Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam,
Nie wiem czy wiecie ale w kwietniu 2008 odbędzie się druga edycja konwentu gier Grojkon 2008 w Żywcu (każdy chyba kojarzy to miasto jako kolebke pewnego piwa, którego nazwy nie umieszczę )
Poza licznymi atrakcjami podobno ma być również dział poświęcony anime i mandze.
Ja sam po raz pierwszy się tam wybiore i sądzę, że będzie warto.
Link do strony konwentu: http://www.grojkon.larpy.pl/
Zapraszam serdecznie choć sam będę tam gościem
Pozdrawiam
O! Nawet się nie wiedziało, że takie coś organizują! Bardzo dzięki za info:)
O! Nawet się nie wiedziało, że takie coś organizują! Bardzo dzięki za info:)
Nie ma za co właśnie taka była moja idea tego postu. Ja też dowiedziałem się przypadkiem. Moim zdaniem powinno się wspierać takie działania.
To już 11 edycja, a mimo ze Żywiec jest oddalony ode mnie dosłownie o rzut beretem, to nigdy o tym nie słyszałem:( Fajnie, ze info pojawia sie z wyraźnym wyprzedzeniem.
W programie maja znaleźć sie projekcje:
[cytuj]Shakugan No Shana (ognistooka Shana)
Vampire Hunter żądza krwi
Azumi (wersja rezyserska)
Ergo Proxy (odcinki 1-5)
Samurai Champloo
Appleaseed (ostatnia nadzieja ludzkosci)
Devilman
Oprócz tego na konwencie będzie kilka prelekcji i konkursów, które przygotowuje aletheia:
# Konkurs mangowy: kalambury,
# Konkurs anime: "skąd-to-filmowe-ujęcie",
# Konkursy mangowy: wiedza ogólna
oraz prelekcja o samurajach.
No i będzie Pilipiuk
każdy chyba kojarzy to miasto jako kolebke pewnego piwa, którego nazwy nie umieszczę
Ja na przykład, kojarzę Żywiec z ogromnej dziury na jednym ze skrzyżowań:P
Co do projekcji, szkoda, że nie ma tak jak na Dojiconach itp., czyli że jest przegląd anime-nówek z ostatnich 2-3 sezonów w dal maksymalnie.
Ale tak patrząc po tytułach to hm... Chyba puszczają tylko z oryginałów. A to nam sie uczciwi ludzie trafili.:-D
Jednak wiedza, że właśnie do Żywca mam bliżej niż do Katowic, a tam jest konwent, aż prosi się, by przyjechać.
PS: Poza dziurą jest też super wąski i nierówny wjazd nad zalew
pamiętajcie o tym, że to raczej zjazd graczy planszowych, karcianych i wielbicieli fantastyki... tak mi się przynajmniej wydaje
To już 11 edycja, a mimo ze Żywiec jest oddalony ode mnie dosłownie o rzut beretem, to nigdy o tym nie słyszałem:( Fajnie, ze info pojawia sie z wyraźnym wyprzedzeniem.
Oj ale mnie zrobiłeś w balona coś mi nie pasowała Twoja odpowiedź... sprawdziłem i jest to II edycja (druga) niewyraźnie troszku napisali. To miały być litery greckie a nie 11 rzymska
W takim razie ktoś tu nieźle przegiął. Taki afisz na stronie głównej nie powinien powodować zdanych wątpliwości:
A nie na odwrót? Rzymskie to są: II
lol każdemu może się pomylić
Strony 1