Nie jesteś zalogowany.
Dzięki.
Pozdro
(dzięki za pomoc, ten co pomógł będzie wiedzieć o co chodzi:) )
Ostatnio edytowany przez Masza (2007-11-17 12:36:18)
DiamondBack napisał:... no ściągam tą co podałeś. Wcześniej znalazłem na emule ta wielka wersje ale prawdopodobnie to jest wersja konsolowa ;|
Spakowana konsolowa zajmuje 334 Mb:P
Z Wikipedii:
[cytuj]Melty Blood was originally released in December 2002 on the PC, with an expansion patch, Re-ACT, being released two years later in May 2004, and ReACT Final Tuned, released in July 2005[2]. An arcade and Playstation 2 port, Melty Blood: Act Cadenza, has also been released. This arcade and Playstation 2 version then had its PC version released in July 27, 2007 with the title Melty Blood: Act Cadenza ver.B
Czyli najpierw była gra na PC (2002, rozszerzenia w 2004 i w 2005), potem port na automaty i na PS2, który z kolei przeniesiono z powrotem na PC (2007). Niezła jazdka.
Niby mogę sobie podłączyć pada, ale jak np. w szkole będę chciał sobie pograć z kolegą, to nie chcę sobie połamać palców przy tak zrąbanym ustawieniu klawiszy.
Przyniesienie pada (i ewentualnie przejściówki) do szkoły jest jakimś problemem? Nie trzeba go nawet instalować, bo WinXP z reguły widzi takie urządzonko jako cyfrowy joystick. Analogi i wstrząsy chyba nie są do tej gry niezbędne?
Dla jednych będzie to minusem, dla drugich plusem, że gra jest bardzo dynamiczna.
Na pierwszy rzut oka rzucają się strasznie pikselowate postacie. Nie wiem czemu nie poprawili tego, tym bardziej że to już jest 5 odsłona tej serii. Ale da się do tego szybko przyzwyczaić zważywszy na to że mapy są ładne i efekty.
Ja wiem, czy taka dynamiczna? Tempo, jak na mordobitkę, średnie. Poza tym nie jest to "piąta odsłona serii", tylko ostatnia (ostateczna?) wersja gry wydanej w 2002 roku na ówczesne kompy - i to nie jakieś potwory spienione, warczące, o czarnym podniebieniu, tylko PeCety biurowe.
Moim zdaniem bijatyki 2d obecnie dzielą się na 2 klasy: pierwsza to Guilty Gear XX i właśnie Melty Blood, a druga (dużo gorsza) to... cała reszta. Rewelacyjna oprawa dźwiękowa, ultra-płynna animacja postaci (nawet jeśli pikselowatych), świetne efekty specjalne i tła, chyba najlepszy system walki w historii fighterów 2d (wreszcie nawalanka 2d, w której dobry gracz nie jest w niemal ŻADEN sposób ograniczany w robieniu combosów, nawet po 100 hit da się robić).
E tam, płynna animacja. Płynna animacja to jest w GG XX. U mnie Melty Blood AC idzie w 60 fps i animacje typów, choć przyzwoite, do GG XX nie mają startu. Nie widziałem wcześniejszych wersji na kompa, ale port na automaty i na PS2 wykonano chyba po najmniejszej linii oporu (ładniejsze gry powstawały w czasach 16-bitowców). Jednak system walki musi coś w sobie mieć, skoro w ogóle przeniesiono to na inne platformy. Pierwsze wrażenie gierka wywarła na mnie dobre. Zawsze to jakaś alternatywa dla Ninja Master's... W fullscreenie wystąpiły problemy techniczne, ale to i tak 640x480, więc na LCD lepiej sobie darować fullscreen, bo syfnie wygląda. Bez problemu ustawiłem w konfigu przyciski na padzie tak, jak są na PS2 (wg poradnika):
[cytuj][] Button- Weak Attack (A)
X Button- Medium Attack (B)
O Button- Strong Attack (C)
/\ Button- Parry (Shield) (D)
L1 Button- ABC
R1 Button- AD
R2 Button- AB
P.S. Hehe, Melty Blood AC fajna gierka...
W GG XX postacie są na pewno bardziej dopracowane i lepiej narysowane, ale że ich animacja jest płynniejsza to bym nie powiedział (a w obie gry nawalam od lat więc wiem o czym mówię).
Może i racja. W GG XX jakby więcej się rusza na ekranie (te wszystkie efekty) i może stąd lepsze ogólne wrażenie.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-11-17 17:19:25)
Pociągnę tego offtopa i zapytam, czy rozpracował ktoś może opcje ustawienia klawiatury w tym MBAC?
Mam ten sam problem, w MB React Final Tuned można było bezproblemowo zmienić klawiszologię w configu (przed grą) a tu zonk. Niby mogę sobie podłączyć pada, ale jak np. w szkole będę chciał sobie pograć z kolegą, to nie chcę sobie połamać palców przy tak zrąbanym ustawieniu klawiszy.
zergadis0 napisał:Niby mogę sobie podłączyć pada, ale jak np. w szkole będę chciał sobie pograć z kolegą, to nie chcę sobie połamać palców przy tak zrąbanym ustawieniu klawiszy.
Przyniesienie pada (i ewentualnie przejściówki) do szkoły jest jakimś problemem? Nie trzeba go nawet instalować, bo WinXP z reguły widzi takie urządzonko jako cyfrowy joystick. Analogi i wstrząsy chyba nie są do tej gry niezbędne?
Jednego nie problem, ale dwóch to już problem jest, bo tylko jedną przejściówkę mam:P.
zergadis0 napisał:Moim zdaniem bijatyki 2d obecnie dzielą się na 2 klasy: pierwsza to Guilty Gear XX i właśnie Melty Blood, a druga (dużo gorsza) to... cała reszta. Rewelacyjna oprawa dźwiękowa, ultra-płynna animacja postaci (nawet jeśli pikselowatych), świetne efekty specjalne i tła, chyba najlepszy system walki w historii fighterów 2d (wreszcie nawalanka 2d, w której dobry gracz nie jest w niemal ŻADEN sposób ograniczany w robieniu combosów, nawet po 100 hit da się robić).
E tam, płynna animacja. Płynna animacja to jest w GG XX. U mnie Melty Blood AC idzie w 60 fps i animacje typów, choć przyzwoite, do GG XX nie mają startu.
W GG XX postacie są na pewno bardziej dopracowane i lepiej narysowane, ale że ich animacja jest płynniejsza to bym nie powiedział (a w obie gry nawalam od lat więc wiem o czym mówię).
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-11-17 14:50:01)
Ściągłem grę Fate Stay Night, gierka zajmuje (instalka) prawie 2GB, zainstalowałem i teraz jak prubuję włączyć to mi jakiś error wywala i nie che mi się włączyć! Ratujcie ludzie! Jeśli ktoś potrzebuje dokładniejszych danych to z chęcią udzielę.
Ściągłem grę Fate Stay Night, gierka zajmuje (instalka) prawie 2GB, zainstalowałem i teraz jak prubuję włączyć to mi jakiś error wywala i nie che mi się włączyć! Ratujcie ludzie! Jeśli ktoś potrzebuje dokładniejszych danych to z chęcią udzielę.
a zmieniłeś język i region na japoński? jak nie to nie pytaj sie jak bo będę miał ubaw.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-11-20 20:04:13)
Pozwolisz że nie odpowiem?... (shit... Głupia skleroza...)
Jeżeli jest to samo FST, które ja zassałem (---> Pierwsza pozycja), to kicha.
Ostatni, trzeci obraz (potrzebny do odpalenia gierki) zdaje się byc uszkodzony.
Zmiania na jap. nic nie pomogła.
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-11-20 20:29:54)
Tia... To właśnie ten... A wie ktoś z kąt można pobrać nieuszkodzony?
EDYT: Spytam się inaczej, ma ktoś pożyczyć kopię (wysłać pojedynczy plik czy coś) dysku 3?
EDYT2: A i jeszcze chciałem się spytać, czy istnieje jakiś carck do tego? Bez którego gry nie można odpalić?
Ps. A ty nie mogłeś zainstalować tego do końca czy po prostu nie chciało ci się włączyć po instalacji?
Ostatnio edytowany przez Masza (2007-11-20 21:01:03)
Zainstaluj grę z poziomu deamon toolsa to już sie powinien oduszkodzić i zadziualac
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
A demu Daemonem? A Alkochol nie może być?
pewnie może być pamietam, że ja nagralem chyba z 5x CD3 i za kazdym razem jakiś plik nie chciał się skopiować >.< instalka poszła gdy obraz zamonotowałem w daemonie
To fajnie, ja też zainstalowałem (już wcześniej, zanim zgłosiłem błąd) i odpaliłem, ale podczas włączanie coś się kopsneło, więc to chyba przez ten japoński... Więc się tym zajmę gdy ty tylko znajdę płytkę z japońskim, czyli jutro
ściągnij ang patch i zainstaluj. Wtedygra powinna pojsc bez problemu
moderację proszę przeniesianie "OT'a" tzn ta rozmowę do tematu http://animesub.info/forum/watek.php?WT=59194
O KU^#!@! Działa mi! HAHA sam, bez żądnej pomocy i bez żadnej wiedzy sobie poradziłem (naprawdę! wy mnie tylko nakierowaliście!) Stał bym tu i się dalej przechwalał swoją osobą, ale szkoda mi na to czasu bo Fate Stay Night czeka ^^ (o ile pujdzie na tym moim nędznym sprzęcie...)
Ostatnio edytowany przez Masza (2007-11-23 00:21:10)
Czy możecie podac stronke do torrenta tego Fate Stay Night z patchem
O jakiej wersji gry mówisz? Jeśli o bijatykę to link do niej jest podany w tym temacie. Ściągaj wersje 1.13
na mojej stronie jest ta gra jak by co
Elo , może ktoś podać jakieś KOMBO do f/s night ?? z klawiaturki
Ja znam tylko do Saber. Z tych ważniejszych:
Wind wall: 214+C. 1 mana (+1 naładowanie miecza), ~3k dmg
Excalibur: 236214+D, 4 mana, ~9k dmg
Avalon: 214214+D, 5 mana, 12k dmg
Chyba na wikipedii były kiedyś. Poszukaj.
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2008-01-25 00:11:42)
Podobała wam sie gra Fatal Fake? Mam dobrą wiadomość ma wyjść kolejna gry z tej serii CRUCIS FATAL+FAKE
Nowością ma być walka w stylu trybu TAG (walka dwoch postaci naraz - 2vs2) po więcej info wysyłam na strone http://www.lights-maguro.com/product/crucis/index.html
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2008-01-31 23:19:25)