Nie jesteś zalogowany.
Seria wciągająca, aż za nadto:)ciekawi/wkurzający bohaterowie, ciekawa fabuła, wspaniała kreska (najbardziej podobały mi się w niektórych momentach srebrne oczy - fakt grafika komputerowa, ale świetnie wplątna w ręczną robotę:P) jedna z moich ulubionych... jak narazie:)
Muszę przyznać, że anime jest fajne ale 26 odcinek zrobiony był tak na "odwal sie" no i Raki trochę za często beczy
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
[cytuj]jednym z najlepszych odcinków był ten w którym się rozstał z Clare.[/quote]
no tak, ale czy nie uważacie, ze ten jej pocałunek był troche nieprzyzwoity ? Tak nie całuje sie niepełnoletniego
No właśnie przecież on mógł być jedynie jej młodszym bratem bo na pewno nikim innym. A pocałowała go w usta...
dokładnie - cały czas miałem wrażenie, ze ona go traktuje jak młodszego brata i vice versa.....a ona go pocałowała jak kobieta mężczyzne....aż mnie ciarki przeszły hehe
poczałunek był mocny normalnie się na nim wzruszyłem( zresztą często się wzruszam jak dziej się cos smutnego), pewnie się w nim zakochała tylko ciekawe jakim cudem.
Za to skopali trochę śmierć Teresy o delikatnym usmiechu, gdyż nie pokażała nawet pełni swojej mocy, a jestem pewien że gdyby zblizyła sie do swojego limitu to by pokonała priscille ze spokojem gdyż w chwili smierci urzywała tylko 10% swojej mocy a zginęła przez zaskoczenie.
Ale i tak jest to anime doskonałe najlepsze z najlepszych. 12+/10 ocena
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2007-11-06 00:57:10)
A potem inni mówili że Priscilla pokonała Teresę i sugerowali że była silniejsza co przy tym co pokazali jest śmieszne gdyż było to totalnie zaskoczenie połączone z kłamstwem gdyż Priscilla mówiła jej że ma ją zabić. W części to wina Teresy bo stała się zbyt dobra.
Współcześnie nie było ani trochę o numerze 1 i 2 a jedynie w przeszłości ale w następnej serii na pewno będzie.
[cytuj]A potem inni mówili że Priscilla pokonała Teresę i sugerowali że była silniejsza co przy tym co pokazali jest śmieszne[/quote]
Była mowa o tym, że potencjał Priscilli jest większy od Teresy i że w przyszłości by ją mogła pokonać, jednak w momencie ich walki to Teresa była jeszcze górą...
Pewnie że Teresa była o wiele lepsza od Priscilli...i gdyby to była dawna Teresa (zanim poznała Claire) to by jej ucięła głowę od razu, bez mrugnięcia okiem...ale okazała litość, czekała, a potwór to wykorzystał bo myślę, że "potwór" to trafne określenie dla Priscilli).
Jeśli chodzi o ten pocałunek...szczerze mówiąc, sama nie wiem jak to odczytać...napewno się w nim nie zakochała...poprostu był dla niej ważną osobą...szkoda tylko, że mnie tak denerwował tym swoim ciągłym płakaniem =/
Świetna seria, warta polcenienia każdemu, kto lubi taki średniowieczny klimacik. Jak narazie, jest to jedno z lepszych anime jakie widziałam i śmiało moje je nazwać "prawie ulubionym". Bardzo mnie cieszy to, że wyjdzie druga seria, ale gnębi mnie pytanie, kiedy to nastąpi i czy w ogóle się doczekam xD Jednakże 'Claymore' nie jest anime doskonałym i to co mi się niepodobało:
~ Płaczacy Raki (mi tam on wyglada na 14-15 lat i zgodzę sie z poprzedniczką, że Claire się w nim nie zakochała xD);
~ Twórcy anime w jednym odcinku tworzyli bardzo wzruszajace sceny, a w następnym (lub pod koniec tego samego) zabijali te dziewczyny z organizacji bez żadnego.... smutku?... Nie wiem jak to nazwać , aby było dobrze xD
Ahh... Zapomniałam wspomnieć, że fajnie by było, gdyby w drugiej serii stworzyli więcej wątków o samej Teresie i o jej życiu przed spotkaniem Claire, bo było ciekawsze xD
Ostatnio edytowany przez cathleen (2007-11-16 09:54:37)
[cytuj]Twórcy anime w jednym odcinku tworzyli bardzo wzruszajace sceny, a w następnym (lub pod koniec tego samego) zabijali te dziewczyny z organizacji bez żadnego.... smutku?[/quote]
bo to jest jak na wojnie....a pozatym jak ginie 1 osoba to jest tragedia, a jak ginie więcej, to jest statystyka....jak mawiał wujko Stalin
[cytuj]Zapomniałam wspomnieć, że fajnie by było, gdyby w drugiej serii stworzyli więcej wątków o samej Teresie i o jej życiu przed spotkaniem Claire[/quote]
hmm wątpie, myśle, ze wątek Teresy został już wyczerpany...
Zgadzam się z poprzednikiem...co do Teresy to myślę również, że temat jest zakończony...co najwyżej, dadzą jakieś wspomnienia z czasu jak była z Claire już.
I znowu przeleci 5 odcinków, a serie pewnie teraz zrobią 12 odcinkową. Żadnego wątku z Teresą !!!! Jak ktoś chce watek Teresy to czytać mangę, ja chce wiedzieć co sie dalej stanie z Clare i Rakim No i czy zniszczą tych wielkich przebudzonych ^_^ Tych władców otchłani czy jak to tam leciało
No i czy zniszczą tych wielkich przebudzonych ^_^ Tych władców otchłani czy jak to tam leciało
Oni już nie są tacy silni jak Priscilla więc clare by sobie z nimi poradziła, a co do serii to lepiej gdyby była 26 odcinkowa.
hmmm
wydaje mi sie jednak że 'mieszkańcy czeluści' są silniejsi od Priscilli przynajmniej takie odniosłem wrażenie widząc moc jednej z nich wiecie chyba o kogo chodzi??
hmmm
wydaje mi sie jednak że 'mieszkańcy czeluści' są silniejsi od Priscilli przynajmniej takie odniosłem wrażenie widząc moc jednej z nich wiecie chyba o kogo chodzi??
a czytałeś mange?? w mandze jest powiedziane co innego, więc raczej są słabsi.
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2007-11-21 23:29:16)
Małe spoilery.
W mandze Priscilla pokonała Esleya i podporządkowała go sobie. Została więc najsilniejszą abbysal one.
W anime jednak zrobili z niej trochę silniejszego obudzonego, którego pokonała nasza Clare. Cholera i syfilis, spieprzyli końcówkę.