Nie jesteś zalogowany.
Czy ktos ma namiary na jakiś ftp. czy http. gdzie pobiore płytkę/płytki zespołu Maximum the Hormone?
Lub też Yousei Teikoku
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2007-03-20 11:07:01)
wpisz sobie na mininova.org albo na isohunt.com i tam ci się pokaże szukałeś ??
A ja mam prośbę o namiary na podobne gatunkowo zespoły
Zna ktoś Wystarczy nazwa, resztą sam sie zajmę
Dołączam do prośby o jakiegoś linka do albumów Maximum the Hormone (Buiiki Kaesu już słucham prawie od dwóch miesięcy, i już mi się powoli zaczyna nudzić). Ale zależy mi na w miarę porządnej jakości (czyli 192 kbps i wyżej, bo do 128 kbps to namiary już mam).
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-04-29 21:15:55)
http://www.torrentz.com/72ab4e1273e9595 … 8ca95f51e8
Czyli dyskografia ;P
Ostatnio edytowany przez DaBiDo (2007-04-29 22:16:36)
No właśnie mi zależy na wyższej jakości, a te mp3 mają po 128 do 160 kbps. Ale i tak dzięki za linka, sobie PV Zetsubou Billy ściągnę .
Taka sobie ciekawostka (arty pochodzą z mangi Detroit Metal City).
A ja mam prośbę o namiary na podobne gatunkowo zespoły
Zna ktoś Wystarczy nazwa, resztą sam sie zajmę
Sporo jest zbliżonej gatunkowo kaszany. Warto poznać rzeczy nieco mniej rozrywkowe, ale niebanalne: Today Is The Day, Neurosis, a z japońszczyzny: Zeni Geva (grali w Polsce) i Boris (którzy nagrywali muzykę totalnie od Sasa do Lasa, więc to, co ewentualnie uda Ci się znaleźć, może być akurat całkiem nie w tym stylu). A z takich więcej rozrywkowo-rock'n'rollowych wykonawców - Faith No More (ktoś, kto zna w ich wykonaniu tylko przeróbkę Easy Murzynów z The Commodores, snującą się jeszcze po radiach i telewizjach, słysząc albumy King for a Day... Fool for a Lifetime i Angel Dust, może nie uwierzyć własnym uszom. Wymieniłem wykonawców mniej znanych, niszowych (Today Is The Day, Neurosis, Zeni Geva, Boris) i trochę zapomnianych (Faith No More), bo np. System Of A Down jeszcze działa i jest chyba dość znany.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2008-01-12 16:23:20)
To ten zespół co grał przy 2 openingu/Endingu Death Note'a? To ja również się na to skuszę
Taka sobie ciekawostka (arty pochodzą z mangi Detroit Metal City).
MEGA[okej] Maximum the Hormon zaczęłam słuchać równo z pojawieniem się drugiego openingu do Death Note. Ten kawałek jest świetny a połączenie z DMC jest bajeczne[hehe] Klip rządzi[yahoo]
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Nawet fajne... do 30 sekundy, kiedy to wkracza melodyjny metal (WTF!?). A szkoda, bo akurat jestem na etapie poszukiwań czegoś fajnego
Today Is The Day naprawdę świetna kapela, polecam osobiście zwłaszcza "Temple of the Morning Star". Gdyby ktoś się chciał skusic na Neurosis, powinien się przygotowac na nieco cięższe (bynajmniej nie ma to nic wspólnego z "ostrzejsze") brzmienia, dobre na odprężenie i relaksację w słuchaweczkach po ciężkim dniu
Takie rock'n'rollowe - skoczne i wesołe, ale ostre granie z Japonii to Bathtub Shitter jest :D A spoza Japonii to może na przykład Blood Duster.
przedwczoraj ściągnołem "Buiikikaesu" i słucham prawie non stop na full. Matka ma już tiki, stary zgłaśnia tylko telewizor. Miły relaks dla ucha po Ministry. Ciekawe jak wcześniejsze płyty. Jeżeli ktoś już słuchał to proszę o komentarz czy równie dobre. Piosenka Shimy best.
Buiikikaesu to jedna z moich ulubionych piosenek Maximum the Hormone . Najbardziej mi sie podoba ich osttani album, ale ten z 1999 - A.S.A. Crew w ogóle mi nie podpadł do gustu ;p, te późniejsze albumy były już coraz lepsze, ale Buiikikaesu (2007) i tak rządzi .
Piosenka "Chu Chu Lovely Muni Muni Mura Mura Purin Purin Boron Nurururerorero" tez przyjemna dla ucha xD.
EDIT:
~B4RT3K święta racja "Kuso Breakin No Breakin Lilly" tez wymiata ;D.
Ostatnio edytowany przez maryska (2008-01-14 23:20:22)
Dla mnie najlepszą jest:
- "Kuso Breakin No Breakin Lilly"
- "Chu Chu Lovely Muni Muni Mura Mura Purin Purin Boron Nururu Rero Rero"
Ostatnio edytowany przez B4RT3K (2008-01-14 23:18:25)
przedwczoraj ściągnołem "Buiikikaesu" i słucham prawie non stop na full. Matka ma już tiki, stary zgłaśnia tylko telewizor. Miły relaks dla ucha po Ministry. Ciekawe jak wcześniejsze płyty. Jeżeli ktoś już słuchał to proszę o komentarz czy równie dobre. Piosenka Shimy best.
powiedziałbym, że rewelacyjne
płyta Kusoban, kawałek Seiri Tsuuha Kannaduki wo Koora sukion
edit. ~Koi no Mega Lover~ nie ma lepszego kawałka do zamykania licznika
Ostatnio edytowany przez parara (2008-01-15 00:11:26)
KDE4 ssie
IMO z Buiiki Kaesu!! najlepsze są:
Buiiki Kaesu!!
Zetsubou Billy
Akagi
Shimi
A z Kusoban:
Seiri Tsuuha Kannaduki wo Koora sukion
Mr. Boogie Tambourine Man
Heisei Strawberry Vibe
Reszty albumów jeszcze nie słyszałem, trzeba będzie ściągnąć:D.
ja właśnie ściagam reszte płyt. Kusoban niezłe. Polecam również teledyski, zwłaszcza do piosenki Koi no Megaraba.
ja właśnie ściagam reszte płyt. Kusoban niezłe. Polecam również teledyski, zwłaszcza do piosenki Koi no Megaraba.
Popieram kolegę teledysk do Koi... wymiata
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-01-15 18:16:34)
ja posiadam ich całą dyskografie, ale nie wsłuchiwałem się w poprzednie płyty i przeważnie tylko płyty Buiiki Kaesu słucham:)
imo również uważam że "Chu Chu Lovely Muni Muni Mura Mura Purin Purin Boron Nurururerorero" jest najlepsza:D