Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Jako, że spodobał mi się Patlabor the Movie 1 i 2 - szczególnie 1 z większym naciskiem na bbohaterów: Noa i Azumę (bodajże) - chciałbym się zapytać, które jeszcze Patlabory kładą nacisk na tą dwójkę bohaterów, jako jedne z głównych postaci. I od czego najlepiej zacząć??
Patlabor TV (1988) - 47 eps
Patlabor OVA (1998) - 7 eps
Patlabor the New Files OVA - 16eps
Jakie są między nimi powiązania? Jaka najlepsza kolejność oglądania? Wszystko opowiada o losach tych samych bohaterów w różnym okresie życia??
Dodatkowo widzę, że napisy PL tylko do 4 epów TV są zrobione, czy są jeszcze jakieś hardsuby PL do TV lub oavek?
Za odpowiedź z góry dziękuje. Pozdrawiam.
Tam już zacząłem. Podstawy już łyknąłem, chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat...
No jest jeszcze trzecia kinówka, może nie reżyserował Oshii, a w porównaniu z poprzednikami to jak dla mnie to był zwrot o conajmniej 180 stopni, to warto się zaznajomić i z nią. Co do OAV-ek i TV to serie oglądałem po francusku, bynajmniej niektóre odcinki, nic nie kumałem, ale chyba charakter mniej powazny niż owe kinówki, bardziej rozluźniające. To są moje wrazenia, niektóre moga być mylne, bo francuskiego wcale nie kumam.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Strony 1