#1 2008-02-18 19:40:24

kalamir
Użytkownik

Wynajmę Dobrego TŁUMACZA do...

To nie żart! Wynajmę Dobrego (lub przyzwoitego) TŁUMACZA (jego przyzwoitość sprawdzimy po dotychczasowych pracach). Jeżeli ktoś chciał zarobić kasę to już może opuścić ten temat. Za napisy nie będę wymieniał kasy tylko anime.

Chodzi o na serio klimatyczne anime BAKI GRAPPLER. Podejrzewam, że teraz kilku subberów wejdzie na aniDB i sprawdzi co to jest. Pewnie odpuszczą bo pierwsze wrażenie może być mylne. Jeżeli jednak sądzą, że istnieje pewna szansa, że ich przekonam do tłumaczenia to zapraszam na GG lub PW.

Mam tylko jedną rzecz do zaoferowania w zamian za pracę nad tłumaczeniem. Odcinki tego anime w najlepszym (jakościowo) releasie od [AIF] (jak wejdziecie, na aniDB to zobaczycie, że z emulka raczej nie pociągniecie). W każdym razie mam te odcinki na Megaupload (rapgetem omijamy zabezpieczenia i ściągamy odcinki bardzo szybko).

Dlaczego podjąłem takie kroki aby poszukać tłumacza? Bynajmniej nie dlatego, że sam potrzebuje napisów (ja już oglądam serię xD) lecz po to aby zwrócić waszą uwagę na ten przyjemny luźny tytuł. W końcu każdy musi się kiedyś oderwać od tych ambitnych anime aby popatrzeć jak pakerne słonie obijają się po pyskach.

Zapraszam zainteresowanych.

(niezainteresowanych proszę o nie wtrynianie się)

#2 2008-02-18 19:45:30

MrTToban
Użytkownik

Odp: Wynajmę Dobrego TŁUMACZA do...

Jezeli zostanie przetlumaczone to anime umiescice na ansi? Przydalo by sie tlumaczenie tego a i czy masz terz druga serie by wszystko poszlo za jednym razem?
Ja sie do tego nie nadaje ja pasorzyt jestem:D

#3 2008-02-18 19:47:47

Hatake
Użytkownik

kalamir - a sam neio możesz, skoro ci tak bardzo zależy? smile_big widziałem subowałeś DBZ więc jakiś exp tam masz... Nie żebym sugerował, że pomysł wynajmowania tłumaczy jest debilny, tak stwierdziłem fakt tylko, bo pomysł może być.

Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-02-18 19:48:23)

#4 2008-02-18 19:52:49

kalamir
Użytkownik

Hatake napisał:

kalamir - a sam neio możesz, skoro ci tak bardzo zależy? smile_big widziałem subowałeś DBZ więc jakiś exp tam masz... Nie żebym sugerował, że pomysł wynajmowania tłumaczy jest debilny, tak stwierdziłem fakt tylko, bo pomysł może być.

Nie, mi nie zależy na tłumaczeniu. Przede wszystkim chodzi o to, że BAKI nie jest ani ZŁYM ani kiepskim anime. Na ANSI znajdują się suby do tytułów o niebo gorszych. Co do Bakiego można śmiało powiedzieć, że w pewnych kręgach tytuł ten stał się już kultowy. (ja dopiero w połowie jestem) Powiedział bym...hm.. mi zależy tylko na zwróceniu na niego uwagi (bądź co bądź tłumaczenia niema):P // nie wspominając o tym, że nie mam czasu.

#5 2008-02-18 20:50:02

Hatake
Użytkownik

W takim razie prosta odpowiedz: Zamiast nowego tematu trza było to napisać w "Czy chcecie mieć coś przetłumacznego? OPRÓCZ NARUTO" smile_big

#6 2008-02-18 21:16:23

Quithe
Użytkownik

Ja się kiedyś nad tym tytułem zastanawiałem, ale coś innego zacząłem i zapomniałem o jego istnieniu xD Chyba nawet planowałem ściągnąć. Będzie Ci ciężko kogoś znaleźć oczkod Od razu mówię, że odpadam smile_big

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#7 2008-02-18 22:10:43

Freeman
Użytkownik

Ja bardzo chętnie, z tym że ja już poniżej tysiąca w ogóle nie zaczynam rozmowy smile_big

A tak na poważnie - skoro nie chodzi o napisy, a zainteresowanie danym tytułem - to proszę stosowny pościk umieścić w dziale "Anime - Dyskusje", a jeśli o napisy jednak - to wiadomo gdzie. Bo tak to niestety robi się, za przeproszeniem, burdel oczkod

Stopka forum

© Animesub.info 2024