Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
qrczę Cloud ... zawzięty jesteś.... no cóż...
Pozostaje mi tylko Ci życzyć Good Luck
A jeśli by trza jakoś pomóc przy layoucie czy ogólnie oprawie graficznej to wal śmiało...( jesli bede mógł to postaram się pomóc...
oczywiście przy odrobinie czasu, a z tym róznie bywa...)
Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)
GL życzę, bo widzę, że jesteś strasznie uparty i nie zrażasz się niektórymi komentarzami:D Czekam na efekty;)
Hmm z tym wszystkim co piszesz bedzie Ci bardzo ciezko.. sory ze to mowie ale jakos mysle ze nie dasz z tym wszystkim rady co nie znaczy nie masz probowac
Hmm jedno pytanko jescze mam
piszesz ze byłby duzy download.. i byłby to DDL hmm własny ftp ?
Kolega wspominał coś o megauploadach, nie chę wróżyć przyszłości, ale projekt raczej zdechnie, ludzie coraz częściej szukają alternatywy dla megauploadów i rapidów, dlatego takim ogromnym zainteresowaniem cieszą się strony pokroju anime-eden, mające własny serwer, zastanów się co wybierze odbiorca? Megauploady (oraz problemy z nimi związane), czy stronkę z downloadem na bezproblemowym ftp?
Bez własnego serwera minimum 1 TB na download i równie kosztownym łączem nie masz nawet co marzyć o takiej witrynie.
Według mnie daj sobie spokój, dużo osób co ogląda anime & mange, tylko czyta fora dyskusyjne i ściąga anime z dobrych FTP lub torrentem
Ja przynajmniej nigdy nie czytałem żadnych opisów postaci z danego Anime, recenzji anime i tym podobnych... Nie żałuję, bo anime potem zaskakuje, człowiek sam wszystko ocenia, a wybór anime to z tego wszystkiego co wyczytałem głównie tutaj (oprócz pierwszego ;d).
Tak więc, raczej bym ostudził swój zapał i dał sobie spokój.
Zacznijmy od tego, że było pisane, że to ma być direct download, a nie szajs pokroju MU i RS.
Czytajcie to na rpzyszłość dokładniej
\/ \/ \/ \/ \/ \/
Na początek skupię sięnajpopularniejszych tytułach M&A. Bedzę duży dział download (directy nie rapidsahre albo megauploady).
Ponadto na forum bedzię propagowana duża ilość informacji o grafice (tutorial, materiały i inne).
Cloud napisz jaki masz server i kogo potrzebujesz do pomocy (tylko konkrety pls ).
Ostatnio edytowany przez MisQL (2007-11-22 20:54:56)
Tak..
napisał tak
ale co kupi FTP ?? watpie ;]
Jeżeli kolega ma środki na start, to nie ma sprawy, sam mogę pomóc, może moje 2MB uploadu to niewiele jak na światowe standardy, ale zawsze coś, musimy pamiętać, że sama idea za serwer nie zapłaci, tak więc czekam dalej na konkrety.
Hmm jestem ciekaw ;>
Czekam na odpowiedz na moje pytanie dwa posty wyzej
jeśli chodzi o serwer to mam na oku 300GB miejsca i 3000GB transferu co miesiąc. Myślę, że wystarczy na największy dział download anime w Polsce
Oczywiście najbardziej poszukiwani ludzie na początek to uploaderzy, którzy mają przynajmniej 1Mb/s uploadu.
Narzie męczę się z layout'em, gdy go skończę pokaże go tutaj i posłucham suggestii. Później będzie kodowanie strony i mogę powoli zaczynać wprowadzać mój projekt w życie.
Na jak długi okres czasu masz wykupiony ten serwer bo jeżeli na krótki (około 3 miesiące może troszkę więcej) to lepiej szybko zbieraj pieniądze na kolejna wpłatę bo z początku taki serwer nie będzie przynosił jakichkolwiek dochodów potem na pewno coś ruszy ale musisz sie liczyć z tym że pójdzie na to kupa pieniędzy chyba że masz worek kapuchy lub babcię w Hameryce. Ale wierzę w ciebie jeżeli chcesz spróbować to walcz może ci się uda wbić w ten bardzo
trudny rynek polskich stron o mandze i anime.Wierzę w ciebie jeżeli będziesz się starał to ci się uda.
Hmm sam jestem ciekawy ile taki FTPkosztuje xD poszukam pozniej na naecie
Co do pojemnosci.. 300GB ?? Najwiekszy down. w PL ? wątpie.. 300 GB.. to wcale nie jest tak duzo.. ja mam dysk 160 GB, specjalnie dokupiłem 400 GB i co ? teraz mam znowu problem.. na obu dyskach wolnego 5 GB;/
Hmm nie wiejdzie Ci tam duzo anime (serii). No chyba ze bedziesz wszystkie uploadował w wesji rmvb. Bo jesli chcesz w naprawde dobrej jakosci miec atm anime, DH, czy DVDRipy to odcinek bedzie zajmował 250 - 400 MB (około)
Tak na szybko.. policzmy ze jeden odcinek bedzie miał około 300 MB, to wychodzi 1000 odcinkow (seria anime liczy zazwyczaj 24 EP) to wychodzi ze na ftp byc miał około 41 roznych serii anime.
Co do tego ze szukasz uplaoderow.. Gdybym sam nie miał fora to moze bym sie zgłosił Ale zastanawiwa mnie dlaczego piszesz ze szukasz tych, ktorzy maja minimum 1MBit/s UP ??
zgodze sie z tymkiem, 300GB to nie duzo ; / moze na pierwsze miesiace, ale pozniej, pewnie rotacje bedziesz musial wprowadzic. Ja bym z checia z twojej strony sciagal, jezeli umieszczal bys tam anime HD RAW ^^ ojj wtedy to bym chyba nawet ze 3 razy dziennie wchodzil ; p
Jezeli bys chcial miec naprawde spory download, to bys musial liczyc w TB a nie GB =]
gl, czekam na design stronki, jak mnie zaciekawi to moze nawet ja znajde troche czasu na uploadowanie.
narazie znalazłem tyle.. :
http://www.honki.pl/uslugi_hosting_ftp.php
Jak cos jesze znajde t ododam ;>
Hmm 300 GB nie znalzłem, troche mniej tak.. ale i tak cena wysoka ;]
ps.
zadko wykupuje sie serwery na miesiac.. najczesciej to na rok
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2007-11-23 13:09:35)
jeśli chodzi o serwer to mam na oku 300GB miejsca i 3000GB transferu co miesiąc. Myślę, że wystarczy na największy dział download anime w Polsce
Oczywiście najbardziej poszukiwani ludzie na początek to uploaderzy, którzy mają przynajmniej 1Mb/s uploadu.
Narzie męczę się z layout'em, gdy go skończę pokaże go tutaj i posłucham suggestii. Później będzie kodowanie strony i mogę powoli zaczynać wprowadzać mój projekt w życie.
Jak w miejsce transferu wstawisz miejsce na anime to będzie ok A tak na pważnie to 1,5TB na początek powinno starczyć na bdb. start
A i wtedy chyba byłoby konieczne zrezygnowanie z wszelkiej maści tasiemców, żeby było miejsce na inne animce
A oprócz uploaderów kogo? xD Ja mam może 1/2 lub 1/4 (nie pamiętam ) wymaganego przez Ciebie uploadu xD
Kolejne pytanie - co zamierzasz oferować oprócz downloadu?
Jakieś recenzję, opisy?
I jeszcze jedno pytanko strona oparta na php? Jeśli tak to jaki CMS?
kochane dzieci wieku neostrady czy ktos z was wzial wogole pod uwage ze moze on ma ten serwer prywatnie(ojciec jego moze miec firme hostingowa).
Po drugie 300GB jest akurat jak na poczatek, jesli dobrze to rozdysponuje Osobiscie proponuje wrzucac serie malo dostepne, badz tez starsze Bosko by bylo gdyby to byly rawy albo jakies sofsuby Ot chociazby taki Capitan Tsubasa, jesli to będzie miała taka formule to jestem za sam osobiscie bede tez mogl co nieco udostepic z rawow:)
Teraz zwracam honor.
Inicjatywa mi się coraz bardziej podoba, mam 1.5mb/s więc jak co to pomogę.
Poza tym póki co niech chłopak wykorzysta 300GB dobrej jakości seriami i wtedy będzie miał spory download, zyska osoby korzystające z jego strony internetowej itd., a potem kolejno będzie dodawał serie.
26 * 230MB = 6000MB = 6GB (Tyle mniej więcej jedna seria waży)
300GB/6GB = 50 (Około 50 serii)
Strony Poprzednia 1 2