Nie jesteś zalogowany.
Jakie polecacie horrory z Kraju Kwitnącej Wiśni? Najlepiej jak byłyby zbliżone do RINGów i ONE MISSED CALL 1 i 2.
Dark Water i Ju-On sa podobne do Ringow (tez jest duch w bialym ubraniu z dlugimi czarnymi wlosami).
jakby ktos polecil jakies dobre horrory to by bylo milo bo wyrzej wymienione z horrorami jak dla mnie nie maja nic wspolnego
A co jest dla ciebie horrorem? Cos gdzie jest jakis morderca i zarzyna wszystkich wokol? Jak tak to sobie obejzyj jakis amerykanski. Japonskie horrory nie maja za zadanie szokowac widza tylko zryc mu psyche :]
zagraj sobie w F.E.A.R. - strzelanka z duza doza horroru
amarthar, chyba we wszystkich japońskich horrorach jest duch któremu trzeba pomóc.
azazel, Dobry horror to japoński horror !
Ichi The Killer (Uncut-2CD-DIVX)[jap-eng sub] - wypasisty film, Horror który bardziej podchodzi pod triler psychologiczny, z dodatkiem sensacji. w każdym razie sieka w okuł , wszyscy bohaterowie są źli(raczej psychicznie źli) i ginie tyle ludzi, tak się flaki leją, że aż czerwono się robi przed oczami. (a to raczej nie jest zbliżone do RINGów)
Devilman - (Horror, S-F na podstawie mangi) zapowiada się z opisu lepiej, niż w rzeczywistości jest. Mrowie efektów specjalnych, główny bohater został opętany przez demona ale zachował dusze ludzką i ma dylemat kogo zabijać. Flaki się leją, ginie mrowie ludzi i demonów... (też nie podchodzi pod RING)
Allive - (Sensacja,Triler, S-F) Bardzo dobry film. Zaczyna się tak, że gościu idzie na krzesło elektryczne (wyrok śmierci za zarżnięcie mieczykiem około 7 osób bo zgwałcili jego dziewczynę, którą podobno i tak potem zabił)... zostaje włączony prąd... i ... tak się zaczyna jego historia. (TO nie horror i nie jest zbliżone do RINGów ale bardzo go polecam)
Dollmaster, Ju-on (ale pierwszy), Audition (bardziej triller niż horror, ale nieźle wjeżdźa na psychę).
taa horrory mejd in usa chodzi mi o klimat jak do tej pory nie wiedzialem zadnego horroru ktory by mi sie spodobal :-) a fear'a przeszedlem wczoraj :-)
Eh, czemu każdy dobry japoński horror ma swojego odpowiednika USA :/
Mam mały problem. W wyszukiwarce isohunt wpisałem ju-on i mam takie wyniki.
Jak ktoś byłby tak dobry i powiedział który torrent to wersja japońska to byłbym niezmiernie wdzięczny
Z japońskich horrorów oprócz wymienionych ogladałem też Kairo
no i jeszcze inne filmy Ryuhei Kitamury, oprócz wspmnianego już Alive, widziałem jeszcze Versus i Aragami
Polecam jeszcze The Eye, Three i Phone (co prawda nie japońskie a Korea/Tajlandia, ale i tak bardzo falne)
Wczoraj widziałem Dark Water. Dziwny film.
Na dysku czeka jeszcze One Missed Call.
Jak gdzies ci pisze Ju-On to to jest wersja japonska. Tylko ze tego sa 4 czesci. Dwa filmy telewizyjne (Ju-On The Curse i Ju-On The Curse 2) i dwa filmy kinowe (Ju-On The Grudge i Ju-On The Grudge 2). Film amerykanski nazywa sie po prostu The Grudge.
Japonski Dark Water jak dla mnie poprostu jest nejlepszy, Lubie taki klimat Czy Ktos powie cos ciekawego o Ringu Zero, bo sie zastanawiam czy to ssac ;/
Jak u mnie z sufitu kapało, to nie robiłem z tego horroru - nie polecam
Polecam film The Shutter, nie jest on z Japoni ale z Tajlandi. Zbliżone są klimaty z The ring. Jak dla mnie film jest świetny i uważam, że jest wart obejrzenia.
No, coz. Ring 0 Birthday to najgorsza czesc tego cyklu (z tych co widzialem). Chociaz moze warto obejzec, zeby sie dowiedziec dlaczego tak naprawde Sadako stala sie zla, albo chociaz po to zeby obejzec sobie Yukie Nakamę w glownej roli (niezla z niej laska ).
A i jeszcze jak nie masz dosc tych wszystkich Ringow, to jest jeszcze japonska seria Ringu: Kanzen-ban (3 odcinki), japonski serial Ringu: Saishuu-shou (12 odcinkow), japonska alternatywna kontynuacja pierwszej czesci zatytuowana Rasen (i do tego 13-odcinkowy serial Rasen: The Series) i koreanski film kinowy Ring Virus.
Obejrzałem wczoraj Dark Water i muszę przyznać że jestem zaskoczony zakończeniem. Myślałem, że film skończy się "happy end'em" jak np. w Ringu czy One Missed Call. Jako że japońskie horrory przeważnie oddziaływują na psychikę chyba do końca nie zrozumiałem tego filmu. UWAGA - NIE OGLĄDAŁEŚ NIE CZYTAJ!!! Czy ktoś może mi powiedzieć czemu matka "wyżekła się" Ikuko? I czemu nie zajrzała do zbiornika na dachu, żeby sprawdzić czy jest tam ciało?
Ja polecam dorzucic do tego
Talles of Two sister i Shutter..Warte obejrzenia, chociaz mało popularne..polecam jeszce film Darkness.. jest to amerykanska produkcja ... moze nie jest za ciekawa, ale switne jest 5 min... (cos ala Silent Hill, kiedy dom sie całkowicie zamyka i wnetrze staje sie jak w SH.. super, dlatego warte obejrzenia)