Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam mały problem, ostatnio ściągałem anime "Tengen Toppa Gurren Lagann" i część jego plików jest w formacie mp4. Sub edit i windows media player odtwarzają obraz, ale już dźwięku nie. Mam najnowszy CCCP kodek pack i wciąż nie ma dźwięku. Jeśli ktoś wie, jakich kodeków audio muszę użyć, to byłbym wdzięczny gdyby mi je podał. Z góry thx.
CoreAAC? CoreVorbis?
bo z samym CCCP to troche lipa z AAC, a czasami nawet i z OGG. (sam nie wiem czemu... ma ffdshow, to powinien dekodować jako libav)
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-03-05 11:59:20)
Use K-Lite Mega Codec Pack.
Nigdy nie miałem z nim problemów.
Use K-Lite Mega Codec Pack.
Nigdy nie miałem z nim problemów.
A mogę mieć te kodeki razem z CCCP, czy muszę CCCP odinstalować?
Odważne pytanie .
Oczywiście, że najpierw wywalasz poprzednią paczkę i dopiero potem instalujesz nowe kodeki.
Tylko najpierw ją dobrze skonfiguruj, bo jest w niej zachaszczone śmiećmi.
dobra, dzięki, zabieram się za instalację:P jak coś spartolę to dam znać, bo komputerowiec, to ze mnie takiej średniej klasy
Zamiast od razu instalować inne paczki, wrzuciłbyś pierw ten mp4 do MediaInfo, albo w MPC sprawdził po prostu w jakim formacie jest zakodowany dźwięk. Byś może nie trzeba nic instalować.
już wgrałem nową paczkę. wszystko gra, dzięki.
Ja osobiście używam CCCP i K-Lite Mega Codeck Pack i wszystko też śmiga
DUDi napisał:Use K-Lite Mega Codec Pack.
Nigdy nie miałem z nim problemów.A mogę mieć te kodeki razem z CCCP, czy muszę CCCP odinstalować?
możesz mieć byleby nie te same w różnych wersjach.
Jak kilka podobnych które też potrafią obsłużyć dany kodek [audio/video] to możesz łatwo je zarejestrować i od rejestrować a tym samym zmusić do działania tylko pożądane przez ciebie mając jednocześnie zastępcze na dysku.
~remo_100 czyli praktycznie 2 x wgrywasz te same kodeki, to bardzo rozsadne ;]
Wlasciwie przy nowyej wersji K-Lite nic nie trzeba konfigurowac. Na defaulcie powinno smigac wszystko.
Ostatnio edytowany przez songoku (2008-03-05 17:06:46)
Strony 1