#101 2007-12-09 22:40:42

_KiRA
Użytkownik

Odp: School Days

Dla fanów School Days... na 28 marca (Sangatsu Nijuyouka) zapowiedziana jest oavka. Bon Apetit, nie poumierajcie tylko XD

Dla maniaków, mapa universum School Days xD

spc_map.jpg

Ostatnio edytowany przez Virus (2007-12-09 22:54:10)

#102 2007-12-09 22:54:10

tymek88
Użytkownik

lool ;d a ja znalazłem w necie jakies School Days Hentai scene xD poang 1 GB - pare filmikow xD

#103 2007-12-09 23:17:24

_KiRA
Użytkownik

Ja mam chyba z 20h takich filmików (razem z grą xD )

#104 2007-12-09 23:18:50

DiamondBack
Użytkownik

Wiecie, że wyszło alternatywne zakonczenie serii Anime jezor? Tylko, że to jest nieoficialne smile_big

[FAKKU] School Days - Futari no Koibito.mkv poszukajcie sobie torka do tego jezor

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-12-09 23:24:53)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#105 2007-12-09 23:27:27

_KiRA
Użytkownik

DiamondBack napisał:

Wiecie, że wyszło alternatywne zakonczenie serii Anime jezor? Tylko, że to jest nieoficialne smile_big

[FAKKU] School Days - Futari no Koibito.mkv poszukajcie sobie torka do tego jezor

Nie jest to alternatywne zakonczenie serii TV, tylko to jeden z happy endingów z GRY. Poza tym jest to hentai ;]

#106 2007-12-09 23:39:16

Gogi
Użytkownik

jest jakiś torrent w którym są wszystkie endingi? te happy i bad?

#107 2007-12-09 23:43:42

DiamondBack
Użytkownik

a tam jezor można traktować to jako alternatywne zakonczenie. A nieoficialne bo właśnie z gry jezor

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#108 2007-12-10 00:14:16

_KiRA
Użytkownik

Ale jaki to sens? Kazde z wielu zakonczen z gry mozna traktowac jako alternatywne... trzeba brac pod uwage ze fabula anime wiaze wszystkie dostepne watki zawarte w grze (prócz tych hentajowych, ale za to hard-ecchi ;] )

@Gogi: Tokyo Tosho... wpisz School Days w roma albo katakanie i ci wyskoczy co maja do zaoferowania... mi sie udalo zreszta XD

#109 2007-12-10 01:54:05

RiXeD
Użytkownik

Virus napisał:

Dla fanów School Days... na 28 marca (Sangatsu Nijuyouka) zapowiedziana jest oavka. Bon Apetit, nie poumierajcie tylko XD

[mapa]

Nie widzę na tej mapie niezłej łódki! xP

Ostatnio edytowany przez RiXeD (2007-12-10 01:54:49)

#110 2007-12-10 02:13:36

_KiRA
Użytkownik

RiXeD napisał:
Virus napisał:

[mapa]

Nie widzę na tej mapie niezłej łódki! xP

Ro poszukaj sobie duzego "zbiornika wodnego"... a lodke sobie dorob w wyobrazni... xD

#111 2007-12-14 03:30:56

Ariakis
Użytkownik

DiamondBack napisał:

PS po raz pierwszy (ale juz pewnie nie ostatni) totalnie zawiodlem sie na recenzji TanukiAnime gdzie recenzentka pisala prawdopodobnie pod wplywem "afektu" dzieki makoto, chyba odebrala te anime zbyt osobiscie jezor

True, recenzja jest w sumie o kant rzyci rozbić. No, chociaż...co do teł i animacji ruchu postaci to bym się zgodził, że nie latają na najwyższym poziomie. jezor
A teraz będzie dużo literek :>
Tak ogólnie to właśnie jestem po 12 epku i trochę żałuję, że nie oglądałem tego na bieżąco - ale jakoś pomysł kolejnego szkolnego romansidła mnie odrzucił w takim stopniu, że nawet nie poszukałem większej ilości informacji. A tak to może opis gry by mnie przekonał i zaoszczędził natrafiania na różne komentarze i spoilery do animca.
Ale mimo wszystko nic straconego - osobiście uważam, że seria dobra - takie 7,5/10.
Jeśli chodzi o fabułę - mimo, że nie najwyższych lotów to jednak jakoś się trzyma - jesli ktoś nie widzi logiki to trudno, w końcu czy po licealistach można spodziewać się wyrobionej psychiki, racjonalności, czy psychiki w ogóle?
Od 3 epka miałem nadzieję, że zmieni się to w coś zgoła innego niż typowe romansidło i nie poleci też w tryb latynoskiej telenoweli, no i jednak się rozczarowałem w zupełnie inny sposób.
Motyw "chłopak poznaje dziewczynę - chłopak zalicza dziewczynę" mocno przesadzony, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że już je znał.
4 dziewczyny żywiące jako takie uczucia można zrozumieć, reszta... to już krok w kierunku hentaiowych korzeni. :p W życiu aż tak dobrze nie ma ;p
I o ile mocna hiperbola w zakończeniu jest wisienką na przysłowiowym torcie to odcinki od festiwalu są już żywcem z @ wzięte.
Dosyć zagmatwane relacje pomiędzy Makoto a Kotonohą i Sekai, a nawet Makoto a Setsuną i Otome można jeszcze zmieścić w jakimś promilu wydarzeń, które się rzeczywiście zdarzają.
Muzyka na poziomie, nic strasznego nie wpadło, natomiast znalazło się kilka dobrych kawałków.
Tak podsumowując: seria ma u mnie dużego plusa za wyłamanie się z konwencji szkolnego romansu, gdzie pierwszy pocałunek bohaterów zdarza się po 120 odcinku, a zmacanie czegokolwiek u odzianych w skąpe nieraz mundurki dziewcząt, kończy się mini apokalipsą, albo przydeptaniem macającego przez wielkiego mecha, nie wspominając, że jest dziełem przypadku, a nie faktycznej chęci zmacania czegokolwiek. Takie przeciwstawianie sobie niewinności i zawoalowanego fetyszyzmu, z docinkami 'ty perwersie' jest już nudne. ;]
'Happy End' na niezłej łódce mocno zeschizowany, ale ma to swojego plusa. Małego, bo mimo, że cieszy inne zakończenie, to jednak po obejrzeniu trochę mi się żal niektórych osób zrobiło i stwierdziłem, że mniej makabreski, a więcej dobrego dramatu podziałałoby lepiej.
Ale z 'hentaia powstałeś...' - tak w sumie właśnie mi się przypomniała jedna gierka, gdzie główny bohater po śmierci ojca trafia do domu, gdzie mieszka matka z chyba 5 córkami i służącą - która to gierka afair kończyła się tym, że bohater po zaliczeniu ww nieraz po kilka razy uciekał z służąca z płonącego domu, w którym zostały same trupy.
Japończycy czasem mają dobre bajki :p
No, ale do SD wracając - lekkie zrycie pozostanie, ale warto obejrzeć - choćby ze względu na Grand Finale i muzykę. Poza tym - w promilach, bo w promilach, ale nawet całkiem życiowe i chociaż nie spodziewam się, że w zamierzeniu twórców miało to mieć morał to jednak, gdzieś tam można go wyszukać. Trzeba się tylko lepiej w to zagłębić. oczkod

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.

#112 2008-01-17 18:39:37

_KiRA
Użytkownik

Małe info dla fanów School Days: Dzisiaj bardzo wczesnym rankiem (coś koło godziny 2:00) pojawiła się druga (!!) OAVwa z ów serii. OAVka zwie się School Days L&H [Valentine Day] no i opowiada historyjke jeszcze przed zabojczym fianalem znanym z serii jezor . Czemu Druga OAV? Bo pierwsza wyjdzie dopiero w marcu (Magical Heart Kokoro-chan, rotfl xD), ta zaś jest tylko dodatkiem do Gry wydanej w styczniu tego roku na platformy PS2 (cos czytalem ze to Remake wersji PC, lecz glowy nie dam sobie uciac, czy jakies Hentaj scenes sie pojawia - nie wiem; planuje sobie zas ja sprowadzic, ale ponoc ciezko :/ - niby cło jest wysokie czy coś:( ).

#113 2008-02-19 03:47:09

Zgrzyt
Użytkownik

Jedynym powodem dla którego wziąłem się za School Days jesteś ty Virus, i wierz co? DZIĘKUJE[placze]
Ale od początku.
po zobaczeniu pierwszych 4-5 odcinków raczej sie nudziłem i byłem zirytowany (min. przez tą  tak zwaną praktykę). Ale w pamięci mam jak ktoś rozpisywał się o zakończeniach i po za tym mam scenkę z skórki Winapa przed oczami. Od 7 odcinka do 12 maraton. nie mogłem odejść od kompa fotel nie chciał puścić masakra. 10 odcinek mój żołądek wirował z ekscytacji. 11-12 odcinek dziękowałem bogu choć jestem Ateistą. Można by oceniać postaci ich zachowania ale poco? powie tylko tyle że Makoto nie jest zły, w pewnym sensie jest ofiarom tych dziewcząt(a może i dosłownie[hehe]) Anime jako całość jest GENIALNE. Ile jest romantycznych anime gdzie licealista w zwyczajny sposób przespał się z 7 laskami(raz nawet z trzema naraz i jeszcze ile miał  numerów) i nawet jednej dzieciaka zrobił? W jak dużo tego typu anime ma takie zakończenia? Fakt anime budzi skrajne odczucia, przez co inni skarcą to anime że niema LUKRU. JA sie ciesze że grę eroge przerobiono na anime (ale i tak mało pokazali zly) w całej klaise. Wiec jeszcze raz ci dziękuje Virus (wielkie umysły myślą podobnie, ale i tak mój jest większy)

A to anime ma przesłanie "kto pałką wojuje od noża ginie" bądź też "trzymaj ptaka na uwięzi to zachowasz głowę"
Co gorsza w dobie zwiększonemu postępowi chorób psychicznych w współczesnym społeczeństwie scenariusz ten jest raczej prawdopodobny (jak sobie pomyśle ze jestem troszkę podobny do tego bohatera rip)

I tak nawiasem mam wersje od a.f.k i krew jest czarna to normalne?
A i jaką historie przytacza seria OVA??
Buu nie moge zasnąć mam scenę z dachu i jacht przed oczami buuuu

#114 2008-02-19 05:16:36

_KiRA
Użytkownik

1. Dzieki
2. Wersja TV jest cenzurowana, ja robie wersje UNC - czyli DVD, gdzie cyckow nie przyslania zadna mgla, a krew jest czerwona. Tutaj pierwsze 4 epki, wkrótce kolejne jezor.
3. OAV to zwykly filler - spinOFF, gdzie z gflowna osia fabularna wspelgo cos maja jedynie postacie (jakas magia, bieganie wokol swiata, itd.)

#115 2008-02-19 10:15:04

Zgrzyt
Użytkownik

Aha
wstałem i naszła naszła mnie jedna rzecz. mamy tu bohaterów z przedziału wiekowego 17-20 lat czy li w Japonii są oni niepełnoletni, więc jak oni sami mogli dokonywać wyboru czy przeprowadzić aborcje czy coś tam. Sczepże to problem wielu anime gdzie młodzi prowadzą swoje dorosłe życie.

I jeszcze coś. czytając komenty dużo ludków wspomina  że sypiał z nienaturalnie duża liczbą dziewcząt i takie tam.
Już niewspominając o tym ze są pisane jakby to tylko facet odczuwał przyjemności z stosunku.
Dla mnie to całkiem normalne i miło wspominam okres szkoły średniej. No cóż ale każdy preferuje inny rodzaj kontaktów.

Virus napisał:

2. Wersja TV jest cenzurowana, ja robie wersje UNC - czyli DVD, gdzie cyckow nie przyslania zadna mgla, a krew jest czerwona. Tutaj pierwsze 4 epki, wkrótce kolejne jezor.

wkrótce? czyli do końca roku? Bo jeśli chodzi o twoje projekty to zazwyczaj się nie śpieszysz smile

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-02-19 10:16:55)

#116 2008-02-19 16:03:19

_KiRA
Użytkownik

Zgrzyt napisał:
Virus napisał:

wkrótce? czyli do końca roku? Bo jeśli chodzi o twoje projekty to zazwyczaj się nie śpieszysz smile

Pudło... robią sie w ekstremalnym tepie, wiec max do swiat powinna byc cala seria (o ile reszta wszystko pojdzie zgodnie z planem). A jesli chodzi o projekty mojem to nie pisalem juz, ze dla Ansi juz nie robie? oczkod

#117 2008-02-19 16:17:09

Zgrzyt
Użytkownik

Właaa do bożego narodzenia warto czekać.
masakra ściągałem pierwszy odcinek od SLF. jakoś obrazu dźwięku jak i tłumaczenia MNIAM

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-02-19 16:44:05)

#118 2008-02-19 16:33:03

_KiRA
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

Właaa do bożego narodzenia warto czekać.
masakra ściągał pierwszy odcinek od SLF. jakoś obrazu dźwięku jak i tłumaczenia MNIAM

Wielkanocy smile_big, wielkanocy.

#119 2008-02-19 19:28:47

Quithe
Użytkownik

Tandem HQ jest ciekawy, czym jest jest hard-ecchi, więc torek został zapodany xP Tak swoją drogą (choć nie pokładamy w tym większych nadziei), miło by było, gdyby SD nie okazało się być gównem jak Azumanga Daioh. Pewnie w treści są nie do porównania itd, chodzi mi tylko o sam fakt czerstwości AD. Musiałem się podzielić naszymi odczuciami smile_big

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#120 2008-02-19 21:10:24

hamciu
Użytkownik

oblukałem dzis sobie ten Walentynkowy odcinek i nie za bardzo mi przypadł do gustu-_- az sie załamałem jako mozna było cos tak beznadziejnego i głupiego zrobić, zupełna psuja do całej serii-_-

Stopka forum

© Animesub.info 2024