Nie jesteś zalogowany.
Kurde no!!! siedze od 7.00. Download [DB]Naruto shippuuden 40-41 z mininowy. Ciesze się że sobie obejrze epka na którego czekałem tydzień, a tu lipa!!! odcinek napewno The Best a ja nie chce oglądać bez napisów, angielskiego też za dużo nie znam (bo niemiecki w szkole). I kit siesze od 7.00 na animesub i czekam... Da ktoś w końcu te napisy!!! Prosze!!!
To nie wygląda jakbyś prosił tylko sie domagał.
Jakbym robił te napisy, to bym specjalnie dał je później. A tak btw myślisz że przetłumaczenie+korekta+timing 45min odcinka robi się w 15min?
Głupota i lenistwo wśród młodzieży się szerzy że hej;/
i tak jest dramat od wakacji czekam na sasuke i go niema myslałem, że może na świeta go w konczą dadzą a to żnów w takim tempie to na wakacje go dadzą moją ulubioną postać
nie bądzcie chamscy... . Poprostu jestem wkurzony bo napisy powinny być!!! Przeciesz jest piątek już.
Fakt że Angielski to podstawa. Chyba zaczne tłumaczyć. Znam w końcu troszke angielski, mam translator i znam podstawy japońskiego więc może mi wystarczy. xD spróbuje ale chyba od następnego epka bo 45 min to za dużo jak na pierwszy raz...
nie bądzcie chamscy... . Poprostu jestem wkurzony bo napisy powinny być!!! Przeciesz jest piątek już.
Fakt że Angielski to podstawa. Chyba zaczne tłumaczyć. Znam w końcu troszke angielski, mam translator i znam podstawy japońskiego więc może mi wystarczy. xD spróbuje ale chyba od następnego epka bo 45 min to za dużo jak na pierwszy raz...
Napisy powinny być? Idź baranie do sklepu, kup z litr paliwa, polej nim kompa i podpal. Bo jak czytam takie teksty, to mnie krew zalewa. Na miejscu tłumaczy nie wrzucałbym subów przez tydzień, ciekawe co byś wtedy powiedział? Tłumaczenie to hobby, a nie praca, za którą otrzymuje się wynagrodzenie, więc powiem tylko tyle, goń się
Noo człowieku, to ty nie bądź chamski! Co ty myślisz, że wszyscy tłumacze siedzą, pierdzą w stołek w nocy i czekają na release [DB} żeby od razu dorwać się do tłumaczenia i żeby było na rano?! Nie wymagasz troszkę za dużo? Jeszcze, co to za tekst "napisy powinny być". A wcale nie! Ciesz się w ogóle, że ktoś tłumaczy. Bo to nie jest żaden obowiązek, tylko dobra wola wszystkich tłumaczy [nie tylko Naruto zresztą]. Mało tego, co z tego, że juz piątek? A niech sobie i będzie nawet sobota! A zrobić dobre napisy to też nie jest prosta sprawa [sam się o tym przekonałem]. Trzeba zrobić porządne synchro, poprawnie zdania ułożyć, zrobić korektę, a to zabiera trochę czasu.
Wstyd i hańba!
...
[cytuj]
Napisy powinny być? Idź baranie do sklepu, kup z litr paliwa, polej nim kompa i podpal. Bo jak czytam takie teksty, to mnie krew zalewa. Na miejscu tłumaczy nie wrzucałbym subów przez tydzień, ciekawe co byś wtedy powiedział? Tłumaczenie to hobby, a nie praca, za którą otrzymuje się wynagrodzenie, więc powiem tylko tyle, goń się [/quote] ej no sorry że wg was jestem hamski. Wiem że tłumaczenie zabieraz sporo czasu no ale bez przesady. Przecież do Bleach już były w czwartek! no to wiesz... . A co do hobby to z tym się zgadzam że tłumaczenie to hobby a nie praca.
Hyuuga_Neji napisał:nie bądzcie chamscy... . Poprostu jestem wkurzony bo napisy powinny być!!! Przeciesz jest piątek już.
Noo człowieku, to ty nie bądź chamski! Co ty myślisz, że wszyscy tłumacze siedzą, pierdzą w stołek w nocy i czekają na release [DB} żeby od razu dorwać się do tłumaczenia i żeby było na rano?! Nie wymagasz troszkę za dużo? Jeszcze, co to za tekst "napisy powinny być". A wcale nie! Ciesz się w ogóle, że ktoś tłumaczy. Bo to nie jest żaden obowiązek, tylko dobra wola wszystkich tłumaczy [nie tylko Naruto zresztą]. Mało tego, co z tego, że juz piątek? A niech sobie i będzie nawet sobota! A zrobić dobre napisy to też nie jest prosta sprawa [sam się o tym przekonałem]. Trzeba zrobić porządne synchro, poprawnie zdania ułożyć, zrobić korektę, a to zabiera trochę czasu.
Wstyd i hańba!
Zgadzam się z wypowiedzia wyżej... powinnienes się cieszyc że wogóle będziesz miał napisy a nie jeszcze wybrzydzać....[zly] Do niektórych anime sie jeszcze dłuzej czeka na napisy i jakos nikt nie narzeka...
Szanuj się. W życiu nigdy nigdy nie będzie "chcesz i masz", a swoją frustrację zachowaj dla siebie i cierpliwie czekaj na suby...[ej]
Koleś, suby od DB wychodzą w nocy z czwartu na piątek i ty myślisz, że ktoś nie śpi i odświeża stronkę Dattebayo co minutę, żeby jak najszybciej dorwać nowy odcinek i zrobić dla ciebie suby, za co nie otrzyma nawet słowa dzięki, tylko tekst w stylu "powinny być szybciej"? pfff SZANUJ SIĘ.
Przeciesz <-- i jak już masz zamiar się frustrować na forum, to rób to poprawnie Oo.
I chamski to jesteś ty waląc takie teksty...
spoko wyluzujcie... . Ale wy pewnie też czekacie na napisy do naruto...
Każdy czeka, ale cierpliwie i nikt nie pisze takich tekstów jak ty....
a co ja mam powiedzieć ogrodam anime, od 135 epka czekam co tydzien na sasuke i lipa miałem nadzieje że może już może ten czas i na bank za 3 tygodnie żnów go nie pokażą przy tym tempie to na wakacje będzie zmianka:d ale za to movie co ma wyjsc tylko on bedzie:d
[cytuj]~madzia_0131 napisał(a):
Każdy czeka, ale cierpliwie i nikt nie pisze takich tekstów jak ty....[/quote]no widzisz kady czeka wic nie jestem sam i jedynym "sępem" mna tym serwie!!! xD
A przecież jestem tylko wkórzowny a to nie znaczy że już jestem chamski. a pozatym jestem na razie jeszcze nowym użytkownikiem i jeszcze nie zabardzo wiem co i jak.
Fakt że Angielski to podstawa. Chyba zaczne tłumaczyć. Znam w końcu troszkę angielski, mam translator i znam podstawy japońskiego więc może mi wystarczy. xD spróbuje ale chyba od następnego epka bo 45 min to za dużo jak na pierwszy raz...
Jesteś koleś żałosny na maksa....znasz podstawy japonskiego i angielski?...hahahahahahahaha...tyle ci powiem....nigdy sam nie zrobisz napisow...no żałosne na maksa...........i nie obrażaj tłumaczy bo wcale się nie zdziwię jak przez takich totalnych gówniarskich debili jak ty chłopaki przestana robić napisy dla wszystkich i nie będą ich udostępniać...:/
Ostatnio edytowany przez Jamatano Orotchi (2007-12-21 15:54:48)
ej mam takie pytanko wiecie kiedy wyjdzie wersja [DB]Naruto movie 4 z przynajmniej angielskimi napisami???
Bo wiem że już jest ale tylko raw cam. Więc wiecie słaba jakość.
[cytuj]~Jamatano Orotchi napisał(a):
Jestes koles zalosny na maksa....znasz podstawy japonskiego i angielski?...hahahahahahahaha...tyle ci powiem....nigdy sam nie zrobisz napisow...no żałosne na maksa[/quote]ej kolo nie przesadzaj... bo sam pewnie nic nie umiesz. Jak chcesz to możemy się założyć że zrobie zajebi**e napisy do naruto shippuuden 40-41 do wieczora i wrzuce je na serw z czasówką do db.
Jak nie wiesz co i jak to powstrzymaj się od wypowiedzi... Wszyscy tutaj mamy rację, Neji bo jest newbie i chce bardzo obejrzeć epka... a inni bo szanują prace innych, więc przestańcie już kłócić się o byle co ;]
To zapamiętaj, że jak chcesz jakieś suby to cierpliwie czekasz (ew. piszesz o tym w odpowiednim temacie i dopiero czekasz), a o suby do tasiemców (Naruto, Bleach) nigdy się nie prosisz.
[url]http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=1883] Tu piszesz co chciałbyś mieć przetłumaczone.
Widzisz, jeśli chodzi o serie, które wychodzą na bieżąco, to każdy nowy odcinek staram się oglądać bez subów . Dzięki temu poznaję nowe słownictwo i łączę przyjemne z pożytecznym. Jak nie znam jakiegoś słowa, to często robię pauzę i specjalnie sprawdzam na translatorze co dane słowo oznacza. Uwierz, angielski nie jest trudny, a jak się przydaje...
~Hyuuga_Neji, ja na napisy nie czekam.;) Czyli nie sępie.:P Powiem tak, jeśli masz zamiar pisać takie coś, to w ogóle daj sobie spokój, większych kozaków się usadzało.;)
Madzia_0131, kocham ten Twój avatar.
[cytuj]~Jamatano Orotchi napisał(a):
Jestes koles zalosny na maksa....znasz podstawy japonskiego i angielski?...hahahahahahahaha...tyle ci powiem....nigdy sam nie zrobisz napisow...no żałosne na maksa
ej kolo nie przesadzaj... bo sam pewnie nic nie umiesz. Jak chcesz to możemy się założyć że zrobie zajebi**e napisy do naruto shippuuden 40-41 do wieczora i wrzuce je na serw z czasówką do db.
Jeżeli tak to czekam ;]