#1 2008-03-14 14:33:25

Sir Mavins
Użytkownik

Night Wizard - opinia

Całkiem przypadkiem natrafiłem na to anime.
Gdy zabierałem się do oglądania, to jedną z pierwszych myśli była: ładna bajka.
Tak w gruncie rzeczy i w skrócie można opisać tę krótką serię.

Wizualnie przedstawia się kolorowo, wręcz malowniczo. Kreska jest OK, ale momentami twórcy chyba się pospieszyli. No i kilka elementów olali.
Ocena ogólna to 7/10.

Muzycznie dość średnie wykonanie. Nie ma jakichś specjalnych rewelacji w openingu i endingu, a muzyka w całej serii jakoś nie rewelacyjna. Ani nie wciąga, a nie nie odpycha. Ocena 6/10, chociaż powinienem dać 5/10.

Co do fabuły, to historia zaczyna się dość banalnie, a nawet śmiesznie.
Akcja toczy się z odcinka na odcinek, ot spokojne wypełnianie misji.
I tak jest do jednego z odcinków, który z początku nie różni się od innych, poprzednich.
To, a właściwie tu, następuje moment zwrotny, przełomowy i anime nabiera już całkiem innego charakteru. Owszem, nie jest to jakaś radykalna zmiana, ale dzięki niej seria staje na trochę wyższym poziomie.

Właściwie to muszę pochwalić twórców za pomysł, bo choć niebanalny, to jednak przyciąga.
Istota sprawy, czy walka dobra ze złem jest oklepana i nie ma co się tu rozpisywać.

Bohaterowie są trochę dziwni. Taki niebiański harem z facetem fajtłapą. A ta niezdara i mizerota zawsze ratuje wszystkich z opresji. Śmieszne, ale na plus.

Ważne jest też to, że w tej serii znajduje się przesłanie, dla wszystkich.

Ostatecznie rzecz ujmując, to anime polecam jako odskocznie od życia codziennego.
Ocena ogólna 7/10.

#2 2008-03-14 15:55:37

trapt
Użytkownik

Odp: Night Wizard - opinia

Mi się Night Wizard podobało nie będe się rozpisywał jak autor tematu ale anime nie jakieś powalające na kolana, ale bardzo fajne też tak oceniam na 7.

Hiragi Renji o ile dobrze pamiętam, koleś w niebieskim. W niektórych momentach się go żal robiło smile_big ale śmieszny był.

#3 2008-03-14 17:36:24

tymek88
Użytkownik

Odp: Night Wizard - opinia

j/w smile_big to samo co przedmowca jezor

Dodam tylko ze po tytule miałem nadzieje na cos fajnego, l;ecz przy pierwszych odcinakch było zdeka nudno jezor Ale potem sie juz bardziej rozkręciło i oolnie powiem ze miła seryjka smile - przypadł mi do gustu ending smile_big

Stopka forum

© Animesub.info 2024