#61 2007-11-28 21:49:10

Jupiter
Użytkownik

Odp: napisy.info RIP?! ANSI a polskie licencje.

Biuro RPiKGSP <- Co to jest? To oni zamieścili newsa że ten gościu z napisy.info siedzi. Wydaje mi się trochę, że to takie sranie w banie

Ostatnio edytowany przez Jupiter (2007-11-28 21:51:07)

#62 2007-11-28 22:11:56

BigBang
Użytkownik

[cytuj]a może #Freeman popiera tylko te oryginały, na których są jego suby?
Freeman tak zrobil, bo brzydzi sie oryginalami[/quote]
A może Freeman jest kobietą, albo co gorsza lubi w nocy podjadać Dango?

A tak na serio to bądźcie trochę bardziej rozsądni.

#63 2007-11-28 22:23:53

Winged
Użytkownik

BigBang napisał:

A tak na serio to bądźcie trochę bardziej rozsądni.

Nie.

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#64 2007-11-28 22:40:04

luki349
Użytkownik

nie chciało mi się czytać większości komentarzy więc jak to co powiem było to sorra. Jaki sens ma jaki kolwiek dystrybutor anime w Polsce w tym aby jeden z większych serwisów fanowskich anime padł na pysk ? Zmniejszenie popularności i promowania anime w kraju, spadek jakości tłumaczeń, odcięcie źrudła darmowych tłumaczeń, które se można przywłaszczyć (znajdzie się kilka takich przypadków.. wystarczy poszukać). Inna sprawa jest taka, że jak by udowodnić dystrybutorowi, że ukradł tłumaczenie fana i użył go w celach komercyjnych to może by się od nas odczepili (mówię tu o społeczności tłumaczy). A może PO (nie wiem po co to mówię, ale pomarzyć można) zrobi coś rozsądnego w tej kwestii ? W sumie wystarczy petycja z 100tyś podpisami o modernizacje prawa autorskiego w tej kwestii i raczej nie odmówią potencjalnym wyborcom w takiej liczbie głosów !

#65 2007-11-28 23:06:44

Kane
Administrator

Jubei napisał:

yo, ej a czy jest jakaś możliwość pobrania za jednym razem wszystkich napisów jakie znajdują się na ansi?? Gdyż nigdy nie wiadomo co odbije tym idiotą i kiedy zainteresują się ansi więc chciałbym być ubezpieczony, ale ściąganie pojedyńco napisów to zbyt długo i raczej nie możliwe.

Nie i nie będzie.
Bez obaw ANSI nie zniknie, a jeśli nam nawet coś padnie, to po kilku dniach wrócimy na innym serwerze smile

Imperare sibi maximum est imperium

#66 2007-11-28 23:07:58

Suchy
Użytkownik

Freeman, wywal tego Steamboya, bo ludzie bzdury o rozłamach piszą smile_big
A tak poważnie, to taka jest ogólna postawa redakcji, ale każdy redatkor ma też swoje własne zdanie i działania smile

P.S.
Musze przyznać, że pomysł Yuichi (o napisach do pierwszego epka, dla sprawdzenia anime) wydaje się bardzo ciekawy i warty uwagi.

Ostatnio edytowany przez Suchy (2007-11-28 23:09:06)

#67 2007-11-28 23:19:40

Freeman
Użytkownik

Winged napisał:
Suchy napisał:

Obecnie redakcja napisów do zlicencjonowanych anime nie kasuje, ale mocno nie popiera takowych napisów i zachęca do nabywania oryginalnych wersji od Polskich dystrybutorów.

Mówisz w imieniu całej Redakcji? Jeśli tak to działania #Freeman tego nie potwierdzają. smile_lol Fakt, że usunął napisy do Gitsów, ale do Steamboya z konkurencyjnej firmy zostawił. Czy to rozłam w głosie Redakcji, czy zwyłke niedopatrzenie? smile_big

Swoje napisy usuwam z tego względu, że tak chcę smile Przecież nikogo do niczego nie zmuszam, ani żadnych napisów innych autorów nie wywalam. A Steamboya najzwyczajniej w świecie przeoczyłem, mówiąc szczerze, to zapomniałem nawet, że robiłem do tego filmu napisy smile

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-11-28 23:21:21)

#68 2007-11-28 23:30:40

songoku
Użytkownik

Suchy napisał:

P.S.
Musze przyznać, że pomysł Yuichi (o napisach do pierwszego epka, dla sprawdzenia anime) wydaje się bardzo ciekawy i warty uwagi.

Hmm, bo ja wiem, juz nie raz sie nacialem, ze seria na poczatku byla fajna, a po 10 epku zaczelo sie pitolic, albo odwrotnie, np. do polowy byla cienka, a im blizej konca tym bardziej wciagala (moze dlatego, ze nastawal koniec jezor).

#69 2007-11-28 23:51:50

BigBang
Użytkownik

Proponuję to o czym pisałem wcześniej, czyli jeżeli jakaś seria została przetłumaczona w całości, a po jakimś czasie w Polsce wyszła licencja na to anime, to nie należałoby kasować takich napisów, gdyż z licencjonowaną wersją będą mieć niewiele wspólnego, zaś jeżeli są tworzone napisy do serii posiadającej licencję, to można właśnie ograniczyć ilość napisów do paru epków, wtedy nikt się nie doczepi, nawet będzie na rękę dystrybutorom, gdyż będzie reklamą, czymś w rodzaju demo.

#70 2007-11-29 01:50:58

Kilgur
Użytkownik

Freeman napisał:

A Steamboya najzwyczajniej w świecie przeoczyłem, mówiąc szczerze, to zapomniałem nawet, że robiłem do tego filmu napisy smile

Mam nadzieje ze nie zapomniales o Texhnolyze i wkoncu dorzucisz brakujace epki, bo czekam i czekam i czekam niedawno juz 3 lata uplynely ej

ara ara...

#71 2007-11-29 01:53:56

Freeman
Użytkownik

W końcu dorzucę całość od początku smile Na pewno smile

#72 2007-11-29 04:08:19

Gniewek26
Użytkownik

Ja posiadam kopie orginalnych anime ktore maja licencje w Polsce ale byly zakupione za granica gdy w polsce ich jeszcze nie bylo z tego powodu gdyby usuneli te napisy z ansi nie mial bym poskich tlumaczen uwazam ze napisy do anime zlicencjonowanych w polsce powinny byc an ansi, na przyklad dla takich ludzu jak ja. Inna kwestja jest niekiedy zalosny poziom tlumaczen anime wychodzacych w polsce w takich przypadkach tez uzywam napisow pobranych z ansi i po prost je sobie dopasowuje.

#73 2007-11-29 10:37:13

Winged
Użytkownik

Freeman napisał:

Swoje napisy usuwam z tego względu, że tak chcę smile Przecież nikogo do niczego nie zmuszam, ani żadnych napisów innych autorów nie wywalam. A Steamboya najzwyczajniej w świecie przeoczyłem, mówiąc szczerze, to zapomniałem nawet, że robiłem do tego filmu napisy smile

Wybaczam. smile_big

Freeman napisał:

W końcu dorzucę całość od początku smile Na pewno smile

Kurde, a ja już obejrzałem. Trzasnę sobie powtórkę, bo anime tego warte bez dwóch zdań. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#74 2007-11-29 11:49:17

Rekid
Użytkownik

[cytuj]Tak, tak!!! Moje kolejne ostrzeżenie, prośba o poszanowanie prawa, słusznych interesów Twórców, Autorów, Producentów filmowych została - przez właściwie wszystkie pozostałe strony zawierające napisy do filmów lub programy umożliwiające ich pobieranie - zlekceważona! Nie pisałem, nie mówiłem nigdy nieprawdy, bo kłamstwa się, po prostu, brzydzę, tak jak i brzydzę się ludzi, którzy wykorzystując niedoskonałość polskiego prawa okradają tych, których ponoć kochają, uwielbiają - najogólniej rzecz ujmując - Twórców filmowych. Wypowiedzieliście Im, a także mi samemu wojnę! Chcieliście jej, a więc ją mieć będziecie! Serwis NAPiSY.info zniknął ze sceny - ja nie!!! Jeżeli chcecie o tym wszystkim poczytać, to zajrzyjcie na nasze Forum.
Krzysztof J. Szklarski @ 02:06 29.11.07 [/quote]

Według mnie gościu ma nasrane w bani i robi to wszystko pod publiczke. Co do ansi i napisów, temat był przewałkowany na wszystkie możliwe strony przy okazji napisów.org więc ten można zamknąć.

Moje osobiste zdanie jest takie same jak redakcji ANSI.

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#75 2007-11-29 12:40:14

Kilgur
Użytkownik

ten KJS to idiota jezor pewnie mu spadla ogladalnosc strony i robi zadyme jezor

ara ara...

#76 2007-11-29 14:00:08

raziel4ever
Użytkownik

mam prosbe czy kots kto ma konto na napisy24.info moglby podtwierdzic moja tozsamosc tam ( zebym mogl sie zalogowac smile )  moj nick tam  to raziel4ever3 (  na ansi  jestem  juz  ladnych pare lat wiec  raczej nie musicie sie bac ze kreta wpuszczacie :0  licze na was  pozdro

#77 2007-11-29 14:34:55

animetwelve
Użytkownik

Nie usuwać żadnych napisów...

#78 2007-11-29 16:44:13

songoku
Użytkownik

raziel4ever napisał:

mam prosbe czy kots kto ma konto na napisy24.info moglby podtwierdzic moja tozsamosc tam ( zebym mogl sie zalogowac smile )  moj nick tam  to raziel4ever3 (  na ansi  jestem  juz  ladnych pare lat wiec  raczej nie musicie sie bac ze kreta wpuszczacie :0  licze na was  pozdro

Trzeba sie zarejestrowac i cierpliwie poczekac - wystarczy ;]

#79 2007-12-08 13:31:31

endrju6
Użytkownik

heh napisy.info powróciły - można już ściągać napisy ;]

nie wiem czy to chwyt marketingowy czy coś innego, podobno wiele teorii było o tym ;]

Stopka forum

© Animesub.info 2024