Nie jesteś zalogowany.
Dlatego warto oglądać z ang. subami i przy okazji poduczać się tego języka Przyjemność + Nauka w jednym, czego chcieć więcej ?
QFT:).
Sądzę, że moje napisy można oglądać, bez popadania w nerwicę, od 46 odcinka.
Mówisz? Będę musiał sprawdzić . Narazie jestem na 61.
Przy okazji, One Piece najlepszy, póki co, tasiemiec jaki oglądałem dotychczas .
a ja nieznam na tyle angielskiego zeby ogladac bez napisow i czekam i nienazekam na jakos bo sam lepszych nie zrobie
Ostatnio zauważyłem, że na wikipedi jest słabo rozwinięta recenzja o One Piece więc ją trochę podrasowałem. Chciałbym żebyście sprawdzili czy nie popełniłem jakiś błędów, a jak tak to prosił bym o ich poprawienie. Tu macie link http://pl.wikipedia.org/wiki/One_Piece
nami nie dolaczyla jako druga tylko jako 4
a co do statku marzen to franki uwaza ze to jest statek marzen ( zeby nim byl musi przemierzyc wszystkie morza dlatego zostal zeby go naprawiac gdy zostanie zniszczony)
Ostatnio edytowany przez BeAsTMaStEr (2008-01-17 22:56:57)
Nami dołączyła jako druga, czyli była trzecią osobą w załodze. Jako czwarty do Luffiego dołączył Sanji.
Ostatnio edytowany przez Wojcirej (2008-01-17 23:02:53)
...
co do nami niebyłem pewien która była z kolei, a statek... hmmm to jest moje zdanie ale jeśli popełniłem błąd to poprawcie, tak jak pisałem, w sumie to niema być dla nas tylko dla tych którzy nie znają one piece
wojcirej chyba nie tak bo ussop byl przed sanjim
Tak jest. Ja to porawię. BTW ja sporo napisałem tam o One Piece
wojcirej chyba nie tak bo ussop byl przed sanjim
Oczywiście, że tak. Czyż to nie wynika z tego, co napisałem?
Kolejno dołączali: Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Chopper, Robin noi Franky.
Czyli Usopp dołączył jako trzeci. Sanji jako czwarty. I wszystko jasne. ;]
Swoją drogą, w opisie Choppera jest błąd -> nagroda za niego wynosi 50 beli, a nie 5.
Ostatnio edytowany przez Wojcirej (2008-01-17 23:27:59)
...
jak nami dolaczyla jak mugiwara pokonal arlonga
Dupa jasiu... już była w załodze jak była akcja z Kayą i Usoppem... dołączyła po pierwszym spotaniu z Mugiwarą, wprawdzie nieoficjalnie, ale już była. Jednak na dobre dołączyła tak jak napisałeś, po pokonaniu Arlonga.
...
wlasnie na dobre sie przylaczyla a wczaesniej z nimi podruzowala
jesli tak myslicie to ksiezniczka z alabasty (vivi) tez powina nalezec do zalogi
No dobra, wszystko jest zawarte w tytułach poszczególnych chapterów w mandze. Będę pisał o tytułach angielskich;)
1. Jako pierwszego mamy Zoro, zostaje przedstawiony w chapterze nr 3 - Introducing Pirate Hunter Zoro. Natomiast do załogi dołącza w 6 chapterze - The First Person.
2. W 8 chapterze mamy przedstawioną Nami. W 21 rozdziale - Town - "dołącza" do załogi.
3. W 23 rozdziale przedstawiony zostaje Usopp, który też "dołącza" do załogi w 41 rozdziale o tytule - To the Sea.
4. W 43 mamy przedstawionego Sanjiego - Introducing Sanji. W 68 rozdziale - The Fourth Person - Sanji dołącza do załogi.
5. No i mamy teraz sagę Arlonga, przed którą Nami ucieka z załogi, by w rozdziale 94 - The Second Person - zostać oficjalnym członkiem załogi:]
6. W rozdziale 139 - Introducing Tony-Tony Chopper - mamy przedstawionego Choppera. Który "dołącza" do załogi w rozdziale 153 - Hiluluk's Sakura.
7. W rozdziale 217 - Stowaway - do załogi "dołącza" Nico Robin.
8. W rozdziale 329 - My Name is "Franky" - przedstawiony nam zostaje Franky. Na razie nie dołącza do załogi.
9. W rozdziale 332 - Lufy vs Usopp - z załogi odchodzi Usopp.
10. W rozdziale 339 - The Third and the Seventh - do załogi oficjalnie dochodzą Usopp, jako 3. osoba, i Franky jako 7. osoba:]
Podsumowując:
Do załogi oficjalnie nie dołączyli Tony-Tony Chopper oraz Nico Robin:) Można z tego łatwo wywnioskować, że te osoby doczekają się swoich rozdziałów, w których najpierw odejdą z załogi, by później dołączyć z powrotem jako oficjalni członkowie. Chopper jako 5 i Robin jako 6:]
Jako ciekawostkę podam, że Chopper już raz odszedł z załogi w sadze Foxy, gdzie został wygrany w Dave Back Fight xP Ale jak wiemy, wrócił:D
No i wciąż nie wiemy, jak sytuacja się rozwinie z Brookiem. Jeśli coś pominąłem w nr rozdziałów itp., to mnie poprawcie:]
Edit:
Fajną ciekawostkę na temat Sanjiego znalazłem
Ostatnio edytowany przez Starfox (2008-01-18 01:42:48)
Fajną ciekawostkę na temat Sanjiego znalazłem
To chyba pierwszy raz, kiedy widzę całą jego twarz.:-D
Mam takie spojlerowe pytanie, czy widać koniec mangi? Jeśli tak, to zacząłbym sobie czytać.
W anime mam małe zaległości, myślałem nad dalszym oglądaniem, ale nie wiem, czy przeżyję cotygodniowe czekanie na odcinek.
Czy widać koniec... Hm, trudno powiedzieć. Niby Luffy mówił na początku One Piece, że aby zdobyć ten skarb potrzebuje 10. ludzi do załogi. Na razie ma ich 7, w tym 8 może być Brooke. Więc brakuje jeszcze 2. Może niedługo będą wpływać na The New World, więc przewiduję, że.... Jesteśmy gdzieś tak w połowie w mandze;p No i zobaczymy to na podstawie tych nowszych rozdziałów: Czy Brooke dołączy? Czy Kuma polegnie? Czy dotrą na wyspę Syren? Co się stało z Acem? I co najważniejsze, jak szybko wpłyną na The New World. Jeśli szybko, to przewiduję, że powoli będziemy zmierzać we właściwą stronę, czyli na Raftel i ku końcowi... O ile koniec jest możliwy w tym anime;D Ale czytać warto, manga dość znacznie się od anime różni w kilku miejscach:D
Edit:
Tak mi się przypomniało... Może się okazać, że kolejnym członkiem załogi może być Sogeking XDDDD Jak na zwariowany klimat One Piece, to może być dość prawdopodobne;p Luffy przyjmie takiego super snajpera;p
Ostatnio edytowany przez Starfox (2008-01-18 02:03:38)
To, że manga różnie się od anim, jestem w stanie uwierzyć.:P
Ja nawet nie wiem, kto to jest Brooke, nie ma co, napaliłem się! Obejrzę tyle, ile jest, a dalej będę czytał.
Dzięki za info. Siadam do 327, to chyba filler, ale co zrobię.
Tak mi się przypomniało... Może się okazać, że kolejnym członkiem załogi może być Sogeking XDDDD Jak na zwariowany klimat One Piece, to może być dość prawdopodobne;p Luffy przyjmie takiego super snajpera;p
W tym tytule wszystko jest możliwe.:D
Nie to, przypomniały mi się czasy, jak Usopp odszedł z załogo.:D Motyw Sogekinga jest nieziemski.[roftl]
Ba, szczególnie jego motyw muzyczny. No i ta ślepa wiara Luffy'ego i Choppera w możliwości i sławę Sogekinga jest świetna:D A jego muzyczkę sobie ściągnąłem w mp3 i ustawiłem w komórce
no muzyczka jest niczego sobie odrazu skojarzylem z bajkami z dziecinstwa
Weź przestań, nawet nie wspominaj, bo od razu mam przed oczami minę Luffy'ego.:D I te jego 'białe gały'.:D
Cholera, jutro mam klasówkę z biologi... ale po obejrzeniu jednego odcinka, chcę więcej. Jak znam życie skończy się to nad ranem.
A jego muzyczkę sobie ściągnąłem w mp3 i ustawiłem w komórce
Muszę tego poszukać.:D
Ostatnio edytowany przez dulu (2008-01-18 02:38:41)