Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Za najlepszą animacje w anime nagrode dostał :
''HOWL'S MOVING CASTLE'' (Ruchomy zamek Hauru)
[Więcej o tym można poczytac na http://www.taf.metro.tokyo.jp/taf2005/e … esult.html ]
Tylko trzeba dobrze znać angielski ;)
Osobiście nie zgadzam się z tym . Ta anima jest dobra ale nie na tyle by dostac nagrode roku;)
Co wy o tym sądzicie i jaki jest wasz typ na nagrode za animacje ?
No przecież trzeba jakoś zachęcić ludzi, by poszli do kina. Przecież nie dadzą nagrody anime, które nie jest puszczane aktualnie na wielkim ekranie. Czyż nie?
A podaj mi inny przykład pełnometrażowego Anime które zostało wyemitowane w wielu krajach poza japonią...
Macie racje to wiąże sie z zainwestowantymi w anime pieniedzmi
np. Spirt Away pare lat temu :)
Świetny przykład że światem żywych rządzą pieniądze . :D
^_^....hehe....kolejny koń wyścigowy ze stajni Hayao Miyazakiego zdobywa nagrody...
Mi Hauru bardzo się spodobało, 2 razy byłem w kinie (enemef wrocławski) i pójdę raz jescze gdy będzie okazja:D
A że Ghibi ma umowę z Disneyem, to w przyszłości napewno nie zmienią w sposób diametralny swych następnych anime, czyli DUŻE pieniądze, dobra reklama i fabuła+kreska na poziomie...ja nie narzekam, bo Ghibli zawsze robiło superowe anime, a fabuła powalała mnie na kolana (na może oprócz Princess Mononoke, za łatwo można było się zorientować, co się będzie działo:D)
Czyli ja się cieszę z nagrody, pewnie są ambitniejsze kreski, bardziej fascynujące fabuły,ale kto prócz NAS z forum to obejrzy? Świat jest mały, a ludziska nie wiedzą co jest najlepsze[szpan] do obejrzenia...
Strony 1