Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Komenty z pewnością się ukarzą jak tylko będą dostępne jakieś epki...
"Się ukarają" może jeszcze?
Ukaże mnie pan po powrocie z napisów do GitS-a aż mi się przypomniało...
Tommy napisał:Hatake mi jakoś na 2,0 GHz ruszyć rusza ale dźwięk nie współgra z obrazem (obraz za wolny) więc nie mów tak o tym :]
Chyba żartujesz. Na Pentium III 800Mhz komfortowo oglądałem anime w H.264, a ty na 2Ghz nie dajesz rady?
CCCP i ewentualnie jeśli to nie pomoże - CoreAVC, a dźwięk będzie nadążać nawet w rozdzielczości 1280x720.
Tommy - to albo masz złomiaszczego kompa, albo nie wiem. xD Bo to nie ma siły, żeby ci zamulało.
XviD niby ma minimum 500 Mhz, kumpel na 466 płynnie odpalał bez żadnej zamuły.
Ja mam 1.25 GHz (staktowany w dół) i to co podał Frozen u mnie działa, ew. lekko zatnie przy jakiejś ostrzejszej dynamice.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-12-15 20:05:58)
Frozen napisał:Tommy napisał:Hatake mi jakoś na 2,0 GHz ruszyć rusza ale dźwięk nie współgra z obrazem (obraz za wolny) więc nie mów tak o tym :]
Chyba żartujesz. Na Pentium III 800Mhz komfortowo oglądałem anime w H.264, a ty na 2Ghz nie dajesz rady?
CCCP i ewentualnie jeśli to nie pomoże - CoreAVC, a dźwięk będzie nadążać nawet w rozdzielczości 1280x720.Tommy - to albo masz złomiaszczego kompa, albo nie wiem. xD Bo to nie ma siły, żeby ci zamulało.
Ja mam 1.25 GHz (staktowany w dół) i to co podał Frozen u mnie działa, ew. lekko zatnie przy jakiejś ostrzejszej dynamice.
640x480 h.264 ogladalem w SMPlayerze na 666mhz . Moze formacik ?
Hatake napisał:Frozen napisał:Tommy napisał:Hatake mi jakoś na 2,0 GHz ruszyć rusza ale dźwięk nie współgra z obrazem (obraz za wolny) więc nie mów tak o tym :]
CCCP i ewentualnie jeśli to nie pomoże - CoreAVC, a dźwięk będzie nadążać nawet w rozdzielczości 1280x720.Tommy - to albo masz złomiaszczego kompa, albo nie wiem. xD Bo to nie ma siły, żeby ci zamulało.
640x480 h.264 ogladalem w SMPlayerze na 666mhz . Moze formacik ?
W sumie przydało by mu się. Tak nie wiem jak na innych seriach bo próbowałem na Bartenderze i mi tak działa, że dzwięk wyprzedza obraz. Więc może to wina kodeków albo zasyfionego kompa. Hmmm... spróbuję może z innymi kodekami :] lub innym anime ^^
Ok wróćmy może do tematu.
Ukaże mnie pan po powrocie z napisów do GitS-a aż mi się przypomniało...
ssij... każdemu mogło się zdarzyć...
do odcinków od 1 - 24 napisy zapozyczyłem od ANAKI i oczywiście zapytałem o zgode
Wyraźnie napisał że PYTAŁ o zgode:/ a to co mu odpowiedziała(lub nie odpowiedziała) już nie oznajmił. Jednak nigdzie nie pisał że sie zgodziła wiec nie naskakujcie .. bo i sensu ni ma...
Spoko dostałem już nowe softy ;d tyle ze teraz to potrwa zanim je przerobie do do tamtego stanu
i tym razen mam zgode... a jeśli chodzi o tamte softy to jeszcze nie oczymałem odpowiedzi ale i tak wydam tego Bleacha ale z innym tłumaczenim
I na szczęście teraz ma to od znajomego który nie umieszczał swoich napisów na stronce
There's Thin Line Between Being a Hero and Being a Memory...
If You're Reading This... You're Already Dead
Chyba mam wrażenie, że te wypociny, o ile w ogóle coś zostanie wydane, nie będą warte funta kłaków.
Święta idą dajcie mu szansę...
Albo chociaż grosza na słownik ortograficzny...
Tak się zastanawiam, dlaczego ogłasza się tu same zapowiedzi wspaniałych, ambitnych projektów /lub nowych stron w budowie/, zamiast najpierw je, choć w części, zrealizować, a dopiero potem wszystkich zaskoczyć pomysłem i wykonaniem? Co ostatnio mieliśmy? Death Note w wersji dvd, Naruto z pl dubbingiem, teraz to... Autorzy pomysłów chyba dają się ponieść uniesieniu. Zwykle przedwcześnie. Żeby po raz kolejny nie wyszło tak, jak z prezentami pod choinkę: miało się dostać super-duper-ekstra rzecz, a skończyło się na wełnianych skarpetach;/ Bleacha nie oglądam, ale chętnie zobaczyłabym, że ktoś w końcu nie rzuca słów na wiatr.
Napisał że już sporo zrobił i do stycznia sie wyrobi. Chyba nie miałby powodu by kłamać...
Napisał że już sporo zrobił i do stycznia sie wyrobi. Chyba nie miałby powodu by kłamać...
Między kłamstwem a przecenieniem własnych możliwości zbyt wielkiej przepaście nie ma...
to ja mam propozycję. Jak już te odcinki będą to zróbcie z tego torka, bo na tych wszystkich megauploadach zawsze jest wyczerpany limit, kolejka ect... a ja za bardzo nie chcę instalować żadnych podejrzanych programów do ściągania z tego.
猫が大好き!!!
Ja bym wam proponował pogadać z ludźmi, którzy tworzyli napisy i wrzucali tu na ansi i za ich zgodą wykorzystać je do hardka. Macie problem subów z głowy. Znaleźć 2-3 dobrych korektorów, kogoś do timingu w aegi, do karaoke, typsetingu, efektów, kodowania, zrobić z 5 epków i dopiero odezwać się ponownie, prezentując materialny dowód waszej pracy, a nie tylko puste słowa.
wszystko mamy tylko jest teraz ZONK z napisami ponieważ nie dostałem odpowiedzi na pytanie czy moge wykozystac napisy czy nie...
dlatego tłumacze jeszcze raz ale za to juz mam skończone Karaoke do OP i ED
Więc przyjdzie wam niestety troche poczekać
There's Thin Line Between Being a Hero and Being a Memory...
If You're Reading This... You're Already Dead
Spoko dostałem już nowe softy ;d tyle ze teraz to potrwa zanim je przerobie do do tamtego stanu
i tym razen mam zgode... a jeśli chodzi o tamte softy to jeszcze nie oczymałem odpowiedzi ale i tak wydam tego Bleacha ale z innym tłumaczenim
I na szczęście teraz ma to od znajomego który nie umieszczał swoich napisów na stronce
wszystko mamy tylko jest teraz ZONK z napisami ponieważ nie dostałem odpowiedzi na pytanie czy moge wykozystac napisy czy nie...
dlatego tłumacze jeszcze raz ale za to juz mam skończone Karaoke do OP i ED
Więc przyjdzie wam niestety troche poczekać
sam siebie zaprzeczasz... jeśli nadal chodzi ci o napisy od Anaki, to zgody nie otrzymasz, bo po pierwsze nie ma z nią kontaktu, a po drugie musiał byś mieć jeszczę zgodę A-People...
Nie musi mieć zgody całej brygady A-People, ale fakt ze Anaka nie zezwoli używać napisów swych.
No to klapa, ponieważ Mr Luffy_19 nie ma pojęcia o zasadach pisowni polskiej, bądź też je ignoruje (jak zaznaczył w opisie do napisów DBZ:
"Te napisy były robione na szybkości i jest w nich dużo błędów ortograficznych.
Jak ktoś może to nich popraw je
Następne napisy już nie długo "
Z ciekawości, i nudy chyba, przejrzałam jego produkcję do DBZ 86 i nie wróżę sukcesu (moi faworyci: głupotom jest, używajęc tylko jednej renki, czeba coś z tym zrobić). Napisy do Bleach też są "robione na szybkości" i jeśli nie przejdą przez korektę kogoś cierpliwego i zdolnego, to efekt może być nieciekawy. Jak na razie Luffy_19 opisuje swoje własne zmagania z hardkiem, więc nie wiadomo, czy ktoś będzie go wspierał, chociaż to powinno być oczywiste, skoro należy do jakiejś grupy. Się zobaczy, jak będzie co obejrzeć.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna