#1 2007-11-28 11:46:41

LordPitex
Użytkownik

napisy.info RIP?! ANSI a polskie licencje.

Dziś stała się rzecz straszna został zamknięty kolejny serwis z napisami do filmów po napisy.org teraz przyszła kolej na napisy.info.Jak można przeczytać Krzysztof J. Szklarski siedzi, a na stronie nie można wyszukiwać napisów.Ehhh...co to sie porobiło, żeby tylko nie ruszali nam naszego ukochanego animesub.info.

#2 2007-11-28 12:18:12

budyn
Użytkownik

Odp: napisy.info RIP?! ANSI a polskie licencje.

Jakoś nigdy nie lubiłem napisy.info, może ze względu na beznadziejną wyszukiwarkę i menu ,mimo wszystko szkoda. Teraz został tylko już napisy24 .Mam nadzieję ,że statutowe rozwiązania(wymiana tylko między "rodziną i znajomymi") pozwolą uniknąć im losu info i org.

#3 2007-11-28 12:18:15

BigBang
Użytkownik

Animesub.info nie powinno mieć problemów z racji udostępnianych napisów, po części za sprawą dość wąskiego grona do jakiego kierowane są te napisy, głównie jednak, dzięki temu, iż serwisy takie jak napisy.org zamknięte zostały za sprawą nacisków ze strony producentów i dystrybutorów, podczas gdy na naszym rynku anime nie ma takich organizacji, którym zależałoby na zamknięciu ANSI, wręcz przeciwnie, rodzimi dystrybutorzy anime mogą liczyć na większe zyski, gdyż po części dzięki naszemu serwisowi anime rozpowszechnia się w Polsce.
Drugą istotną kwestią jest sprawa licencji, większość tutaj zamieszczanych napisów nie posiadają licencji u nas, zaś jeżeli już takową licencję posiadają to u nas robione są na podstawie wersji telewizyjnych, dystrybutorzy natomiast toczą walkę z napisami do filmów z licencjonowanych wersji DVD, nie mówię, że jesteśmy super zgodni z prawem, ale też nie mamy wrogów.

Edit: z tego co mi wiadomo właściciel napisy.info miał zatargi nie tylko z grupą hatak, on miał wielu wrogów, którzy woleliby go widzieć za kratkami, to był cios wymierzony w konkretną osobę, a nie w napisy (moje zdanie)

Edit2: ao oto wypowiedz członka serwisu z napisami hatak.
[cytuj]Gdyby to była jakaś akcja policji, to nie chodziłaby cała strona. Przecież wiecie, że zamknięcie org nie sprowadzało się do zablokowania bazy danych i wyszukiwarki, została zamknięta cała strona, wyłączony serwer, zabrane dyski twarde itp.

Serwis info przestał być w centrum uwagi, większość ludzi go po prostu zlała, więc trzeba było zrobić kolejną akcję, jak to już było wielokrotnie robione wcześniej. Komunikat będzie sobie wisiał ze dwa dni, a potem znowu będzie link do posta na forum zawierającego jakiś kilometrowy wywód na temat polskiego rządu, chorób psychicznych i pogody w Kamczatce, oczywiście jako uzupełnienie komunikatu o napisach sleep.gif

Ludzie, jeszcze żeście się na tym nie poznali? biggrin.gif[/quote]

Ostatnio edytowany przez BigBang (2007-11-28 12:26:40)

#4 2007-11-28 12:26:36

Freeman
Użytkownik

Zastanawiam się mimo wszystko, czy nie powinniśmy trochę dmuchać na zimne i usunąć z serwisu napisy do zlicencjonowanych anime (teraz, jak wiadomo, jest to sprawa fakultatywna dla każdego autora) oraz, rzecz jasna, zabronić ich dodawania. Co myślicie?

#5 2007-11-28 12:29:13

Winged
Użytkownik

Moim zdaniem to głupi żart teraz jest. smile
[EDIT] Ja swoje napisy usunąłem do SBB, gdy tylko pojawiła się zapowiedź wydania, a AG zrobiło mnie w konia i nie wydało. smile_big

Ostatnio edytowany przez Winged (2007-11-28 12:40:32)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#6 2007-11-28 12:29:48

Freeman
Użytkownik

Jak żart to olać to smile Ale gdyby jednak nie...

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-11-28 12:31:17)

#7 2007-11-28 12:38:43

DiamondBack
Użytkownik

Mnie też się wydaje,że to jakiś żart. A Jeśli znowu ktoś ma zamiar wprowadzać bezsensowną panikę by usuwali wszyscy swoje napisy to dajcie znać wcześniej. beznadzieja

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#8 2007-11-28 12:45:07

DevilDrom
Użytkownik

DiamondBack napisał:

Mnie też się wydaje,że to jakiś żart. A Jeśli znowu ktoś ma zamiar wprowadzać bezsensowną panikę by usuwali wszyscy swoje napisy to dajcie znać wcześniej. beznadzieja

Bo co mają usuwać, lepiej zamknąć servis na jakiś miech, jak miało to miejsce poprzednio oczkod
Przynajmniej będzie ciekawie na forum... jezor

#9 2007-11-28 12:48:12

Anarchy Maniek
Użytkownik

Że też nie mają co robić tylko ścigać tłumaczy po nocach i rekwirować ich kopie bezpieczeństwa ^^
Według mnie to już jest farsa że z Tłumaczy robi się kryminalistów ;/

A gdyby napisy były robione np dla anime pod tytułem Ergo proxy ( jest zlicencjonowane )ale w nazwie dodajemy jeszcze literke "s" i mamy Ergo Proxys brzmi jak ruska podróba ale to nie ten sam tytuł wiec można go chyba upowszechniać w sieci ^^

#10 2007-11-28 12:52:47

black_cygnus
Użytkownik

Freeman napisał:

Zastanawiam się mimo wszystko, czy nie powinniśmy trochę dmuchać na zimne i usunąć z serwisu napisy do zlicencjonowanych anime (teraz, jak wiadomo, jest to sprawa fakultatywna dla każdego autora) oraz, rzecz jasna, zabronić ich dodawania. Co myślicie?

Ja jestem za, na AnimeSub nie powinno być napisów do zlicencjonowanych anime. Trudno, człowiek przeboleje. Poza tym nie ma u nas aż aż tak duuużo zlicencjonowanych anime, więc tak dla świętego spokoju napisy do nich powinny niestety zniknąć. Takie jest moje zdanie.

Ostatnio edytowany przez black_cygnus (2007-11-28 12:59:38)

#11 2007-11-28 13:25:33

snow_wolf
Użytkownik

Cóż, jeżeli ludzie odpowiedzialni za ANSI chcą być czyści to warto pousuwać napisy do zlicencjonowanych anime - uchroni to również autorów tychże napisów (mamy przykład z uwzględionej w temacie strony napisy.info gdzie autorzy napisów 'siedzą', za własne hobby). Chociaż inną opcją, wydaje się bardziel logiczną, jest poprostu oczekiwanie na wiadomości od firm licencjonujących anime u nas w Polsce, po czym na ich życzenie usuwać napisy z serii podanych jako serie zlicencjonowane.

#12 2007-11-28 13:31:07

DiamondBack
Użytkownik

Nikt nie siedzi.Tłumaczy wypuszczono bo nie mieli za co siedzieć

#13 2007-11-28 13:48:23

animetwelve
Użytkownik

A ja coś czytałem że nielegalne było zamknięcie serwisu napisy org i niedługo może to znowu działać.
Na animesub nie ma sensu usuwać żadnych napisów...

#14 2007-11-28 14:13:00

Hyuga
Użytkownik

moje zdanie jest takie skoro jest malo napisow zlicencjonowanych wiec lepiej je usunac dla swietego spokoju! bo jak by zrobili nalot na nas to wtedy by bylo!najlepiej zrobic ankiete i zobaczymy jak ludzie podchodza do tego tematu!?

#15 2007-11-28 14:41:09

Ichigo_Bleach
Użytkownik

Ale z kolei nie można sie dać manipulować. Pewnie ze nie chce zeby ANSI było zamknięte i miało kłopoty, ale kasowanie napisów było by takim aktem poczucia winy, no ale to nie mi sądzić baka Ja chce tylko żeby ANSI działało normalnie okej

metallica0005.jpg

#16 2007-11-28 14:52:45

_KiRA
Użytkownik

Zacznijcie kupować oryginały te co są, a waszym dupskom nic nie grozi... panika o byle gówno... omg -_-"

#17 2007-11-28 15:02:46

Freeman
Użytkownik

Virus napisał:

Zacznijcie kupować oryginały te co są, a waszym dupskom nic nie grozi... panika o byle gówno... omg -_-"

Panikę to sieją ludzie używający słowa "panika" tam, gdzie ona w ogóle nie występuje.

#18 2007-11-28 15:06:53

DiamondBack
Użytkownik

No wcale... nawet nie chce mi sie szukać poprzedniego tematu gdzie bardzo często pojawiały się wpisy typu "Ja swoje napisy już usunąłem, bo i mnie zrobią nalot"

nawet teraz twoje teksty [cytuj=Freeman]Zastanawiam się mimo wszystko, czy nie powinniśmy trochę dmuchać na zimne i usunąć z serwisu napisy do zlicencjonowanych anime (teraz, jak wiadomo, jest to sprawa fakultatywna dla każdego autora) oraz, rzecz jasna, zabronić ich dodawania. Co myślicie?[/quote] jest objawem twojej paniki

#19 2007-11-28 15:20:19

Freeman
Użytkownik

DiamondBack napisał:

No wcale... nawet nie chce mi sie szukać poprzedniego tematu gdzie bardzo często pojawiały się wpisy typu "Ja swoje napisy już usunąłem, bo i mnie zrobią nalot"

nawet teraz twoje teksty [cytuj=Freeman]Zastanawiam się mimo wszystko, czy nie powinniśmy trochę dmuchać na zimne i usunąć z serwisu napisy do zlicencjonowanych anime (teraz, jak wiadomo, jest to sprawa fakultatywna dla każdego autora) oraz, rzecz jasna, zabronić ich dodawania. Co myślicie?

jest objawem twojej paniki

To jest objaw mojej paniki, tyle że w twoim mózgu, więc to nie mój problem. Zresztą w słownik sobie zerknij, co znaczy słowo "panika".

#20 2007-11-28 15:21:21

marcin2
Użytkownik

Freeman napisał:

Wywalić je.

napisy.info[papatki]
klnie

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-11-28 15:22:49)

Stopka forum

© Animesub.info 2024