Nie jesteś zalogowany.
Skąd można ściągnąć mangę Code Geass?
W drugim sezonie akcja będzie się działa rok po wydarzeniach z ostatniego odcinka. Suzaku nie zginie. Ma się pojawić kilka nowych postaci, np. brat Leloucha- Rollo (bardziej podobny do Nanally niż do Lulu). Poza tym akcja kręcić się ma nadal wokół Leloucha, któremu włosy tym razem sięgną do ramion.
Ostatnio edytowany przez Apollo11 (2007-12-20 01:19:04)
W takim razie troche za szybko mu te włosy urosną . Na kiedy dokładnie jest przewidywany drugi sezon?
Na wiosne marzec/kwiecien 2008. Poza tym wyszedł oficjalny trailer, ale wyglada on jak koncówka pierwszego sezonu to znaczy pare zarysów postaci fruwających w tle i napisy. A ten Rollo... Już go nie lubie. A to pospoileruje Wam, bo ja chyba wszystkie spoilery póki co znam
SPOILERY!!! dotyczące drugiego sezonu
[cytuj]- akcja drugiego sezonu rozpoczyna się rok po pierwszym (czyli beda sie nad nami znęcać CO sie stało w jaskini)
- Suzaku wyglada na jeszcze bardziej mściwego, wstąpił do Knight of Rounds która być może jest bardziej osobista gwardia Imperatora
- nowa postać Rollo Lamperouge, brat Nunally i Leloucha
- pojawia się nowy Zero (to znaczy Lulu juz nie jest Zero zapewne)
- sezon drugi bedzie sie rozgrywał bardziej globalnie, juz nie tylko Japonia
- jeszcze nie zdecydowano o podtytule, ale będzie "prawie taki sam"
- sezon drugi będzie sie również składał z walk, po walkach, po kolejnych walkach...
- Lelouch pozna ogromną ilość nowych osób; jego sposób uporanie się z nimi i przeciąganie ich na swoja strone bedzie warty obejrzenia. A kto wie, moze pojawi się również jakiś zdrajca...
- większość walk w pierwszym sezonie opierała się na Lelouchu, sezon 2 sprawdzi wytrwałość Czarnych Rycerzy jako porządnej organizacji, jednakże Lelouch uzywający swojego Geass dla cwanych celów również się pojawi.
- nie zginie tak wiele osób (ale ktoś zginie)... ale za to czeka już na nich prawdziwe piekło na ziemi
- Lelouch nadal jest protagonista serii i jego postawa nie zmieniła sie zbytnio
- Lelouch jest nadal studentem w Ashford
- na pytanie a co z Suzaku: "Jest bardzo zajęty rycerskimi obowiazkami. Póki co niezbyt widzę, by mógł wrócić do szkoły."
- włosy Lulu sa odrobine dłuższe (prawie do ramion)[/quote]
To takie co ciekawsze i najbardziej prawdopodobne.
Ostatnio edytowany przez Nanami (2007-12-20 13:48:28)
Poza tym wyszedł oficjalny trailer, ale wyglada on jak koncówka pierwszego sezonu
Jakis link masz?
btw.
---spoiler---
Akcja mniej skupiajaca sie na lulu - fail
dlugie wlosy lulu - fail
Nowy Zero? - fail
Wyglada mi to jak mniej wiecej jak akcja z death note. (kto ogladal ten raczej wie o co chodzi)
---/Spoiler---
Jeszcze go w necie nie wyczaiłam, tylko screeny
SPOILEROWO
[URL=http://img523.imageshack.us/img523/8233/1198114978271nv6.jpg][/URL]
Napisy na nim znacza:
- Lelouch! Zgiń wraz ze swoim diabelskim okiem! (biały)
- Mówili o tym w wiadomosciach, nie? Zostali całkowicie otoczeni przez armię (niebieski)
- Ach... rywalizacja złamanych serc / nieodwzajemnionej miłosci (szary)
- Rollo... jest inny od naszego brata (starszego), jeśli chodzi o naiwność... (jasny niebieski)
- Bogu dzięki! Jestescie z brytyjskiej armii? Szukałem/am swojego (starszego) brata (czerwony)
- Pokażmy / Pokażcie to Federacji Chin! Chwałę naszego Imperatora! (pionowy napis / pomarańczowy)
- Więc... więc w koncu pojawiłeś się... Rollo? (zrezygnowany głos / biały)
- Imię młodego mężczyzny brzmi... Rollo Lamperouge (pomarańczony)
Mam taka wielka prośbę.
Wczoraj sie dowiedziałem o tym anime i zacząłem ściągać sobie wersje rmvb z strony:
http://realitylapse.com/videos/code-geass.php
tylko ze do tej wersji nigdzie nie mogę znaleźć napisów.... A na serwerze animesub.info sa napisy tylko do wersji [gg]...;/
Mi do odcinkow od polowy serii z realitylapse(od polowy bo wczesniej ogladalem z nalozonymi napisami online) napisy dopasowane do [gg], pasowaly idealnie, wystarczylo zmienic nazwe napisow by ladowaly sie automatycznie(ale to drobiazg)
heh ja ogladnalem anime , dzis skocnzylem 10 min temu seria ogaldac zajelo mi to 2 dni , ale nie zaluje ze je poswiecilem naprawde bylo warto. I jak juz czytam ze jest potwierdzone ze ma byc 2 sezon jestem bardzo zadowolony bo mi sie anime bardzo bardzo podobalo hihi
mam nadzieję, że druga seria Code Geass będzie znacznie lepsza od pierwszej serii;)
Nie żeby pierwsza była słaba, ale lepiej żądać więcej niż żeby było to samo :p
Dziwny jest ten świat, gdzie jeszcze wciąż mieści się wiele zła....
Żeby było jak z Falloutem, jedynka była genialna, a dwójka jeszcze przerosła poprzednią część:D
No ba popieram tylko by nie wyszli z czyms jak Tactic (choc ja lubie tactika ale to jzu wogle inna gra niz 1 i 2 ).:)
http://www.dailymotion.com/country:pe/v … on-2_music
Tylko tyle mi się udało znaleźć...
Żeby było jak z Falloutem, jedynka była genialna, a dwójka jeszcze przerosła poprzednią część:D
Masz u mnie piwo, kolego
"Skazany na zajebistość"
W miarę możliwości wątku Fallouta już nie ciągnijcie.
oki doki
a tak do tematu, ten trailler to jednak malo mowi ale lepsze to niz nic, przynajmniej jakis w miare pewniak ze druga seria bedzie
O tym że druga seria będzie to dowiedziałem się już na końcu drugiej, był po napisach tekst w stylu "czekajcie na drugą serie, pracujemy ciężko aby była ona jak najszybciej" a w trakcie napisów końcowych było kilka scenek których w anime nie widziałem oraz parę nowych postaci
O tym że druga seria będzie to dowiedziałem się już na końcu drugiej
a to juz jest calkiem ciekawe
poczekajmy do lutego bo maja sie pojawic wtedy teasery i sie wszystko okaze
Poczekajmy do kwietnia i znów zobaczymy ukochane mordki w akcji
mam nadzieję, że druga seria Code Geass będzie znacznie lepsza od pierwszej serii;)
podkresliłem slowo "znacznie", gdyż wydaje mi sie, ze to niemożliwe....jedynka jest juz przeciez genialna, wiec dwójka mam nadzieje bedzie przynajmniej tak samo dobra...no może co najwyzej troche lepsza, jesli twórcy wzniosą sie ponad swój poziom