. ^^ Co do Ghost Hound, to nie masz czego żałować. xD
A jeśli chodzi o Sci-Fi Harry, to zabieraj się za tłumaczenie, bo Winged znowu porzuci projekt. ^^ xD
Hmm ale przecież możesz śmiało tłumaczyć Ghost Hound, w czym problem?
Hmm ale przecież możesz śmiało tłumaczyć Ghost Hound, w czym problem?
Zgadnij, Freeman Jasmine boi się konkurencji, która ją zdyskredytuje
Freeman napisał:Hmm ale przecież możesz śmiało tłumaczyć Ghost Hound, w czym problem?
LOL.
Po prostu nie ma sensu tłumaczyć czegoś, za co bierze się dobry tłumacz.
bodzio napisał:Freeman napisał:Hmm ale przecież możesz śmiało tłumaczyć Ghost Hound, w czym problem?
LOL.
Po prostu nie ma sensu tłumaczyć czegoś, za co bierze się dobry tłumacz.
A myślałem, że dasz się podpuścić, lecz widzę, że nie z Tobą te numery
Mbell
Bodzio podawał chyba link o licencji, gdzie to było?
"Co chcecie mieć...", chyba:)
Wątpię, by ktoś się za to zabrał:)
Ostatnio edytowany przez dulu (2007-10-23 23:00:25)
B-G] Tekkon Kinkreet.DVD(H.264 DD5.1) wlasnie sciagam 1.27 gb
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-10-24 03:28:52)
ara ara...
Oj, licencja. no no, takie ambitne anime na nasz rynek ?
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Jasmine , jeśli szukasz niezłego anime zerknij na to
Tekkon Kinkreet (2006)
Screen na anidb nie jest zbyt zachęcający ale oglądałem raw i wierz mi że to jest coś.
Cyber-punk pełną gębą klasy co najmniej GiTSa.
Pozdrawiam
Punk to owszem, ale cyber to raczej nie bardzo imo.
Moim zdaniem film jest strasznie irytujący, i w warstwie wizualnej, i fabularnej. Wizualna to wiadomo - charadesign i związana z tym animacja postaci - po prostu mi się nie podobały i dość skutecznie odstraszały mnie od dalszego oglądania (na trzy razy zmęczyłem ten film w sumie od wczoraj). Tła eleganckie (świetnie połączone CGI z ręcznymi rysunkami), muzyka z gatunku "jestem, a jakoby mnie nie było".
Fabuła - nie lubię filmów, które opierają się na symbolach, gdy "dostarczycielami" tych symboli są dzieci. Nie ma nic sztuczniejszego niż dzieci rozmawiające ze sobą o wewnętrznych demonach używając złożonych metafor (możliwe, że SPOILER - bycie "sajko" to za mało, żeby to wytłumaczyć).
Poza tym to całe latanie... WTF? Jeszcze bym to jakoś zniósł,gdyby nie reakcja innych ludzi (jak tych policjanów):
- On lata!
- Yeah, whatever.
Moim zdaniem film raczej słaby, tak 5/10, można obejrzeć w kategoriach pewnego eksperymentu.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-24 11:56:15)
Rozumiem, a takie sobie robiłem nadzieje... (
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Po drugim odcinku GH zakochałem się w tym anime, klimat ma niesamowity, zwłaszcza że niewiadomo czego się spodziewać. Kto jeszcze nie ogladał polecam.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Napisy do drugiego epka jeszcze się opóźnią, bo tłumaczenie Shinsen Subs wyraźnie się nie klei miejscami. Muszę je skonfrontować z innymi grupami, które się tym zajęły.
Hmm, obejrzałem wersję Genjo, i różnice są drastyczne. Wydaje się, że ich tłumaczenie ma większy sens (a miałem o SHS dobre zdanie do tej pory...).
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-11-09 15:59:27)
Niestety w najbliższym czasie nie będę miał możliwości popracowania nad Ghost Hound, muszę pilnie zrobić dla was inne napisy W każdym razie w związku z tym, a także w związku z tymi rozbieżnościami w napisach, następne epki w moim wykonaniu się opóźnią. Jeśli ktoś chciałby robić napisy, to bardzo proszę.
Właśnie skończyłem oglądać.
Uważam, że anime było naprawdę niezłe... momentami trochę wiało nudą... Ale nadrabiało klimatem i niezłą muzyką...
Ja jestem na TAK... Fakt, że spodziewałem się czegoś lepszego... Ale mimo wszystko to dobra seria...
Z przyjemnym happy endem:D To pierwsze takie zakończenie które mi się spodobało.
Co zaś się tyczy gitsa... Ludzie litości... Żałuje karzdej złotówki jaką w to władowałem...
Przemoralizowane... rozciągnięte i do znudzenia wałkowane... ciągle to samo...
Jedynym plusem był pierwszy film. Wszystko co powstało później to odgrzewany kotlet...
Już wole Ghost Hounda...
Dla mnie też klimat świetny, ale właśnie w końcówce klimat znika i się robi takie głupawe to anime - końcówka skopana dla mnie - nastój siada a fabuła wcale nie rozwija się w jakiś efektowny climax, tylko ot se zakańcza się. I to już? O to niby chodziło? Blech...
Niemniej w sumie nie żałuję - czasem niezłe ciary mi po plecach chodziły...
Strony Poprzednia 1 2