Nie jesteś zalogowany.
hehe żeby była jakaś porządna jakość to chętnie bym kupił ale raczej nie spodziewam się za wiele i pewnie zostanę przy moich DVDRipach
Witam mam pytanie czy mogę zamieścić tą notkę o licencji na mojej stronie?? znaczy sie skopiować ten początek, jak nie to napiszcie bo umieściłem, najwyżej usunę i napisze to samo jeszcze raz
Witam!
Za zgodą Kane'a przejąłem ten temat Anaki już od dawna nie ma, a że wątek jest przydatny postanowiłem zająć się sprawą.
Niewiele pozmieniałem w sposobie prowadzenia, ale może jednak coś chcielibyście zmodyfikować?
Proszę Was abyście również pomagali mi w aktualizowaniu spisu, począwszy od teraz - przeglądnęli i napisali czego brakuje. Najlepiej jakby każde zgłoszenie było opisane (wydawca).
Pozdrawiam
Niestety i bardzo dobrze zarazem
Vision dziś poinformował (AnimeGate)
że do sprzedaży wkrótce trafi (już można zobaczyć okładki)
Haibane Renmei
oraz
Shakugan No Shana
także następne 2 pozycje do licencji
Mam pytanie. Czy anime Bleach jest w Polsce zlicencjonowane? Przecież pokazują go na Hyperze...
Bleach ma u nas licencję telewizyjną a tutaj wypisywane są anime wydawane u nas na dvd
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
Więc zapewne ma wykupioną licencję na wyświetlanie w TV, nie podejrzewam by hyper, czy jakikolwiek inny program telewizyjny wyświetlał coś bez licencji ^^.
W sklepie Vivid www.vivid.pl można zakupić 12 ZLICENCJONOWANYCH w Polsce filmów studia Ghibli (dostępne pojedynczo i w 'paczkach')
Najlepsze Anime ze Studia Ghibli (1 - 3):
1.Szept Serca / Whisper of the Heart / Mimi wo Sumaseba
2.Podniebna poczta Kiki / Kiki's Delivery Service / Majo no Takkyuubin
3.Powrót Do Marzeń / Only Yesterday / Omohide Poro Poro
Najlepsze Anime ze Studia Ghibli (4 - 6):
1.Szopy w natarciu / Pom Poko / Heisei Tanuki Gassen Ponpoko
2.Szkarłatny pilot / Porco Rosso / Kurenai no Buta
3.Rodzinka Yamadów / My Neighbors the Yamadas / Houhokekyo Tonari no Yamada-kun
Najlepsze Anime ze Studia Ghibli (7 - 9):
1.Mój sąsiad Totoro / My Neighbor Totoro / Tonari no Totoro
2.W Krainie Bogów / Spirited Away / Sen to Chihiro no Kamikakushi
3.Ruchomy Zamek Hauru / Howl's Moving Castle / Howl no Ugoku Shiro
Najlepsze Anime ze Studia Ghibli (10 - 12):
1.Narzeczona dla Kota / The Cat Returns / Neko no Ongaeshi
2.Nausicaa z Doliny Wiatru / Nausicaa of the Valley of the Winds / Kaze no Tani no Nausicaä
3.Laputa - podniebny zamek / Laputa: Castle in the Sky / Tenkuu no Shiro Rapyuta
Anime-Gate wydało:
Ergo Proxy DVD1 (1-5), DVD2 (6-11); DVD 3 (12-17)- 10 października (data wydania)
Samurai Champloo DVD 1 (1-6), DVD 2 (7-12); DVD 3 (13-19) - nie podano daty wydania
Erementar Gerad DVD1 (1-6), DVD2 (7-12), DVD3 (13-19); DVD4 - nie podano daty wydania (2007 ??)
Haibane Renmei DVD1 (1-6); DVD2 - styczeń 2008
Shakugan no Shana ("Ognistooka Shana") DVD1 (1-6); DVD2 - styczeń 2008
Sugar Sugar Rune ("Słodkie Słodkie Czary") DVD1 (1-7); DVD2 - nie podano daty wydania
Anime-Virtual wypuściło do sprzedaży:
O dziewczynie skaczącej przez czas / Toki wo Kakeru Shoujo
Black Lagoon DVD Vol. 3 (9-12)
Coyote Ragtime Show DVD Vol. 2 (4-6)
Oh! My Goddess DVD VOL. 3 (19 - 26)
Wieczność, której pragniesz / Kimi ga Nozomu Eien Vol. 2 [2DVD] (8-14)
Sporo się napracowałeś, jednak wszystkie te pozycje znajdują się już na liście (pierwszy post) ... może za wyjątkiem planowanych terminów wydań poszczególnych odcinków.
Wiem, ale jestem fanem Ghibli i nie mogłem się powstrzymać przed spisaniem wszystkiego w jednym miejscu.
Wiecie co pierwszy raz przeczytałem tą listę i tak zaczołem się zastanawiać czy to ja jestem taki ślepy czy u nas w kraju wykupóją te licence by je poprostu mieć i się nimi cieszyć, gdyż większości tych tytułów nie widziałem na półkach, chyba ze są dostępne tylko w necie do kupienia.
Wiecie co pierwszy raz przeczytałem tą listę i tak zaczołem się zastanawiać czy to ja jestem taki ślepy czy u nas w kraju wykupóją te licence by je poprostu mieć i się nimi cieszyć, gdyż większości tych tytułów nie widziałem na półkach, chyba ze są dostępne tylko w necie do kupienia.
A gdzie szukałeś, w markecie??
Większość tytułów powinna być "gdzieś" w Empiku, reszta albo w necie, albo w specjalistycznym sklepie (widzę, że też jesteś z W-wy więc mogę polecić Komikslandie w pasażu na Metro Centrum)
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
No wiesz jak aktualizowałem (czyt. sprawdzałem każdy wpis z osobna) 2,5 miesiąca tego to każde z tych anime można było "gdzieś" nabyć (chodzi mi głównie o sklepy on-line) więc nie powinieneś mieć problemu z ich odnalezieniem. W pierwszym poście masz nawet listę takowych sklepów.
Życzę powodzenia
Jak pisze ~Arst lwią część zlicencjonowanych anime można spokojnie znaleźć w Empiku, jak oczywiście wie się gdzie szukać
Najlepiej zapytać sprzedawcę, on na pewno odeśle nas w odpowiedni dział i półkę z anime. Skoro ja bez problemu znalazłam taka półeczkę w Empiku w Białymstoku (nawet specjalnie nie musiałam jej szukać bo od razu rzuciło mi się w oczy DVD z Howl`s Moving Castle, więc po nitce do kłębka...) to myślę, że w stolicy bez problemu można też dostać anime które zostało wydane w Polsce. Poza tym można na stronie poszukać co Empik ma w ofercie z anime, tylko wcześniej trzeba się przekopać przez masę niejapońskiej animacji, bo wszystko zostało wrzucone do jednego worka, ale cóż.
Życzę owocnych poszukiwań.
[cytuj]Kowboj Bebop
Genshiken OVA[/quote]Skoro temat dotyczy anime wydanych na DVD, to co robią na liście powyższe tytuły?
Z tego co wiem, to Kowboj Bebop był pokazywany tylko w TV, a na DVD wyszła jedynie kinówka
Genshiken wyszedł na DVD, ale A-V już zastrzegło, że nie ma zamiaru wydawać OAVki
Natomiast na płytach z serią są dodatkowo 3 epki Kujibiki Unbalance.
Oczywiście może być tak, że o czymś nie wiem. Wtedy polowanie się zacznie
Ostatnio edytowany przez Yenot (2007-11-30 00:46:32)
Co do Kowboja to fakt... już go nie ma na liście
Natomiast z opisu Anime-Virtual widzę, że odcinki OVA zostały wmontowane w serię TV (konkretniej DVD nr 1, 3 i 5). Zaznaczam, że nie miałem kontaktu z tymi wydaniami, więc jeśli źle to pojmuję to proszę mnie poprawić .
Oczywiście może być tak, że o czymś nie wiem. Wtedy polowanie się zacznie
Może innym razem
Spasiba haraszo
No nie wiem, co do Bebopa. Pamiętam, że został kiedyś wydany na płytach Video-CD. Swego czasu w Secret Servis były tego reklamy i rozważałem nawet kupno, choć nie miałem nawet nad czym ich odtworzyć xD A może to było już po emisji na Hyperze? W każdym bądź razie takie wydanie kiedyś funkcjonowało xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Natomiast z opisu Anime-Virtual widzę, że odcinki OVA zostały wmontowane w serię TV (konkretniej DVD nr 1, 3 i 5).
W opisach epków faktycznie są podane OAV-ki, ale w opisie serii już jest napisane prawidłowo:[cytuj]Eksluzywnym dodatkiem do filmu jest KUJIBIKI UNBALANCE - ulubiony serial bohaterów Genshiken.
Yenot napisał:Oczywiście może być tak, że o czymś nie wiem. Wtedy polowanie się zacznie
Może innym razem
szkoda
Spasiba haraszo
OK w takim razie kasuję wpis - raz jeszcze dzięki za pomoc
I tak pewnie wyjdzie na to, że z tego wszystko najlepiej im wyszły okładki :/
I tu też pudło . Okładkę do płomiennowłosej lepiej wykonała jakaś grupa fansubberska .