Nie jesteś zalogowany.
Wygląda strasznie dobrze zapowiadająco, jeszcze tylko 2 miesiące czekania... A ze akcja rozpoczyna sie spory kawałek czasu po wydarzeniach z koncaq pierwszego sezonu - to coś na pewno musiał Lulu z Geassem zrobić, na zajawkach ani razu go nie używa, więc zapewne nie może już tak na niego liczyć, być może ma go, ale przegiął z jego używaniem i został uświadomiony, że jeśli nadal bedzie nadużywał to źle skonczy w krótkim czasie.
Problem był z tym, że nie mógł on Geassa wyłączyć więc to dziwi, że nagle nie ma zasłoniętego oka, pewnie szybko się dowiemy co się stało z Geass.
Ostatnio edytowany przez m(e)st (2008-02-01 15:08:09)
Na niektórych forach dominuje teoria jakoby Lulu doznał amnezji i to ma wpływ na geass, kontrakt itd. ale dla mnie to zbyt naciągane i głupie rozwiązanie, twórcy napewno nie pójdą na łatwizne i zaserwują nam coś czego jak zwykle nikt sie nie spodziewał:)
Doszukałem sie również informacji że 1 odcinek sezonu drugiego zostanie wyemitowany w marcu, na specjalnym pokazie dla "wtajemniczonych" i posiadaczy jakiś specjalnych biletów? - Tak czy siak, pokaz dla określonej grupy ludzi.Może uda sie komuś przemycić jakieś ciekawe fakty, może nawet nagrać odcinek;] Chyba że będzie tam podobna do tej z pokazu prologu The Dark Knight wtedy nie dostaniemy nic:(
A co do samego Code Geass to jestem bardzo ciekawy tej nowej postaci - Rollo, niby wygląda jak męski klon Nunnuly ale jego "badlook" na niektórych zdjęciach promocyjnych jest bardzo intrygujący. Może Lelouch sprawi by Rollo przybrał tożsamość Zero by odsunąć wszelkie podejrzenia od własnej osoby?...
seria wychodzi z tego co pamiętam w kwietniu, więc spokojnie (tak się tylko nakręcacie i dostajecie padaki d***, że musicie tak długo czekać). Jak będzie coś wiadomo to się odświeży temat
To wszysko zalezy tez od amerykanów czy nie spieprza sprawy, nie zmienia np. studia... amyrakanie wiadomo jacy sa wiec wszytkiego mozna sie spodziewac xD
a co do japonskiego studia, japonskiego wydawcy oraz japonskiego CLAMP'a (wiem ze nie ma innego ) ma ameryka? :>
Oficjalny screen przedstawiający Rycerzy Okrągłego Stołu ( w tym i Suzaku)
http://youtube.com/watch?v=guSsxItkrcQ <-- tu mamy to w wersji filmowej:)
nie rozumiem czemu wierzycie we wszystko co gdzies na forach napisza... oficjalnie nie podano zadnych informacji od okolo miesiaca a przeczytac mozna tyle, ze seria ta musialaby miec kolo 100 epow. poczekajmy jeszcze z miesiac a moze producenci zdradza jeszcze jakies ciekawe informacje... chociaz to wszystko tylko psuje pozniejszy efekt wiec nawet nie wiem czy warto szukac tego typu spoilerow...
Anime jest bez sprzecznie genialne ale mnie irytuje w niej ukazanie anglików. Zamiast agresywnych/impulsywnych kobiet bądz świrów, ja raczej sobie wyobrażałem spokojnego kolesia który gdy przegra bitwę z stoickim spokojem mówi "cóż za porażka, zarządź odwrót czas na herbatę". No waśnie Wielka Brytania i gdzie oni herbatkę piją?! cóż ja zaś idę sobie zaparzyć jedną ..
Zgrzyt, kierujesz sie stereotypem Anglika.....oni tak naprawde nie rzucają wszystkiego i nie ida na herbate o 5'o clock
ja się tu kieruje zapiskami z bitew i tym co się działo jak Anglia wojowała. (przynajmniej to za mej nauki pisało w podręcznikach i w tekstach źródłowych). Więc co jak co Jak widzę arystokracje i wojującą Anglię co mam myśleć?
Po za tym będąc w Anglii zauważyłem że ludzi mało o rusza nawet biegnący po ulicy z baru kibic nie rusza ludzi?!
Pierwsza reklama nadchodządzego nowego sezonu Code geass, została pokazana w tym tygodniu, podczas transmisji Gundam 00. Nic w tym specjalnego, szczególnie dlatego że nie zostały pokazane żadne nowe sceny. Ciekawostką jest tło muzyczne które zostało użyte w tej krótkiej reklamie. Nie ma pewności co do nazwy zespołu, jednak większość osób typuje na High and Mighty Color. Najprawdopodobniej jest to także nowy Opening.
http://pl.youtube.com/watch?v=VfPODx7EQQA
Ostatnio edytowany przez ciapek (2008-02-09 22:08:09)
Tylko, że to wszystko było już we wcześniejszych trailerach , szkoda, że nie pokazali jakiejś nowej sceny.
kiedy ma mieć premierę drugi sezon?
kiedy ma mieć premierę drugi sezon?
Na AniDB pisze, sprawdź sobie.
wedlug http://anidb.net ma to nastapic dopiero 06.04.2008 wiec sobie jeszcze poczekamy