Nie jesteś zalogowany.
To jest strona internetowa jednego z głównych twórców "Forevera", który pisze m.in., że prace nad grą są dalece posunięte i wszystko idzie tak, jak powinno. Do tego zespół zwerdobał w 2006/07 roku nowych pracowników, których zadaniem jest skupienie się tylko i wyłącznie na tej grze. Tutaj - na oficjalnej stronie 3D Realms czytamy podobne wiadomości na ten temat. Z oficjalnych informacji wynika, że Duke Nukem Forever ukaże się w roku 2008/09 na PCta, PS 3 i Xbox 360.
Co do tego trailera - George Broussard podkreślił, że jest on jedynie przedsmakiem, a właściwy trailer będziemy mogli obejrzeć już wkrótce.
Aha. Dzięki. Czyli nic nowego (myślałem, że może coś przegapiłem). Tak jak od lat, wszystko "wkrótce".
"Z oficjalnych informacji wynika, że Duke Nukem Forever ukaże się w roku 2008/09 na PCta, PS 3 i Xbox 360."
Z "oficjalnych" informacji, które ja czytałem, wynika, że gra ukaże się "wkrótce", a twórcy "rozważają konwersje na konsole". IMO to spora różnica.
Oczywiście pierwsza część sagi Gothic. Dla mnie nie ma lepszej gry. W TES III Morrowind też da się pograć ale przy końcówce to już zbiera się na rzyganie. NVN to dla mnie straszna sztucznizna, znudziło mi się chyba gdzieś koło końcówki 1 rozdziału (trzeba było po lasach latać - beznadzieja).
A z bardziej japońskich to na pewno Tenchu 2 - mój faworyt na Playstation. Z jRPG to chyba tylko podobało mi się The Legend of Dragoon.
Ostatnio edytowany przez kiczowatykoles (2007-12-20 18:46:00)
Wiem ~Freeman dokładnie o co ci chodzi. Sam już dawno temu przestałem wierzyć, że "Foverer" wyjdzie kiedykolwiek, a te ich "wkrótce" słyszeliśmy z 1000 razy :S Czekamy już 11 lat i chyba kolejne 1,2,3... nie zrobią dużej różnicy Mimo wszystko byłoby genialnie, gdyby Duke wreszcie został ukończony. Pamiętam jak Duke Nukem 3D pożerał mi całe tygodnie czasu. Uwielbiam pierwszą część. Mimo iż jest ona, z dzisiejszego punktu widzenia, po prostu przestarzała, zawiera w sobie jednorazowy klimat i doskonałą grywalność. Wracałem do niej wiele razy i zawsze z tą samą dziecięcą frajdą.:)
Wiem ~Freeman dokładnie o co ci chodzi. Sam już dawno temu przestałem wierzyć, że "Foverer" wyjdzie kiedykolwiek, a te ich "wkrótce" słyszeliśmy z 1000 razy :S Czekamy już 11 lat i chyba kolejne 1,2,3... nie zrobią dużej różnicy Mimo wszystko byłoby genialnie, gdyby Duke wreszcie został ukończony. Pamiętam jak Duke Nukem 3D pożerał mi całe tygodnie czasu. Uwielbiam pierwszą część. Mimo iż jest ona, z dzisiejszego punktu widzenia, po prostu przestarzała, zawiera w sobie jednorazowy klimat i doskonałą grywalność. Wracałem do niej wiele razy i zawsze z tą samą dziecięcą frajdą.:)
Wiesz co, powiem ci szczerze, że w Duke'a (gdy - i jeśli - wyjdzie) nie zagram (nie będzie to znowuż takie trudne, i tak gram już mało), bo twórcy zachowują się po prostu żałośnie, a graczy traktują dosłownie jak śmieci. Kij im w oko.
Ciekawe rzeczy się dzieją... Duke może wyjść... Czyżby koniec świata?:D Można by o tym film nakręcić, hehe. Zobaczymy co z tego będzie, chociaż nie zdziwię się, skoro teraz dali jakiś filmik... To może za 10 lat będzie demo:D Kto wie;)
A co do olewania... Każda firma olewa graczy, czy w to bardziej widoczny sposób, czy w mniej;] Tylko jedna lepiej to tuszuje od innej:D
ONI.
[cytuj]Powstanie "ONI" zawdzięczamy twórcy niesamowitej mangi i anime Ghost In The Shell, Masamune Shirow. "Ghost In The Shell" stał się inspiracją dla twórców gry. Stąd bohaterowie gry przypominają postacie z japońskich seriali animowanych i komiksów.[/quote]
Czy trzeba mówic coś wiecej. ;P
Ostatnio edytowany przez Tantir (2007-12-20 17:19:10)
Gothic II za fabułę, klimat, pomysł, klimat, zarys postaci, klimat... czy wspomniałem o genialnym klimacie?
Stary Battlefield 1942 ...ah, ileż w to się grało. Te ogromne mapy. Grafika nie powalała, ale za to jaka grywalność. Miesiące przy niej spedziłem:)
heh, nie taki stary ;]
Nadal w to grywam. Podstawka [2cd] + 1 dodatek + 2 dodatek + najnowsze patche i mody [4] łącznie waży to około 12gb wtedy to jest ogrom!
Saga Fallout
Ostatnio ukończyłem jedynkę i mam straszna chęć zagrać jeszcze raz w dwójkę (której w sumie nie przeszedłem do końca) a potem Tattics. Takiego klimatu i czarnego humoru nie spotkacie w żadnej innej grze, a mam wielką nadzieję, że Bethesda wywiąże się ze swojej pracy i trójka będzie godną następczynią poprzedniczek (chociaż 2D tworzy taki niepowtarzalny klimat).
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-12-21 02:01:57)
Wiesz co, powiem ci szczerze, że w Duke'a (gdy - i jeśli - wyjdzie) nie zagram (nie będzie to znowuż takie trudne, i tak gram już mało), bo twórcy zachowują się po prostu żałośnie, a graczy traktują dosłownie jak śmieci. Kij im w oko.
Pamiętam, jak NIE ukradłem komputerowego DMC3 za to, że wymaga shaderów 2.0, za karę, żeby sobie Capcom popamiętał. Podejrzewam, że w tym przypadku kara będzie równie dotkliwa dla 3D Realms.
Nie śledzę nowin dotyczących DNF, ale dopóki gry nie ma, trudno mówić o złym traktowaniu graczy. Złe traktowanie byłoby, gdyby gra wyszła i okazała się szajsowata pod takim czy innym względem, gdyby developer odszczał się na legendę (jak w przypadku Metal Sluga 3D, w którego nie grałem, ale wystarczył mi rzut oka na screenshoty, żebym wyrobił sobie własne zdanie, z którym po dziś dzień się zgadzam), gdyby rzesze naiwnych, omamione zapowiedziami, kupiły karty graficzne kilku generacji, z myślą o których niby to gra była produkowana itp., itd. Jest wystarczająco wiele tytułów, marek, serii, które się rozmieniły na drobne. DNF co prawda się nie ukazuje, ale za to nie robi krzywdy legendzie (no i jak dotąd i nie kosztował graczy ani grosza).
P.S. Komu tęskno do Duke'a, temu polecam Duke Nukem: Manhattan Project (platformówka 2D z grafiką 3D, nastawiona na rozwałkę). Wybitna w swoim rodzaju ta gra nie jest (chyba nic nie przebiło klasycznych Metal Slugów), grafika się zestarzała (tzn. zestarzała się technologia, a jakimś wiekopomnym dyzajnem gierka nigdy nie grzeszyła), jednak przed laty potrafiła mnie wciągnąć. Spora grywalność i najprawdziwszy Duke w roli tytułowej.
darkschab napisał:God Hand - Ps2
kurde, ostatnio w to pogrywam XD genialne
Bardzo polecam inną produkcję Clover, łabędzi śpiew tego studia developerskiego, która - podobnie jak God Hand - słabo się sprzedała (ponoć między innymi dlatego Capcom zlikwidował Clover). Ōkami to action adventure (à la The Legend of Zelda) o zniewalającym uroku. Trochę przygnębia mnie myśl, że nawet jeśli parę osób uda mi się tą grą zainteresować, niektóre z nich ją ukradną. Owszem, sam na sumieniu mam granie w piraty, ale Ōkami sprawiłem sobie w oryginale. Takich gier nigdy dość. Niestety - wygląda na to, że z reguły przepadają komercyjnie, o ile w tytule nie mają napisane "Zelda".
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-12-21 10:12:03)
Pamiętam, jak NIE ukradłem komputerowego DMC3 za to, że wymaga shaderów 2.0, za karę, żeby sobie Capcom popamiętał. Podejrzewam, że w tym przypadku kara będzie równie dotkliwa dla 3D Realms.
Ja tam nie zamierzam nikogo karać.
Nie śledzę nowin dotyczących DNF, ale dopóki gry nie ma, trudno mówić o złym traktowaniu graczy. Złe traktowanie byłoby, gdyby gra wyszła i okazała się szajsowata pod takim czy innym względem, gdyby developer odszczał się na legendę (jak w przypadku Metal Sluga 3D, w którego nie grałem, ale wystarczył mi rzut oka na screenshoty, żebym wyrobił sobie własne zdanie, z którym po dziś dzień się zgadzam), gdyby rzesze naiwnych, omamione zapowiedziami, kupiły karty graficzne kilku generacji, z myślą o których niby to gra była produkowana itp., itd. Jest wystarczająco wiele tytułów, marek, serii, które się rozmieniły na drobne. DNF co prawda się nie ukazuje, ale za to nie robi krzywdy legendzie (no i jak dotąd i nie kosztował graczy ani grosza).
Trudno mówić o złym traktowaniu graczy, póki gry nie ma? IMO bzdura i historia DNF bardzo ładnie to pokazuje, ale z drugiej strony już od dawna mnie to nie interesuje Legenda DNF? No w sumie jest, taka sama, jak legenda Czukczów, Wąchocka i blondynek.
Trudno mówić o złym traktowaniu graczy, póki gry nie ma? IMO bzdura i historia DNF bardzo ładnie to pokazuje, ale z drugiej strony już od dawna mnie to nie interesuje Legenda DNF? No w sumie jest, taka sama, jak legenda Czukczów, Wąchocka i blondynek.
Temat DNF od lat wywołuje dobroduszne podśmiechujki. Po raz pierwszy spotykam się z tego rodzaju pretensjami, które artykułujesz. Powodów, dla których tej gry ciągle nie ma może być całe mnóstwo, ale przeeż 3D Realms nie wyciągają od graczy kasy na piękne oczy, nie sprzedają akcji DNF i chyba nigdy nie obiecywali, że temu, kto kupi np. GF5, DNF when it's done pójdzie na owej karcie jak łysemu po rycynie. Natomiast promocji Dooma 3 i H-L2 towarzyszyło takie właśnie obiecywanie gruszek na wierzbie. I nie legenda DNF, tylko legenda szeroko pojętego DN.
Freeman napisał:Trudno mówić o złym traktowaniu graczy, póki gry nie ma? IMO bzdura i historia DNF bardzo ładnie to pokazuje, ale z drugiej strony już od dawna mnie to nie interesuje Legenda DNF? No w sumie jest, taka sama, jak legenda Czukczów, Wąchocka i blondynek.
Temat DNF od lat wywołuje dobroduszne podśmiechujki. Po raz pierwszy spotykam się z tego rodzaju pretensjami, które artykułujesz. Powodów, dla których tej gry ciągle nie ma może być całe mnóstwo, ale przeeż 3D Realms nie wyciągają od graczy kasy na piękne oczy, nie sprzedają akcji DNF i chyba nigdy nie obiecywali, że temu, kto kupi np. GF5, DNF when it's done pójdzie na owej karcie jak łysemu po rycynie. Natomiast promocji Dooma 3 i H-L2 towarzyszyło takie właśnie obiecywanie gruszek na wierzbie. I nie legenda DNF, tylko legenda szeroko pojętego DN.
Legenda szeroko pojętego DN została zabita przez legendę DNF, bo o DN3D pamięta już tylko pokolenie osób, które niebawem zejdzie z growego świata, a DNF w chwili wyjścia dla zdecydowanej większości graczy będzie tylko kolejnym fpsem jakich wiele. A właśnie DNF od samego początku zapowiadany był jako second coming.
HL2 dostarczył to, co obiecywał, Doom3 to kaszana. Tak czy owak obie mają nad DNF zasadniczą przewagę (wiadomo, jaką).
Wyczuwam wielkie zaburzenie Mocy. Świąteczne życzenia typu "kij im w oko" raczej nie są wyrazem obojętności.
HL2 dostarczył to, co obiecywał, Doom3 to kaszana.
Miło z Jego strony że dostarczył, ale sztynksi nie sama gra, tylko fakt, że ci, którzy nabyli kartę graficzną za drogie pieniądze, żeby w Niego pograć możliwie najrychlej, mogli pograć dopiero, kiedy wspomniana karta była znacznie tańsza (i sporo, jak na kartę graficzną, starsza). Nie krytykuję opóźnienia premiery H-L2, tylko tego rodzaju niepachnący marketing.
Polecam Lineage 2:D to moja ulubiona gra przez neta;)
Podobno wychodzi nowa gra.O niebo lepsza od lina ( choć nie jestem pewny:P ).
Gra nazywa się "Aion" i będzie podobno lepsza od czegokolwiek na rynku. Ale podchodze do tego sceptycznie;) gram w Guild Wars i Lineage 2:) czy można sobie wyśnić coślepszego:D
Ostatnio edytowany przez Aserot (2008-01-01 21:06:31)
Wyczuwam wielkie zaburzenie Mocy. Świąteczne życzenia typu "kij im w oko" raczej nie są wyrazem obojętności.
Freeman napisał:HL2 dostarczył to, co obiecywał, Doom3 to kaszana.
Miło z Jego strony że dostarczył, ale sztynksi nie sama gra, tylko fakt, że ci, którzy nabyli kartę graficzną za drogie pieniądze, żeby w Niego pograć możliwie najrychlej, mogli pograć dopiero, kiedy wspomniana karta była znacznie tańsza (i sporo, jak na kartę graficzną, starsza). Nie krytykuję opóźnienia premiery H-L2, tylko tego rodzaju niepachnący marketing.
DOOM3 był grą dobrą. A nawet bardzo dobrą. Nie spełnił wprawdzie nawet większości obietnic, ale NADAL jest bardzo dobrą grą.
Polecam Lineage 2:D to moja ulubiona gra przez neta;)
Gra nazywa się "Aion" i będzie podobno lepsza od czegokolwiek na rynku. Ale podchodze do tego sceptycznie;) gram w Guild Wars i Lineage 2:) czy można sobie wyśnić coślepszego:D
Jeśli masz poniżej 10 lat, to ci wybaczam. Jeśli nie, najlepiej sie zastrzel.
ONTOP:
Morrowind\Oblivion. Nawet po skończeniu obydwóch na 100%, i tak wracałem po to, by "przetestować moda", po czym ponownie zagłębiałem się w świat i ponownie kończyłem większość questów...
Aserot napisał:Polecam Lineage 2:D to moja ulubiona gra przez neta;)
Gra nazywa się "Aion" i będzie podobno lepsza od czegokolwiek na rynku. Ale podchodze do tego sceptycznie;) gram w Guild Wars i Lineage 2:) czy można sobie wyśnić coślepszego:DJeśli masz poniżej 10 lat, to ci wybaczam. Jeśli nie, najlepiej sie zastrzel.
RiXeD, czasami się zastanawiam, czy ty naprawdę jesteś taki popieprzony. Hasła, jakimi dysponujesz, są z pewnością głupsze niż to, co napisał Aserot.
"Skazany na zajebistość"
RiXeD napisał:Aserot napisał:Polecam Lineage 2:D to moja ulubiona gra przez neta;)
Gra nazywa się "Aion" i będzie podobno lepsza od czegokolwiek na rynku. Ale podchodze do tego sceptycznie;) gram w Guild Wars i Lineage 2:) czy można sobie wyśnić coślepszego:DJeśli masz poniżej 10 lat, to ci wybaczam. Jeśli nie, najlepiej sie zastrzel.
RiXeD, czasami się zastanawiam, czy ty naprawdę jesteś taki popieprzony. Hasła, jakimi dysponujesz, są z pewnością głupsze niż to, co napisał Aserot.
Cóż, przepraszam bardzo. Wspominanie o takich produkcjach jak Lineage, czy inne MMORPG podczas gdy my tu wspominamy klasyki, które trzymały nas przed monitorami\telewizorami przez długie godziny trochę mnie obraża. Owszem, istnieją EPICKIE MMO (ULTIMA ONLINE!), ale Lineage jest akurat z tej niższej półki. Że jak to skoro kupa ludzi w to gra? No cóż, a najpopularniejszym anime w Ameryce jest Naruto.
To tak samo jakby ktoś wśród dyskusji o dobrych serialach (LOST, Dr House, CSI) wyjechał nagle z Modą na Suckces.
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2008-01-01 22:18:28)
Zjadacz napisał:RiXeD napisał:Jeśli masz poniżej 10 lat, to ci wybaczam. Jeśli nie, najlepiej sie zastrzel.
Cóż, przepraszam bardzo. Wspominanie o takich produkcjach jak Lineage, czy inne MMORPG podczas gdy my tu wspominamy klasyki, które trzymały nas przed monitorami\telewizorami przez długie godziny trochę mnie obraża. Owszem, istnieją EPICKIE MMO (ULTIMA ONLINE!), ale Lineage jest akurat z tej niższej półki. Że jak to skoro kupa ludzi w to gra? No cóż, a najpopularniejszym anime w Ameryce jest Naruto.
To tak samo jakby ktoś wśród dyskusji o dobrych serialach (LOST, Dr House, CSI) wyjechał nagle z Modą na Suckces.
Wg mnie beznadziejne porównanie... Może Cię zaskoczę, ale choć sam nie gram w L2, znam mnóstwo osób w to pocinających mnóstwo czasu... Co więcej, żaden z nich lat 10 nie ma... Trochę szacunku dla ludzi o innych zainteresowaniach.