Nie jesteś zalogowany.
czacha222 napisał:khadzad napisał:
HAHAHAHAHAH! Boskie! xD
Mógłbyś sie przynajmniej poprawnie pisać po polsku.:P
A co było niepoprawnego w mojej wypowiedzi? xD
Jubei napisał:czacha222 napisał:khadzad napisał:
HAHAHAHAHAH! Boskie! xD
HAHAHAHAHAH! Po polsku pisze się: Przez CH
czacha222 napisał:Jubei napisał:czacha222 napisał:khadzad napisał:
HAHAHAHAHAH! Boskie! xD
Do'h! Rzeczywiście jest się czego czepiać. A może ja nie chcę się śmiać po polsku? xD
Ostatnio edytowany przez czacha222 (2008-01-20 19:43:57)
http://uvod.wrota.com.pl/vault109.php
Jeden z moich ulubionych komiksów internetowych. Tutaj w wersji pl.
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
Jubei napisał:czacha222 napisał:Jubei napisał:czacha222 napisał:khadzad napisał:
HAHAHAHAHAH! Boskie! xD
Do'h! Rzeczywiście jest się czego czepiać.
A może ja nie chcę się śmiać po polsku? xD
Jak nie chcesz po polsku to przynajmniej miej całe jedno zdanie w jednym języku, czyli całe po angielsku.
Chyba jednak przesadzasz...
Wiesz, ale jak już tak się czepiasz, to pisze się "ha ha ha", rzadziej stosowane jest "cha cha cha".
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-01-20 20:11:39)
"Skazany na zajebistość"
czacha222 napisał:Jubei napisał:czacha222 napisał:khadzad napisał:
HAHAHAHAHAH! Boskie! xD
I tutaj cię zdziwię - obydwie formy są poprawne i z tego, co widzę, to nawet częściej stosuje się formę z H.
Chyba jednak przesadzasz...
Wiesz, ale jak już tak się czepiasz, to pisze się "ha ha ha", rzadziej stosowane jest "cha cha cha".
Ja nie mówiłem jak sie pisze bo to oczywiste że osobno, powiedziałem mu tylko że poprawnie przez CH
Jubei napisał:czacha222 napisał:Jubei napisał:czacha222 napisał:khadzad napisał:
HAHAHAHAHAH! Boskie! xD
I tutaj cię zdziwię - obydwie formy są poprawne i z tego, co widzę, to nawet częściej stosuje się formę z H.
W języku polskim CH jest tylko poprawną pisownią piszanie przez H jest błędem, natomiast w angielskim (i może także w jakimś innym, ale nie wiem) pisze się przez H
A czepiam się dlatego żeby ludzie wiedzieli jak sie poprawnie pisze, bo większość o tym nie wie i pisze przez H
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2008-01-20 20:41:42)
Pojebało cię, by czepiać się napisanych przez "samo H" słów "cha cha cha"?
Ostatnio edytowany przez kiczowatykoles (2008-01-20 20:43:26)
Lol xD. Ja pisze przez H bo przez ch glupio brzmi xD
OMFG, who cares Oo? To już śmiać się normalnie nie można ;o?
Skoro już tak się czepiasz o poprawną pisownię to masz
jężyku
Według mnie Jubei rozkręca jakiś cyrk i ta "kłótnia"bardzo dobrze się nadaje do działu śmieszne.
Jubei napisał:jężyku
Skoro już tak się czepiasz o poprawną pisownię to masz
Mój błąd nie zaważyłem błędu, ale już go poprawiłem:D
Według mnie Jubei rozkręca jakiś cyrk i ta "kłótnia"bardzo dobrze się nadaje do działu śmieszne.
A co jest niby takiego śmiesznego w tym że niektórzy nie wiedzą jak takie rzeczy pisać??
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2008-01-20 20:49:30)
[cytuj]ha I
1. «wykrzyknik wyrażający różne uczucia zależnie od sytuacji»
2. «wykrzyknik, parokrotnie powtórzony, nazywający dźwięki, jakie powstają, gdy ktoś głośno i spontanicznie się śmieje»[/quote]
jak widzisz wersja przez H jest poprawna;P
[cytuj]cha «powtarzalny wykrzyknik naśladujący dźwięki powstające wtedy, gdy ktoś głośno i spontanicznie się śmieje»[/quote]
Oczywiście CH również.
Jubei zabawne jest to że ty zgrywasz najmądrzejszego a nie masz racji;P
Ostatnio edytowany przez khadzad (2008-01-20 20:50:51)
Oh ***** przestańcie już.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-01-21 01:29:10)
[cytuj]ha I
1. «wykrzyknik wyrażający różne uczucia zależnie od sytuacji»
2. «wykrzyknik, parokrotnie powtórzony, nazywający dźwięki, jakie powstają, gdy ktoś głośno i spontanicznie się śmieje»
jak widzisz wersja przez H jest poprawna;P
[cytuj]cha «powtarzalny wykrzyknik naśladujący dźwięki powstające wtedy, gdy ktoś głośno i spontanicznie się śmieje»
Oczywiście CH również.
Jubei zabawne jest to że ty zgrywasz najmądrzejszego a nie masz racji;P
A sam nie jesteś mądry tylko takiego udajesz. Jak byś nie wiedział to Poprawna polska pisownia to CHA CHA CHA. Być może w słowniku jest tak napisane i nie będę zaprzeczał. Ale jak byś nie wiedział to pisownia przez H jest zapożyczona z języka angielskiego ( tak jak setki słów w ostatnim wieku) i nigdy nie było jej w oryginalnym języku polskim. A wiem to z J.Polskiego bo ostatnio na lekcjach poruszamy tematykę naszego języka i jego kultury.
I co masz coś jeszcze mądrego do powiedzenia??
Pojebało cię, by czepiać się napisanych przez "samo H" słów "cha cha cha"?
Kolejny przykład na to, ze świat zwariował...
Propozycja na motto tego forum:
"Śpieszmy sie kochać userow, tak szybko odchodzą..."
Alternatywna(wersja dla trolli):
"Spieszmy sie pisać posty, zakładać głupie tematy, nie używać wyszukiwarki, kopiowac numery gg i pisać PM'y, tak wolno resetuje sie neo..."
Ta...mając z jednej strony Słownik PWN a z drugiej osobe która ślepo wierzy nauczycielom(niech zgadne nauczyciel polaka ma ponad 50-60 lat co?) to jednak uważam że PWN ma racje i to że pisownia przez H jest zapożyczona z jakiegoś języka obcego(nie musi być angielski może być niemiecki...takich słów też mamy sporo) to jednak nadal jest POPRAWNA POLSKA PISOWNIA.
Ta...mając z jednej strony Słownik PWN a z drugiej osobe która ślepo wierzy nauczycielom(niech zgadne nauczyciel polaka ma ponad 50-60 lat co?) to jednak uważam że PWN ma racje i to że pisownia przez H jest zapożyczona z jakiegoś języka obcego(nie musi być angielski może być niemiecki...takich słów też mamy sporo) to jednak nadal jest POPRAWNA POLSKA PISOWNIA.
Nie będę cię przekonywał już więcej, wierz sobie w co chcesz ale osobiście wole wierzyć nauczycielowi który prowadzi matury z polskiego od 30lat, niż jakiemuś słownikowi.
Końce offtopa i już więcej na ten temat nie piszę, bo to co chciałem to powiedziałem a nie zamierzam się z tobą kłócić.
No jestem dobry z polskiego bo mam 4 a literówki każdemu się mogą trafić, nikt nie jest nieomylny.
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2008-01-20 21:05:10)
khadzad napisał:Ta...mając z jednej strony Słownik PWN a z drugiej osobe która ślepo wierzy nauczycielom(niech zgadne nauczyciel polaka ma ponad 50-60 lat co?) to jednak uważam że PWN ma racje i to że pisownia przez H jest zapożyczona z jakiegoś języka obcego(nie musi być angielski może być niemiecki...takich słów też mamy sporo) to jednak nadal jest POPRAWNA POLSKA PISOWNIA.
Nie będę cię przekonywał już więcej, wież sobie w co chcesz ale osobiście wole wierzyć nauczycielowi który prowadzi matury z polskiego od 30lat, niż jakiemuś słownikowi.
Końce offtopa i już więcej na ten temat nie piszę.
Właśnie widze jaki dobry jesteś z polskiego...