Nie jesteś zalogowany.
Właśnie widzę, że na stronie Waneko pojawiła się ciekawa ankieta i myślę, że sporo osób nią powinno się zainteresować (dokładniej poniżej), jednak robienie kolejnych tematów do zagadnień krążących wokół polskiego rynku mangowego mija się chyba z celem. Stąd topic jest swoistą próbą zebrania doniesień od Wydawców oraz stworzenia jednego miejsca do dzielenia się newsami z tejże materii oraz do dyskusji odnośnie planów (głównie).
Nie będę podawał tu starszych wydarzeń jak zapowiedzi "Balsamisty" i "Duds Hunt" (tego osobiście nie mogę się doczekać) od Hanami. Pierwszą informacją jest ankieta od Waneko, w której można zagłosować na mangi takie jak "Karin", czy "The melancholy of Haruhi Suzumiya"
[EDIT] Mylący ten tytuł.
Ostatnio edytowany przez Winged (2008-02-26 20:09:49)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Jednak wolałbym tam zobaczyć One Piece`a:D Ale zapewne nikomu nie chce się tłumaczyć:P
[cytuj]Jednak wolałbym tam zobaczyć One Piece`a Ale zapewne nikomu nie chce się tłumaczyć[/quote]
Nom przydało by się:P a jest wogule nadzieja że manga One Piece zostanie wydana w Polsce??
Ostatnio edytowany przez peszik (2008-02-26 21:01:38)
Oni wysyłają wyniki na maila?? Bo ja podałem od kumpla:)
Jeśli wysyłają to proszę, niech ktoś wklei wyniki. Głos oczywiście oddany na Haruhi:)
Ostatnio edytowany przez budyn (2008-02-26 21:07:24)
Jeśli wysyłają to proszę, niech ktoś wklei wyniki. Głos oczywiście oddany na Haruhi:)
Nie wysyłają chyba odpowiedzi. Przynajmniej ja nic jeszcze nie dostałem.
"Skazany na zajebistość"
Nie. E-mail dla chętnych, którzy chcą wziąć udział w konkursie. Wyników nie ma. Może boją się zafałszowania ankiety.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
[cytuj]~budyn napisał(a):
Oni wysyłają wyniki na maila?? Bo ja podałem od kumpla
Jeśli wysyłają to proszę, niech ktoś wklei wyniki. Głos oczywiście oddany na Haruhi[/quote][cytuj]Nie wysyłają chyba odpowiedzi. Przynajmniej ja nic jeszcze nie dostałem.[/quote]
Ta też mi nic nie przyszło pewnie jak sie głosowanie skończy to wyniki na stronce wystawią;]
Mogłem się spodziewać, że nic tam dla mnie ciekawego nie będzie w tej ankiecie. No ale na szkodę polskiego wciąż rozwijającego się rynku mangi i anime działać nie będę, więc zagłosowałem^^ Tylko Haruhi coś tam kojarzę no to głos padł na tą opcję^^ Chyba nikt mnie za to nie pogryzie co?:P
Ostatnio edytowany przez Shiva (2008-02-26 21:57:46)
Z One Piece tak bym się nie śpieszył. Na razie stykają mi polskie wersje internetowych skanacji.
Zamiast tego zobaczyłbym coś czego nie mam okazji poczytać w naszym języku. Z tych trzech tytułów z ankiety byłby to pewnie Girls Bravo
Wybieram Haruhi ale szczerze wolałbym również żeby zajęli się wydawaniem One Piece xD Heh ale to tylko czcze marzenia.
PS w końcu pojawił się 20 tomik GTO
Jak będzie w empiku dam wam znać
ooo nawet jest Utena może sobie zakupię tak z sentymentu ^^
Ostatnio edytowany przez Anarchy Maniek (2008-02-27 17:06:51)
Ja chyba śnię... istnieje możliwość że wydadzą Haruhi!!! Jeszcze jakby książki wydali, to bym im chyba ołtarz postawił[yahoo].
Moje ulubione wydawnictwo ma zamiar wydać nowy tytuł. Nic tylko się cieszyć, mimo że nie znam tytułów z ankiety. Miałem styczność tylko z 1 odcinkiem Haruhi i jakoś nie trafiło to w moje lubieżne gusta, więc pewnie oddam głos na Girls Bravo.
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
J.P.F zrobił ankietę odnośnie nowego deluxa. www.jpf.com.pl Aha, opisy komiksów. Ode mnie głos na Appleseed, ale inne też wyglądają obiecująco (poza Clampem).
Ostatnio edytowany przez Winged (2008-03-03 15:56:38)
Ja głosuje a Blue Heaven;P imo najbardziej interesująca pozycja ze wszystkich tam wymienionych;P
Ja zagłosowałem na Sky High ale jeśli miałoby być wydane Blue Heaven to też nie miałbym nic przeciwko temu, byle nie Clamp.
Ostatnio edytowany przez m(e)st (2008-03-03 23:45:45)
Coś dla Wielbicieli One Piece
Z wydawnictwa JPF :
"Witaj,
Szansa na wydanie oczywsicie jest, musimy tylko poczekac na zwolnienie
sie miejsca Gdy bedziemy wprowadzac nowe tytuly w ankiecie nie
zabraknie "One Piece".
--
Pozdrowienia,
Endriu "
Wiec radujmy sie
Oj czy ja wiem czy tak można pisać jakby to już zostało wydane, w kolejce są Bleach i Fruit Basket czy jak to się piszę, a sporo serii dopiero się zaczęła.
Ostatnio edytowany przez m(e)st (2008-03-03 23:55:31)
noo tak ale wiele serii sie powoli zbliża do końca ... jak np. NGE ... ;] jeszcze tylko 1 tom ;] Bleacha za coś starego wrzucili ;] Wiec jak będzie zainteresowanie tym tytułem to wydadzą go
{edit}
A po za tym szanse na wydanie takiego tasiemca w Polsce są naprawdę bardzo niskie :d wiec skoro będzie taka możliwość trzeba sie chwycić nadzieje i trzymać jej mocno ...
Ostatnio edytowany przez belghart (2008-03-04 00:17:37)
Ja raczej wątpię w ten tytuł ;], najpierw jpf będzie się sugerował listą życzeń na swojej stronie, już bardziej prawdopodobne jest wydanie Monstera niż One Pice.
Zagłosowałem na Appleseeda choć Sky High , Blue Heaven i Planetes wyglądają również niezmiernie interesująco