Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam,
Nie znalazłem takiego tematu w już istniejących, więc muszę zwrócić sie o radę. Otóż, jeden z odcinków Elfen Lied w od grupy GH-F (suby francuskie) ma podwójny dźwięk. Nie jest to opcja, że można wybrać dźwięk, jak to jest w OGG czy MKV, lecz oba lecą w tym samym czasie, różniąc się od siebie mniej-więcej 3 sekundami. Takiego odcinka nie ogląda się zbyt miło, więc proszę o pomoc.
Właściwości pliku wykazują, że są pod niego wrzucone 2 ścieżki 'Default DirectSound Device' i 'Default DirectSound Device 0005'. Czy jest jakaś możliwość, by wyłączyć jedną z tych ścieżek?
Jest. Zainstaluj CCCP (a wczesniej odinstaluj wszystkie kodeki jakie masz).
nie jestem pewnien ale chyba nie masz odpowiednich kodeków albo playera, np w windows media player Classic (znajduje się on w pakiecie K-Lite codec pack) masz wybór audio, również jesli mi wiadomo inne kodeki które odpalają się w Tray'u [(czy jak to sie pisze)np ffdshow] maja opcje wyboru ścięzki audio
Mi sie wydaje, ze nie chodzi o kodeki itp., a raczej akurat ten ep masz zwalony czy cos. W przeciwnym razie, skoro wszystkie sa w tym samym formacie, tej samei grupy itp., to wszystkie powinny sie rowno walic. Sprobuj zdoic go jeszcze raz.
Przeciez juz napisalem mu co jest najlepszym rozwiazaniem. A powodem tego jest brak splitera.
Ogółem chodzi o to, że plik ma dwie ścieżki na raz (nie osobno jak jest np. w OGG) i żadnej nie można wyłączyć (także przez ffdshow). A zainstalowany mam chyba najnowszy K-Lite Codec Pack ze splitterami OGG i MKV. Nie wiem jednak co to jest za ten splitter CCCP i skąd go pobrać.
Hmm to o czym pisze amarathar jest prawda, ale nie do konca nie wystarczy tylko odinstalowac i zainstalowac (przynajmniej u mnie to nie pomoglo) Okazalo sie ze trzeba bylo w opcjach splitera pogrzebac i mial wlaczona opcje zeby odtwarzac wszystkie istniejace sciezki, czyli np. w przypadku dual audio odtwarzal i japonska i angielska. No ale ja zamiast CCCP zainstalowalem K-Lite wiec moze to dlatego.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
waski - Czyli jest mozliwosc, by móc wyłączyć jedną ze ścierzek bez odinstalowywania K-Lite Codec Pack?
A wogole potrzebny ci jest ten caly pack? Kodujesz cos? Jak nie to wystarczy ci CCCP. Wiele osob ktore znam i mialy problemy z K-lite po instalce CCCP te problemy zniknely.
Ehh co to mowi amarthar jest prawda, ja zainstalowalem sobie K-lite z rozpedu, i jako ze niedlugo czeka mnie format to juz nie chce mis ei tego zmieniac. A ty mozesz sprobowac wejsc
start=>wszystkie porgramy=>k-lite codec pack=>configuration=> MP4 Spliter
i poszukac tam czegos, bo powiem szczerze ze jakos nie moge teraz znalezc tej opcji ktora wtdy wylaczylem, ale moze bo wlasnie bylo tam. ja mam nastepujace ustawienia. W zakladce Languages
Audio language priority =>jpn
Subtitles language priority=>off
Audio and Subtitle languages=>jpn,off
tyle ze musze sie przyznac ze raz na jakis czas mam jazde z napisami w przypadku mkv, jezeli sie chce zeby byly wyswietlane przez DirectVobSub'a.
Wiec moze rzeczywiscie najprosciej jest odinstalowac K-lite i zainstalowac CCCP
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Możesz spróbować też zainst. najnow. K-Lite Mega Codec Pack 1.37 i oprócz domyśln. ustawień zaznaczyć w nim również Corec AAC. U mnie wszystko gra - nie mam problemów z mkv i ogm.
P.S. Ja czasami koduję więc potrzebuję
Pozdro.
Strony 1