Nie jesteś zalogowany.
Wedlug mnie najlepsze anime to:
Elfen Lied
Neon Genesis Evangelion
Berserk
Shingetsutan Tsukihime
GunGrave
X TV
Vision of Escaflowne
Wolf's Rain
Vampire Hunter D Bloodlust
Cowboy Bebop
Rzucam klasykami bo nie chce mi się narazie za bardzo ściągać nowości, ale te są sprawdzone i kto ich nie oglądał to niech lepiej dla swego dobra nadrobi zaległości .
Skoro dożuciłaś komedie Gigi la trotola no to nie zapominaj o
Czarodziejskim zwierciadełku
1. Wonderful days
2. Vampire Hunter D - Bloodlust
3. GunGrave
4. Texhnolyze
5. Wolf's Rain
6. Hellsing
7. Elfen Lied
My favorite
0. Naruto
1. Scrapped Princess
2. Samurai 7
3. HELLSING
4. Escaflowne
5. Peace Maker Kurogane
6. NINJA SCROLL
7. Rurouni Kenshin
8. Princess Mononoke
9. Tenjou Tenge
tyle pamietam jak sobie przypomne to dopisze :]
Ostatnio edytowany przez skubii (2006-03-11 16:15:47)
Blame!
Ergo Proxy
Texhnolyze
Death Note
Bleach
Hellsing (TV & OVA)
Elfen Lied
Yamato Nadeshiko Shichi Henge
Zero no Tsukaima
GITS
Serial Experiments Lain
W sumie to kolejnośc niekoniecznie ta sama, to zależy od mojego aktualnego humoru:P
(normalnie zamieściłabym pewnie też Darker than Black, ale z racji tego, że jeszcze tej serii nie skończyłam, nie chcę się definitywnie na jej temat wypowiadać:D)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Blame!
Ergo Proxy
Texhnolyze
Death Note
Bleach
Hellsing (TV & OVA)
Elfen Lied
Yamato Nadeshiko Shichi Henge
Zero no Tsukaima
GITS
Serial Experiments LainW sumie to kolejnośc niekoniecznie ta sama, to zależy od mojego aktualnego humoru:P
(normalnie zamieściłabym pewnie też Darker than Black, ale z racji tego, że jeszcze tej serii nie skończyłam, nie chcę się definitywnie na jej temat wypowiadać:D)
To parę rzeczy nas łączy
No to let's go!
Berserk
Ef - a tale of memories
Hikaru no go
Paradise Kiss
GitS
Honey & Clover
Nodame Cantabile
Kino no tabi
GTO
Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Oczywiscie tyle mi sie udalo wypisac po 10 min zastanawiania, byc moze cos sie jeszcze pojawi a cos zniknie.
Powinienem jeszcze wstawic gantza ale ekranizacja byla przecietna (calkiem podobnie jest z tenjou tenge i X - choc tu w sumie bylo nawet ok).
btw to bylo anime blame? - to tak jak chcemy bardzo scisle trzymac sie tematu (pewnie tez by sie u pojawilo ).
Ostatnio edytowany przez m_jay (2008-01-03 23:39:43)
kolejność nie ma znaczenia. [nie mogłem sie zdecydować które są najlepsze:P]
Berserk
Naruto
Elfen Lied
Death Note
Samurai Champloo
Bleach
Full Metal Panic
Basilisk: Kouga Ninpou Chou
Cowboy Bebop
Code Geass: Lelouch of the Rebellion
Welcome to the NHK
I choćbym szedł ciemną doliną-zła się nie ulęknę, bo to właśnie ja jestem największym skur**synem w tej dolinie.
btw to bylo anime blame? - to tak jak chcemy bardzo scisle trzymac sie tematu (pewnie tez by sie u pojawilo ).
Tak, było. Bardzo króciutkie, bo 6 epów i 1 bonus, z czego każdy nie dłuższy niż 10min, ale fakt faktem, to manga mnie zauroczyła;)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Ze wszystkich serii jakie widziałem najbardziej cenię i z miłą chęcią do nich powracam to:
- Seirei no Moribito (niesamowita epicka historia w przepięknej szacie graficznej, wciąga,wzrusza, fascynuje)
- BECK (piękna opowieść o życiu, przyjaźni i pasji)
- Nodame Cantabile (mimo, iż nie przepadam za muzyką klasyczną, to właśnie ona sprawiała, że brnąłem dalej i dostawałem gęsiej skórki. JA CHCĘ CZĘŚĆ DRUGĄ!!!)
- Lovely Complex (wszystko można przezwyciężyć,nawet kompleksy!)
- Onegai Teacher (piękna opowieść o miłości)
- Full Metal Panic! all (no nie ma co ukrywać, znakomita mieszanka, jest akcja, uczucie)
- GTO(no dla mnie wybuchowe, ubawiłem się jak nigdy, spotkać takiego gościa było by miło)
- Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora (kolejna piękna opowieść poruszająca serca)
- Iriya no Sora, UFO no Natsu (jak powyżej)
- Kimi ga Nozomu Eien (takiego doła jak po tym to jeszcze nie miałem)
- Love Hina (bo wiadomo czemu)
- Suzuka (fajny romansik z otoczką sportową. Przypomina dawne lata)
- Saikano (czym jest oddanie? Życie nie zawsze jest łatwe, a wojna to shit)
Nie mam swojego prawdziwego numeru jeden. Każda seria ma soć innego, za co ją miłuję.
Kolejność przypadkowa:
-Beck
-Berserk
-Fate/stay night
-NHK ni Youkoso!
-School Rumble
-Gantz
1.Naruto
2.bleach
3.Captain tsubasa
4.Gungrave
5.aoki densetsu shoot
6.berserk
10.Hajime no ippo
11.Death note
12.one piece
i wielle innych:)
Lista jest niepełna, pozycje bez oceny końcowej nie zostały przeze mnie obejrzane w całości.
Od 7.5 wzwyż są pozycje IMHO godne obejrzenia.
1. One Piece
2. Bleach
3. Naruto
4. Ouran High School Host Club
5. GTO
6. Captain Tsubasa
1.Gintama 2.Bleach 3.Naruto 4.Death Note 5.One Piece 6.Elfen Lied 7.Ghost Hunt 8.School Rumble 9.Sumomo momomomo 10.Love Hina:P .....Dulu o tak Fate Stay Night!przypomniałeś:)
Ostatnio edytowany przez Lala_17 (2008-01-04 10:52:25)
Hmmm, to i ja podam, ale jest to lista 'bez miejsc', przypadkowa kolejność.:)
- Kare Kano
- Trigun
- GTO
- Death Note
- One Piece
- Kenshin
- Ouran
- Get backers
- Peace Maker
- Fate Staty Night
- Monster
- Coś tam jeszcze było, ale nie mogę sobie przypomnieć, pewno jakiś romans, jak co, to dopiszę.:P
Ooo, gdzieś tam znajdzie się Kateikyoushi Hitman Reborn!, Kino no Tabi the Beautiful World i Ghibliowe produkcje.[madrala]
Ostatnio edytowany przez dulu (2008-01-04 12:17:36)
dulu a o His and Her Circumstances nie zapomniałeś ? : ) - huh a jednak nie ; P, zawsze zapominam tego japońskiego tytułu.
Hah to moja lista krótka , długa nie wiem, wiem tyle że widziałem mnóstwo świetnych anime i każdą pozycję którą tu wymienię z pewnością WARTO oglądnąć.
- Shijou Saikyou no Deshi Kenichi ( Kenichi, History's Strongest Disciple Kenichi) - Humor, Sztuki walki, wspaniali mistrzowie i dobre walki.
- Death Note - Walka pomiędzy dwoma super inteligentnymi osobami (w super dużym skrócie xD)
- Ouran High School Host Club - Może niektórych urazić związek pomiędzy bliźniakami ale jest to doskonała komedia z duża ilością gagów
- Great Teacher Onizuka - Kolejne anime ze świetnym humorem i wspaniałym głównym bohaterem (Mieć takiego wychowawce - owszem!)
- His and Her Circumstances - Mi bardzo się spodobało typ: raczej romantyczna komedia szkolna? Dużo faktów przedstawione raz z jego oczu raz z jej. Świetny humor, kreska wygląda raczej na starszą ale jest idealna.
- One Piece - Niesamowity główny bohater z wspaniałym charakterem, poszukiwanie przygód i piracki okręt, walki.
- Monster - Bardzo dobry "ten zły", fabuła, zabójstwa, świetne anime.
- Golden Boy - Super komedia, główny bohater który myśli tylko o nauce życia.
- Beck - Historyjka o zakładaniu zespołu, wzlotach i upadkach głównych bohaterów.
- Honey & Clover - romatyk z elementami komedii, jedna z mocih ulubionych postaci Morita z świetnym podejściem do zarabiania kasy.
- Full Metal Panic: fumoffu - Znów świetna komedia!
Wiem napewno nie wymieniłem dużo tytułów bo po prostu o nich zapomniałem ale te które wymieniłem tutaj napewno o nich nigdy nie zapomnę, o tych świetnych seriach.
ps: Jakby nie patrzeć poczułem się jakbym wymieniał tytuły dulu . Więc napewno złapię się za Get Backers którego nie oglądałem.
Daję jeszcze swoją listę na anime planet- wszystkie anime z ocenami 4 i wyżej napewno oglądać! I pomyśleć że obejrzałem dopiero tylko ponad 180 tytułów? Chodziaż trochę czasu tego nie uzupełniałem ^^ ale wezmę się za to zaniedługo
Jeśli chodzi o to, to nie wymieniłem jeszcze co najmniej trzech wspaniałych anime - Hajime no Ippo! Ichigo 100%, NANA - z cała pewnością polecam Nane i Hajime no Ippo wszystkim ^^
Ostatnio edytowany przez Xeros (2008-01-04 14:07:36)