Nie jesteś zalogowany.
Wchodząc dziś na anidb.net przypadkiem natknelem się na anime o nazwie Kara no Kyoukai. I po zobaczeniu obrazka odrazu ślinka zaczeła mi cieknąć. Jak sie okazało anime będzie bazowało na novelce pisarza "TYPE-MOON" Na nasze nieszczęście nic nie wiadomo o premierze. Lecz warto czekać!
strona główna:
http://www.karanokyoukai.com/
Opis z anidb:
Based on a novel by Nasu Kinoko, writer for TYPE-MOON. Kara no Kyoukai plays in the same world as Tsukihime.
From a long sleep, Ryougi Shiki awoke.
As an after effect, she gained the power to perceive the death of things.
A power to kill anything with just a knife lures Shiki into a dark world.
The murderer from two years ago.
Swarm of floating ghosts
A girl who can bend things by just looking at them.
A spiral construction which collects people`s death.
When numerous bizarre incidents collides with Shiki`s Mystic Eyes...
her lost memories reawakens---.
The main character, Ryougi Shiki, was involved in a car accident and fell into a deep coma for two years. When she finally awoke from it, she had gained the "Eyes of Death Perception" ability but believed to have lost something instead.
The Ryougi family attempted to create human beings that exceeded normal humans, and to accomplish this, they trained their children in various martial arts and fencing, and also made them split their personalities. They believed that by using this method, one personality could be an expert in one subject while the other could be master other subjects. Shiki was no exception to this, and she had a masculine and feminine side that switched places with each other.
After having woken up from the accident, Shiki believed that her masculine personality side had died during the accident. Instead she tried to supplement the spiritually dead Shiki`s personality by her masculine tone.
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
może będzie ciekawe
juz widac ze bedzie sie dzialo
http://www.youtube.com/watch?v=GfInpFIUXsg
Trailer wygląda bardzo fajnie.
Miejmy tylko nadzieje, że będzie trzymało poziom FSN i ST... ALe to spod skrzydeł Type-Moon więc chyba nie mamy się czego bać
Edit: O widzę ,że nawet trailerek mamy, tylko szkoda, że pokazuje na tylko 4 obrazki, ale patrząc na to + muzyka w tle już czuje klimat FSN
Ostatnio edytowany przez JaDaK (2007-03-04 21:43:46)
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Hmm.. co w tym trailerze ciekawego? (po za kreską) No ale samo anime jeśli będzie podobne do Tsukihime napewno będzie warte obejrzenia.
Na podstawie gry Type Moon - czyli właściwie już oczywiste jest że to będzie jedna z najlepszych serii jakie w życiu widziałem.
Ja się nie mogę już tego anime doczekać Już sam obrazek na anidb mnie hmm zauroczył mam nadzieję, że nie będzie to jakaś kaszana ;/
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
trailer nothing special, ale zobaczymy po pierwszym epku jak będzie git to zabieram się za to lilith ma nadzieję do tego anime więc może będzie pierwszym korektorem xD
całkiem możliwe ja ogólnie lubię takie klimaty, a że w relations jest z Fate/stay night, Shingetsutan Tsukihime to już w ogóle dla mnie bosko
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
Też jestem ciekaw co wyjdzie z tego anime zapowiada się naprawdę ciekawie...
Na trailerze zwrócił moją uwagę ten chłopka w niebieskich włosach... gdzieś koło ~23sek.
Jakoś tak strasznie mi przypomina Athrun'a z Destiny... ^^
Z dnia na dzien oczekujemy coraz blizej premiery tego movie . Tu dla zachęty drugi trailer_2
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2007-11-11 10:28:18)
Z dnia na dzien oczekujemy coraz blizej premiery tego movie . Tu dla zachęty drugi trailer_2
Tu już coś więcej i mogę powiedzieć, że kreska fajna, no i fajna animacja. Podobał mi się efekt "rozdzierania" tych "duchów" oraz to światło na wodzie.
A kiedy Type-Moon pokazało klasę? Przy FSN? IMO anime jest strasznie średnie i nie wiem czym sie tak ludzie zachwycają... natomiast co do Tsukihime to jeszcze nie oglądałem, ale mam nadzieję, że będzie lepsze od FSN.
A film... kreska ładna, ale nie zachwyca, może być dobry, ale wszystko okaże się po obejrzeniu
A kiedy Type-Moon pokazało klasę? Przy FSN? IMO anime jest strasznie średnie i nie wiem czym sie tak ludzie zachwycają... natomiast co do Tsukihime to jeszcze nie oglądałem, ale mam nadzieję, że będzie lepsze od FSN.
A film... kreska ładna, ale nie zachwyca, może być dobry, ale wszystko okaże się po obejrzeniu
z orginałów anime FS/N i Tsukihime. Wiec jest taka szansa ze tym razem anime bedzie dobrą adaptacją
Zachwycają? Piszę, że zapowiada się fajnie, a jak będzie? O tym napiszę, jak obejrzę. Wiecie, ostatnio naprawdę wychodzi mało dobrych anime, więc trzeba trzymać kciuki.
Ja tez mam nadzieje ze movie bedzie fajny. Bardzo mało serii zachwycajacych pojawilo sie w tym roku. Skoro niektorzy "zniechecili sie" np do FSN to nie wiem jakie gusta mają- dla mnie anime wywarło ogromne wrażenie
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2007-11-11 23:49:55)