#701 2007-11-22 00:04:40

darkschab
Użytkownik

Odp: Claymore anime dyskusje

przepraszam was bardzo ale nie czytam mang więc siedzę w temacie anime i co do niego odpowiadam i temat też jest poświęcony anime więc ........:)

#702 2007-11-22 00:21:37

Shinuta
Użytkownik

ale i tak najsilniejsza to jest organizacja, zobaczycie jeszcze będzie tak że w tej organizacji jest ktoś silniejszy od claymore.

722396467d834906med.jpg
We will continue to exist, we haven't finished what we have to do yet.

#703 2007-11-22 00:23:01

Kasumo
Użytkownik

a jest moze gdzies w internecie manga po polsku?? moglibyscie dac link??

#704 2007-11-22 00:59:52

darkschab
Użytkownik

Jubei napisał:

ale i tak najsilniejsza to jest organizacja, zobaczycie jeszcze będzie tak że w tej organizacji jest ktoś silniejszy od claymore.

według mnie na pewno organizacja jest silna i jej motywy do końca nie są znane, ale na pewno nie są dobre, wygląda to bardziej tak, że przez organizację się wszystko zaczęło i to ona jest powodem całego zamieszania. To jest jedna wielka przykrywka a ci wszyscy kolesie są na usługach jakiegoś ciemnego typka czekam na kontynuacje smile:):) wydaje mi się że claymore są po to by z nich właśnie powstawały przebudzone zresztą nie wiem nic o 3 z wysłanników czeluściale może w mandze była jakaś wzmianka ???

#705 2007-11-22 09:06:39

turunks
Użytkownik

ale ta dziewczynka - mieszkaniec czeluści, wydawala sie silniejsza od Priscilli i tak tez wyglądała...

#706 2007-11-22 09:17:52

Diabetik
Użytkownik

Nie zdziwię się jeśli w organizacji są jakieś Jomy

#707 2007-11-22 13:05:39

turunks
Użytkownik

[cytuj]Nie zdziwię się jeśli w organizacji są jakieś Jomy[/quote]
przeciez były by one szybko wykryte przez Claymore, np. przez tą, co wyczuwa yoki na ogromną odległość....

#708 2007-11-22 13:30:19

Diabetik
Użytkownik

turunks napisał:

[cytuj]Nie zdziwię się jeśli w organizacji są jakieś Jomy

przeciez były by one szybko wykryte przez Claymore, np. przez tą, co wyczuwa yoki na ogromną odległość....

O ile pamiętam to silne Jomy mogły ukryć swą obecność.
A pozatym może jest coś silniejszego niż "Przebudzony"

Ostatnio edytowany przez Diabetik (2007-11-22 13:30:47)

#709 2007-11-22 14:28:09

pitersan
Użytkownik

Zależy jakiej rangi przebudzonego. Pierwszego stopnia to ciekawe jak można pokonać. Dla przykładu ta Riful wogóle nie walczyła a tylko jej pomocnik był w stanie pokonać Claymore 3 rangi i 2 pozostałe.

#710 2007-11-22 16:11:37

darkschab
Użytkownik

Diabetik napisał:
turunks napisał:

[cytuj]Nie zdziwię się jeśli w organizacji są jakieś Jomy

O ile pamiętam to silne Jomy mogły ukryć swą obecność.
A pozatym może jest coś silniejszego niż "Przebudzony"

dokładnie są jeszcze ci którzy nie musieli sie przebudzić że tak powiem smile a są jakimiś wariatami smile

#711 2007-12-28 15:50:58

Franko
Użytkownik

Właśnie obejrzałem tą serie i mam 2 pytania, ale najpierw chce napisać parę słów o wrażeniach(jestem ciekaw co się zmieni gdy "odtaje").

Zaczęło się fajnie, porównując anime do budowy: fundamenty zrobili solidne takie, że i nowe WTC by mogło na nich stanąć. Czyli co? A no cała historia o tym w jakich okolicznościach główna bohaterka zostaje claymore, ciekawe reali świata, sporo niedopowiedzeń i do tego świetna szybka akcja(co momentalnie odwróciło moją uwagę od tego, że mi się kreska nie podoba).
Następnie nazwozili materiałów i sprzętu tyle i takiego, jakby chcieli zbudować coś naprawdę imponującego: "ciemna strona" organizacji, władcy czeluści(czy jak ich tam się zwie), konflikty między 'claymorkami', "wiedźmini"(męscy claymore), Prisilla, poświęcenia (np Irene) itd.

Gdy już zdawało się być oczywistym, że wkrótce powstanie imponująca budowla(mimo,że były przesłanki by myśleć, iż nie będzie tak pięknie), więcej, budowa ruszyło i to ostro (wojna na północy), gdy wszystko zdawało się iść w dobrym kierunku, chwilę potem kurz opadł a moim oczom ukazało się to co zbudowali na tych wielkich fundamentach, czyli...

psia buda ze sklejki i patyków zrobiona, o wymiarach 1 m^3, po czym zwinęli sprzęt, odgrodzili plac budowy i odjechali , zostawiając: kartkę, że może kiedyś wrócą i dostawią do tej budy "dobudówkę", w postaci drapacza chmur, oraz ciężko nawet powiedzieć, że coś niedobudowane, bo praktycznie poza psią budą i fundamentami wszystko jest tylko napoczęte, ale co tam, to też zostawili i nara.

Jestem rozczarowany!

A, teraz pytania, może mi ktoś odpowie(chociaż pewnie to było już poruszane, to nie mam czasu przetrząsać całego wątku w poszukiwaniach):

1. Czym cleymorki zniechęcały do siebie facetów, chodzi mi konkretnie, głównie o scenę z Helen i zbójnikami w lesie, gdy już się stado chłopa napaliło, a ona coś im pokazała, odkrywając się i nagle nikt/prawie nikt już nie był zainteresowany(skuteczniejsze od kubła zimnej wody)? To było gdzieś jakoś objaśnione(może w mandze), czy po prostu małe żółte ludziki w Japonii są takimi estetami, że blizny ich tak odrzucają? (przez całe anime doszukiwałem się, co one mają na tym brzuchu/piersiach, ale się nie doszukałem)

2. Wątek na bank nie raz poruszany, wiem, że są zapowiedzi, że będzie. Ale jak myślicie jakie są szanse na to, że faktycznie 2 seria ujrzy światło dzienne i może ktoś gdzieś natrafił na to kiedy by to mogło być, bo jestem niezmiernie ciekaw co zamierzają zrobić z tą kupą którą "wybudowali" w ostatnich 2 epkach....

Ostatnio edytowany przez Franko (2007-12-28 15:56:31)

#712 2007-12-28 16:22:44

pitersan
Użytkownik

Zakończenie było dobre i nie ma co narzekać. Lecz na pewno myślą o kontynuacji za jakiś czas.

#713 2007-12-28 16:31:20

Shinuta
Użytkownik

pitersan napisał:

Zakończenie było dobre i nie ma co narzekać..

Nie nie było, bo pomineli i olali organizacje.

pitersan napisał:

Lecz na pewno myślą o kontynuacji za jakiś czas

Ta za jakieś 3-5 lat.

722396467d834906med.jpg

#714 2007-12-28 16:49:46

Franko
Użytkownik

Jubei napisał:
pitersan napisał:

Zakończenie było dobre i nie ma co narzekać..

Nie nie było, bo pomineli i olali organizacje.

Ogólnie było do dupy, przewidywalne, tanie, głupie i tak naprawdę psujące następną serię, o ile taka powstanie. Nie lubię gdy kończą serię zostawiając multum niedokończonych wątków, zwłaszcza gdy robią to tak tandetnie, a to co mnie najbardziej wkurzyło poza tym, że zjebali, to to, że zostawili sobie furtkę, by to dokończyć, czego pewnie nigdy nie zrobią.

btw zna ktoś odp. na moje pytanie nr1, 3 posty wyżej?

#715 2007-12-28 16:52:43

pitersan
Użytkownik

Ja liczę na to że w ciągu maksymalnie roku powstanie II seria. Organizacja bardzo tajemnicza, ale bardziej od tego denerwujące było że nic nie było o numerze 1 i 2 w organizacji.

#716 2007-12-28 16:57:46

Franko
Użytkownik

pitersan napisał:

Ja liczę na to że w ciągu maksymalnie roku powstanie II seria. Organizacja bardzo tajemnicza, ale bardziej od tego denerwujące było że nic nie było o numerze 1 i 2 w organizacji.

Nom o trzecim władcy też nic, notabene o pierwszym i drugim też tyle co nic. O co chodzi z nr 5... blablabla tam był tylko wstęp i zakończenie więc mnie nie dziwi, że czegoś o kimś nie było, bo tak naprawdę tylko wątek nr 9 poprawnie zakończyli, a cała reszta do doczytania, tak?

#717 2007-12-28 16:57:53

Yuichi
Użytkownik

Seria zakończona dopiero parę miesięcy temu, a już wszyscy chcieliby widzieć kontynuację. Poczekamy to pewnie będzie, ale trochę cierpliwości.

#718 2007-12-28 17:03:42

Shinuta
Użytkownik

pitersan napisał:

Na pewno nie powstanie w ciągu roku lub dwóch bo czy według ciebie seria która miałaby z 8 odcinków się opłaca raczej twórczy poczekają aż manga się trochę oddali, a nie zapominaj że 1 tom wychodzi co pół roku.
A co do tych postaci których nie pokażali w anime, to pokażą je w drugiej serii jak już kiedyś tam wyjdzie. Ale mimo wszystkoo tak szybko jej nie będzie.

722396467d834906med.jpg

#719 2007-12-28 17:04:56

Franko
Użytkownik

Franko napisał:

1. Czym cleymorki zniechęcały do siebie facetów, chodzi mi konkretnie, głównie o scenę z Helen i zbójnikami w lesie, gdy już się stado chłopa napaliło, a ona coś im pokazała, odkrywając się i nagle nikt/prawie nikt już nie był zainteresowany(skuteczniejsze od kubła zimnej wody)? To było gdzieś jakoś objaśnione(może w mandze), czy po prostu małe żółte ludziki w Japonii są takimi estetami, że blizny ich tak odrzucają? (przez całe anime doszukiwałem się, co one mają na tym brzuchu/piersiach, ale się nie doszukałem)

Odpowie mi ktoś na to?

#720 2007-12-28 17:26:33

m_jay
Użytkownik

Franko napisał:

To było gdzieś jakoś objaśnione(może w mandze), czy po prostu małe żółte ludziki w Japonii są takimi estetami, że blizny ich tak odrzucają?

Gdybys przeczytal Ichi the Killer to by ci to przez glowe nawet nie przeszlo smile.

WoodenJesus.png

Stopka forum

© Animesub.info 2024