#2381 2008-01-15 22:38:42

2Pack
Użytkownik

Odp: Naruto Shippuden

Hehe, ja bym to nazwał "wakacyjną przygodą" (czyli coś w stylu: dzisiaj cię kocham a jutro nie znam...)
Ok, żeby nie offtopować. Co sądzicie o kolejnym odcinku? Jak myślicie czy będzie on w miarę ciekawy (czyt. czy przykuje chociaż na 5 min. uwagę tych "ględzących dziadków"?) Ja myślę, że powinien wyjść na miarę przeciętnego odcinka czyli wypadnie trochę słabiej od 42 epa, no ale co najważniejsze, nie będzie w nim sceny ze śmiercią Sasoriego (jego przedśmiertny monolog zna już chyba każdy smile_big)

#2382 2008-01-18 04:51:48

ziom6270
Użytkownik

Cóż wyszedł epek 43 od DB, ale jest z nim problem. Przynajmniej ja go mam, mianowicie pobrałem go z DirectDownload i włączam, a tu co nie "ERROR". Sprawdzałem wszystkimi dostępnymi mi playerami i nic. No to myślę "podczepię torrenta" no i tak zrobiłem no, ale pobrało mi 100% no i teraz KROPKA nie wiem co zrobić. Może ktoś mi pomoże ???

#2383 2008-01-18 07:54:36

luki349
Użytkownik

ziom6270 napisał:

Cóż wyszedł epek 43 od DB, ale jest z nim problem. Przynajmniej ja go mam, mianowicie pobrałem go z DirectDownload i włączam, a tu co nie "ERROR". Sprawdzałem wszystkimi dostępnymi mi playerami i nic. No to myślę "podczepię torrenta" no i tak zrobiłem no, ale pobrało mi 100% no i teraz KROPKA nie wiem co zrobić. Może ktoś mi pomoże ???

Proponuje wrzucić plik do DivFix'a bo czasami przy "składaniu" pliku (jak ściągasz partami) program źle coś poskłada i np.: w połowie filmu zaczyna lecieć Opening (znowu), ale audio leci jak leciało, albo wogóle nie odpalisz pliku (lub odpalisz samo audio smile_big)

#2384 2008-01-18 08:27:53

lukio
Użytkownik

ziom6270 napisał:

jesli pobrales z trackera db i nadal ci nie chodzi, znaczy ze masz cos z kompem, kodeki albo system

#2385 2008-01-18 12:38:42

ziom6270
Użytkownik

luki349 napisał:
ziom6270 napisał:

Proponuje wrzucić plik do DivFix'a bo czasami przy "składaniu" pliku (jak ściągasz partami) program źle coś poskłada i np.: w połowie filmu zaczyna lecieć Opening (znowu), ale audio leci jak leciało, albo w ogóle nie odpalisz pliku (lub odpalisz samo audio smile_big)

Cóż zrobiłem jak radziłeś i normalnie nadal nie idzie, a co najciekawsze, że gdy wrzuciłem pliczek do tego programiku i chciałem go naprawić wykazało mi, że to nie jest AVI. Sprawdzałem na innych i normalnie mi naprawiało, a tego jedynego nie dało rady. <chyba se pobiorę jeszcze raz>.

#2386 2008-01-18 12:45:20

Beavis
Zbanowany

ziom6270 napisał:

Widocznie byłeś jednym z tych 2000 "szczęśliwców" smile_big Więcej na stronie DB

papa

#2387 2008-01-18 12:55:49

ziom6270
Użytkownik

no to wszystko wyjaśnia

#2388 2008-01-18 14:43:02

budyn
Użytkownik

Strasznie beznadziejne się te anime zrobiło.
Robi się coraz bardziej prymitywne, kiedyś używali pieczęci ,ruchów rąk. Teraz wszystko sprowadza się do jednej pieczęci lub wszystko wyjaśniają "blood limited".

Niby po co by ten 3-letni trening Naruto z Ero-senniem jeśli jedyne co umie Naruto to się wkur^&*^ i wyzwalać dużo energi.
Rozumiem ,że  niedoścignionym wzorem dla nich jest Dragon Ball. Tylko ,że tam oprócz wkurwu były jakieś techniki i było to jakieś bardziej logiczne. O ile można mówić w tego typu produkcjach.
Najlepszy w tym anime był początek. Pierwsza saga z mostem.
Dobrze ,że mange da się jeszcze jakoś czytać.

#2389 2008-01-18 14:51:59

Mavet
Użytkownik

co do powyzszego posta mysle ze pisales go w naglych "zaburzeniach" emocjonalnych radze powolutku ochlonac madrala

co do dzisiejszego odcinka hmmm w sumie nie czulem nudy XD cos tam ciagle robili malo bylo powtorek  z 1 naruto ... trzeba przeczekac ten trudny okres poczatku zeby potem zrobilo sie ciekawiej

Ostatnio edytowany przez Mavet (2008-01-18 14:53:42)

#2390 2008-01-18 14:53:53

lb333
Użytkownik

A ja Wam powiem, że po obejrzeniu 15 odcinków naraz, nawet mnie wciągnęło. Walka z Oro nawet, nawet. Chociaż cały czas mogę przewijać odcinek po kilkadziesiąt sekund i obejrzeć cały w ciągu 12 minut. A w takim One Piece choćbym przewinął o 5 sek, to i tak bym coś fajnego stracił.

#2391 2008-01-18 14:55:27

palma17
Użytkownik

a mnie się Naruto dalej podoba smile pierwsza seria była spoko i druga też nie jest gorsza, wiadomo że się różnią ale to zależy od gustu a o tym się nie dyskutuje smile też mam problem z ściągnięciem tego epa i juz chyba 4 raz ściągam a że nie ejstm za dobra z anglika nie bardzo kapuję o co im chodziło z tymi 2000 "szczęśliwców" smile

#2392 2008-01-18 14:55:29

budyn
Użytkownik

To są obserwacje na podstawie iluś już kolejnych epków.

Gdzie widzisz postępy w walce Naruto? Poza tym ,że się bardziej wkurwia. żadnej nowej techniki nie pokazał

#2393 2008-01-18 14:57:55

Mavet
Użytkownik

budyn napisał:

To są obserwacje na podstawie iluś już kolejnych epków.

Gdzie widzisz postępy w walce Naruto? Poza tym ,że się bardziej wkurwia. żadnej nowej techniki nie pokazał

tu bym sie nie zgodził bo moze nie on sam ale Kyubi nam pokazal 1 technike Ktora ofcorse byla turowa, ale postepy... skonczyla sie walka Oro z Naruto XD krotka (a zarazem dluga -.-) ale nie mozna miec wszystkiego ja czekam i tak tylko na moment kiedy sasuke i naruto znow beda walczyc XD

Ostatnio edytowany przez Mavet (2008-01-18 14:58:39)

#2394 2008-01-18 14:58:48

palma17
Użytkownik

Nie będę się z tobą kłócić o to że ci się nie podoba anime, jest na to tylko jedno wyjscie smile nie ogladaj. Moze zacznij czytać mange o ile tego jeszcze nie zrobiłeś, bo tam postępy były już widoczne smile pzdr

#2395 2008-01-18 15:22:36

budyn
Użytkownik

palma17 napisał:

Nie będę się z tobą kłócić o to że ci się nie podoba anime, jest na to tylko jedno wyjscie smile nie ogladaj. Moze zacznij czytać mange o ile tego jeszcze nie zrobiłeś, bo tam postępy były już widoczne smile pzdr

Jakbyś czytała uważnie posty to byś zauważyła ,że pisałem iż mangę czytam i jest ona znacznie lepsza od anime. Przeważnie tak bywa.
"Nie chcesz, nie oglądaj" - błyskotliwa rada. Tu nie chodzi o to ,że nie lubię.
Naruto mi się kiedyś podobało ,ale przyszły czasy fillerów, shippuuden'a i jest coraz gorzej. Oglądam poniekąd z obowiązku, bo jak już się obrzejrzało 200 ep to trudno porzucić.
Mam nadzieję ,że się w końcu Naruto odbije od dna.
Te ostatnie odcinki to zamiast 20 minut oglądania jest 5.
Ale nic już, bo dyskusja nad tym anime jest nieco bezcelowa. Ten tytuł ma swoich zagorzałych fanów i dyskusja na temat staczania się ich anime mija sie z celem.

Ostatnio edytowany przez budyn (2008-01-18 15:27:21)

#2396 2008-01-18 15:43:04

palma17
Użytkownik

Doobra zakończmy tą rozmowę bo jak już wspomniałeś mija się ona z celem jezor co do epa to wciąż nie moge go ściagnąć i coraz bardziej się wkurzam ;(

#2397 2008-01-18 15:46:47

Użytkownik

Mnie naruto się w miare podoba teraz, jedyne co by mogli wyrzucić to cholerne flashback'i [przecież wszyscy pamiętaja co sie działo pare odcinków temu czy w jakimś stopniu nawet w pierwszej serii] i iście hollywoodzkie ujęcia, bo to wygląda jak by na siłe chcieli zrobić z tego anime jakąś amerykańską superprodukecje [dajmy na to najnowszy ep 43 ujecie na przelatujace ptaki ktore składały sie z falujacej czarnej kreski, czy ukazanie z trzech stron Sai'a kryjącego sie za drzewem, patrzącego na tego mutanta Orochimaru xD]. Gdyby nie to mieli by więcej czasu na akcje, ale cóż zrobić.
Osobiście to anime oglądałem, oglądam i watpię że kiedykolwiek popsuje sie na tyle żebym przestał go oglądać i myśle że większość osób wypowiadajacych sie w tym wątku też tak mysli, choć moge sie mylić jezor

I choćbym szedł ciemną doliną-zła się nie ulęknę, bo to właśnie ja jestem największym skur**synem w tej dolinie.

#2398 2008-01-18 16:19:35

lukio
Użytkownik

Mnie naruto się w miare podoba teraz, jedyne co by mogli wyrzucić to cholerne flashback'i [przecież wszyscy pamiętaja co sie działo pare odcinków temu czy w jakimś stopniu nawet w pierwszej serii] i iście hollywoodzkie ujęcia, bo to wygląda jak by na siłe chcieli zrobić z tego anime jakąś amerykańską superprodukecje [dajmy na to najnowszy ep 43 ujecie na przelatujace ptaki ktore składały sie z falujacej czarnej kreski, czy ukazanie z trzech stron Sai'a kryjącego sie za drzewem, patrzącego na tego mutanta Orochimaru xD]. Gdyby nie to mieli by więcej czasu na akcje, ale cóż zrobić.
Osobiście to anime oglądałem, oglądam i watpię że kiedykolwiek popsuje sie na tyle żebym przestał go oglądać i myśle że większość osób wypowiadajacych sie w tym wątku też tak mysli, choć moge sie mylić jezor

producentom nie zalezy juz na tym zeby kazdy odcinek byl interesujacy, zalezy im na tym zeby byl. po usunieciu flashback'ow, ukazywania piekna widkow i pocztowek z bohaterami zostalo by 5 min nowego odcinka...

#2399 2008-01-18 16:52:59

Dragant
Użytkownik

Cóż my na to nic nie poradzimy. Pozostaje nam tylko czekać i patrzeć jak sie potoczą dalsze losy

#2400 2008-01-18 17:27:38

2Pack
Użytkownik

Jak już zapewne wiecie (haha, wiem, że nikt o tym jeszcze się nie dowiedział... nawet ja sam się dziwię temu, co zaraz napiszę) chwilowo zawieszam swoją działalność jak i aktywność na forum ansi. Nie muszę was zamęczać własnymi powodami, bo chyba z tego powodu się nie popłaczecie... tłumaczy/grup Shippuudena jest od piernika i jeszcze troszki :-) Możecie już świętować kochani koledzy-konkurenci, bowiem w najbliższym czasie większa część fanów polskiej wersji soft Shippuudena przejdzie pod wasze skrzydła... nie zawiedzcie ich smile_lol

Stopka forum

© Animesub.info 2025