Nie jesteś zalogowany.
A jeśli chodzi o was to Kiite gokuraku mite jigoku
Podłapałeś jeden tekst (który już widziałem kiedyś w czyjejś sygnaturze) i go tu wrzucasz. Uwierz mi, że nawet jeśli bardzo dobrze znasz Japoński, to nie możesz wszystkiego i tak dosłownie przetłumaczyć, często bywają odstępstwa. Poza tym, nie tylko ty jeden masz w jakimś stopniu opanowany ten język. Druga sprawa jest taka, że przekład angielski bądź co bądź, nie jest wzięty z księżyca.
Ostatnio edytowany przez mkriso (2007-12-12 14:38:40)
moge wieć własne zdanie, ne?
Ostatnio edytowany przez Logan (2007-12-12 14:52:30)
Panowie, dajcie sobie spokój, bo ten guru wie najlepiej. <żenada>
jaki guru?? to, że ktoś w jakimś stropniu opanował język japoński i pisze co myśli o czyjejś robocie to musi os razu być gorszy/guru/megalomanem czy *uj wie kim jeszcze? (tak mnie oceniacie). A ja się z was śmnieje. fessss ludzie pokazują klase jak ktoś im wytknie błąd.
Nic więcej nie napisze z tym temacie nawet jak będziecie rzucali we mnie mięsem. Nie zniże się do waszego poziomu.
Sorry, ale tutaj muszę to napisać, bo nie wytrzymam. xD
wytknie błąd.
[roftl]
Ostatnio edytowany przez cieslak (2007-12-12 14:58:03)
Nie no, tylko sugerując się tym co mówi ~Logan trzeba by ponad 90% tłumaczeń zamieszczonych na ANSI ocenić jako "słabe".
True. Swoja droga ciekawe jak pan znawca ocenia napisy takiego o Freemana ?? Czlowieka, ktory swoja praca zasluzyl sobie na szacunek wydawców.
Sorry, ale tutaj muszę to napisać, bo nie wytrzymam. xD
Logan napisał:wytknie błąd.
[roftl]
http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=wytknie 2 podpunkt
Akurat od was ściągnąłem pare napisów, co było najgorszą rzeczy którą mogłem zrobić. Generalnie nie ściągam żadnych subów z ANSI więc tłumaczeń Freemana nie jestem w stanie ocenić.
Jak już pisałem kończę z wami rozmowę. pa
~Logan, a myślałem, że goguś dał se już siana. Nie ma to jak argumenty z duby wyciągnięte;)
Freemana lepiej w to nie mieszać, bo chyba nie wiesz co mówisz!
Ostatnio edytowany przez dulu (2007-12-12 16:02:03)
cieslak napisał:Sorry, ale tutaj muszę to napisać, bo nie wytrzymam. xD
[roftl]
W tym przypadku, raczej nie chodziło o to, że słowo "wytknie" jest jakimś błędem, tylko że żadnego błędu nie wytknąłeś.
moge wieć własne zdanie, ne?
Możesz mieć własne zdanie, ale widzisz, jakkolwiek źle bym o twojej grupie nie myślał, to nigdy nie nazwałbym jej gównem, co ty w stosunku do naszej czynisz z wyraźną przyjemnością. IMO już ten fakt dyskryminuje cię w roli ofiary, na którą wyraźnie się tu robisz. Pamiętam, jak niedawno Bodzio wytykał na anfo błędy ASG i Ubique w Seirei no Moribito (nawet argumenty podał), a mimo to zwyzywano go tam od trolli itp. To ciekawe jest, że ty się tam utrzymałeś z takim skillem w dziedzinie dyskusji.
jaki guru?? to, że ktoś w jakimś stropniu opanował język japoński i pisze co myśli o czyjejś robocie to musi os razu być gorszy/guru/megalomanem czy *uj wie kim jeszcze? (tak mnie oceniacie). A ja się z was śmnieje. fessss ludzie pokazują klase jak ktoś im wytknie błąd.
Halo, zejdź na Ziemię. Ty nie wytknąłeś nam żadnego (pogrubiłem, żeby doszło) błędu. Jeśli znajdziesz coś, to chętnie przyjmiemy krytykę, jak to często robimy w komentarzach. Wyrosłem ze szczeniactwa i twierdzenia, że jestem ultra. Ty - najwyraźniej nie. Poza tym piszesz, co myślisz o naszej robocie. Fajnie, ale, bluzgając kogoś bez podania argumentów, zachowujesz się jak niesławny Tomxxx. W moich oczach prezentujecie ten sam poziom.
Nic więcej nie napisze z tym temacie nawet jak będziecie rzucali we mnie mięsem. Nie zniże się do waszego poziomu.
"Zniżasz" się do naszego poziomu kilka razy dziennie, odpisując tutaj.
cieslak napisał:Sorry, ale tutaj muszę to napisać, bo nie wytrzymam. xD
[roftl]
I co w związku z tym? Żeby coś wytknąć komuś, trzeba mieć jakiś argument, co zresztą jest tam napisane (2. «zrobić komuś zarzut z czegoś»). Z czego więc nam wytykasz naszą badziewność? Jeśliby tak nie było, "wytknąć" mógłbym ci wtedy wszystko.
Akurat od was ściągnąłem pare napisów, co było najgorszą rzeczy którą mogłem zrobić.
Znaczy to, że nie robiłeś np. swoich pierwszych subów, bo są sto razy gorsze od naszych, nie tylko w mojej opinii. W ogóle szczęśliwe życie musisz mieć, że takie rzeczy uważasz za najgorsze.
Jak już pisałem kończę z wami rozmowę. pa
Który to już raz się żegnasz?
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-12-12 16:56:47)
"Skazany na zajebistość"
Panowie i panie, sugeruję zamknąć temat.
Tak na marginesie to zdumiewa mnie obecność użytkownika Logan na tym forum.
Jak wspomniał, napisów żadnych nie pobiera a z profilu widzę, że napisów nie umieszcza.
A to dość utrudnia sprawę oceny jego warsztatu i poziomu napisów oraz ogólnej znajomości tematu.
Wybacz kolego z twoich wypowiedzi wyłania sie obraz osoby o niezwykle małej dozie samokrytycyzmu
na dodatek traktującej swoje słowa jako prawdę ostateczną i nie podlegająca dyskusji.
Prawdę mówiąc, żal mi ciebie... trochę.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
A nie lepiej po prostu przeczyścić temat?
Pozwolę sobie zacytować usera z anfo, co więcej, skierowane było to do Logana.
[cytuj]Chrzanisz. I pieprzysz. Całkiem kulinarny z ciebie gość.[/quote]
Logan rządzi, wszyscy go koffają;)
A nie lepiej po prostu przeczyścić temat?
Chodziło mu o zakończenie tej dyskusji, a nie zamknięcie całego tematu.
Ostatnio edytowany przez cieslak (2007-12-12 17:51:31)
10 subki Ninomiyi. Bawcie się dobrze
Macie głodne wilki. Możecie zaspokoić już swój głód trzema odcinkami Myself; Youself. ^^ Miłego oglądania.
A na deser macie jeszcze 4 subki Kodomo no Jikan.