Nie jesteś zalogowany.
Hehe już mi nie odpisuje Chyba ją zgasiło
Ano Faktycznie.. zapomniałem o RMVB -RównieMocnaVersjaBoga
ale mam farta bo juz prawie zaczynałem sie kodować.. uff co za fart, ale na szczescie nie jest za późno
Nie panikuj... nie zgasiło ja, tylko poszła kodowac nowe odcinki :-)... bo wkoncu jest zapotrzebowanie...
Eno co jest...
Nie zapominajcie o tak wspaniałym temacie...
No co? Wszyscy doszli do wniosky ze rmvb rulez, sugoi, yatta i w ogóle no i nie ma dalej o czym rozmawiać No chyba ze są ludzie którzy myślą inaczej :>
PS. Tak w ogóle gościu (albo gościówa już sam nie wiem) skasował/a wątek na swoejej stronce o wyższości rmvb nad ogm, to zapewne z powodu narastającej presji ze strony niedobrych i brzydkich zwolenników kiczowatego formatu ogm, którzy starali się przekonać innych swoimi kłamstwami ze jego/jej aukcja jest niegodna i beee.
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Zerknijcie na jego/jej forum:D Wszystko poblokował(a):D
EDIT: Wanderer był kilka sekund szybszy:P
po słowiańsku?;)
No nie!!!! nie ma juz nawet zadnej aukcji:(( ehh zycie jest okrutne.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Też jestem w rozpaczy..:-(
Kurcze temat sie skonczył i juz nie mamy o czym ze soba rozmawiac :-(
niech ktos zapoda jakiegos linka do ciekawej aukcji :-)
Możecie sobie przeczytać odp. na mojego mail'a
witam teoretycznie ogm ma lepsza jakosc ale ona jest zauwazalna
dopiero wtedy kiedy sie oglada jakies 10 cm od monitora to widac
roznice no ale nikt chyba nie jest na na tyle glupi aby ogladac
filmy w takiej odleglosci przewaznie oglada sie z min 1 metra i
roznicy nie widac a co do jakosci dzwieku to tak jest na ogm
kilka sciezek jezycznych tak jak na DVD ale polskiego i tak nie
ma moja kinowka zajmuje 90 mb a kinowka w ogm 700. wszystkie
kinowki przerobilem z formatu ogm i jestem bardzo zadowolony z
jakosci jaka uzyskalem, a co do kodekow to troche ciezko je
znalesc na necie do ogm
pozdrawiam
Fajnie, 90 MB RMVB >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 700 MB ogm Kurczę, macie jakieś linki do pełnych serii w RMVB, nieważne przez co, bo muszę moją kolekcję ogm, mkv i pokrewnych wymienić? :D:D
Tak się zastaniawiam, jakie on nosi okulary, że nie widzi różnicy?
> a co do kodekow to troche ciezko je
> znalesc na necie do ogm
Restecpa (jak to mawia Ali G) dla tej pani (pana??)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
> Tak się zastaniawiam, jakie on nosi okulary, że nie widzi różnicy?
Wychodzimy ze wzoru ogm/rmvb=ilość dioptri
Podstawiamy dane do wzoru:
ogm=700
rmvb=90
700/90=7,77777
Odp: Widz musi posiadać conajmniej okulary 7,7777 dioptrii i podczas oglądania je zdejmować aby nie widzieć różnicy.
zenada... jakość ogm... co to jest jakosc ogm???
ogm nie ma jakosci bo to kurna nie jest kodek.... od kiedy to jest kodek... rmvb jest kodekiem bo to najnowszy real.. to jest taka pierwsza mała róznica...
2... to nie jest wina ogm'a ze nie posiada on od urodzenia sciezki polsko jezycznej, mysle ze gdyby ogm miał umysł to by sobie sam wstawił
3. real nie jest az taki dobry zeby film zmiescic do 90 mega... dobra jakosc konczy sie max przy 350-300mega no chyba ze ma sie monitor 7calowy, ale tez watatpie, albo nosi szkiełka -100dpi
Tez jestem zdania ze Ali G powinien wziasc ja do programu i by sobie pogadali o RMVB...
RMVB...poza tym jestem audiofilem... real ma cienki kodek dzwiekowy... nie lepszy niz microshitu... a ogg jest najlepszym kodekiem... fakt sa lepsze ale adekfatnie zajmują wiecej!!
Na Pal Na Pakl z NIĄ
> a ogg jest najlepszym kodekiem... fakt sa
> lepsze ale adekfatnie zajmują wiecej!!
OGG wcale nie jest taki najlepszy jesli chodzi o dzwiek. Powinienes wiedziec ze mniejszy rozmiar jest uzyskiwany poprzez utrate pewnych informacji. A wiec jak naprawde jestes audiofilem to powinienes sie kierowac jakoscia a nie objetoscia pliku. Najlepsze sa kodeki bezstratne, takie jak WAV, APE albo FLAC. Tylko ze tych dwoch ostatnich nie wrzucisz do filmu
PS: She's baack! Nie watpliwie jutro tez wrzuci taka aukcje
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67293571
ogm nie odtwarza sie w allplayer ja tam teraz zaczynam od nowa anime nagrywac i zgrywam tylko
ogm i mkv
ja jestem nowy w rodzince anime....ale powiem szczerze żę ja napotkalem pare takich problemów....możę to co jest na tym allegro jest przesadzone ale ja takie problemy miewałem....i szczerze powiem żę od tego czasu próbuje ściągać albo w AVI [może i lamerskie ale nie ma tylu problemów przynajmniej dla mnie] albo MKV....bo z OGMami już troche przezłyem....mozę jestem niepoinformowany czy cos ale taka jest moja opinia...
.....dajcie spokoj....na ten poziom rapu porażka totalna XDDD ... fajny gościu...pewnie myśli że jest geniuszem XD a komenty mnie rozwaliły....ze są ludzie którzy to kupują
No cos ty....:D
popatrz nie wiedziałem... Hmmm APE... Albo FLAC... a co to??? jakies skróty sloganowe :-)...
Kurcze człowieku nie wiesz o co mi chodzi.... nie traktuj mnie jak dziecko....:-)
wav nie wrzucisz do filmu :p... hmmmmm spróbuje.. hma wszedł (nawet bez wazeliny) :-)...
APE i FLAC czesto uzywam :p... ale jak wspomniałem adekwatnie zajmuja DUZO wiecej..(znam sie na kompresji dzwieku)
ale z dostepnych AAC MP3 MP2 MP4 WMA wybieram OGG... a stawianie APE I FLAC na jednym poziomie z OGG to przesada..
P.S. jak znajdziesz mi jakies grupy co maja anime w bestratnych kodekach to powiedz to sie bede kierował jakoscia (bo wkoncu jestem audiofilem).. heh myslałem ze wyraznie i na poziomie pisze ale sie przeliczyłem
Wymienilem 3 formaty w kolejnosci WAV, APE i FLAC, napisalem ze DWOCH ostatnich nie wrzucisz do filmu. Wiec skoncz sie pograzac.
Co do PS'a: Zobacz sobie jakies filmy z dzwiekiem AC3.